Teoretic, turiștii nu vor mai fi hărțuiți în Egipt: amenzi mari aprobate de legislativ

Egipt

Confruntați cu o scădere masivă a numărului de vizitatori, autoritățile egiptene nu știu ce să mai facă să aducă turiștii înapoi. De curând a fost adoptată o lege conform căreia cei care sunt prinși că hărțuiesc vizitatorii în preajma obiectivelor turistice principale vor fi amendați cu până la 460 de euro.

Mulți vizitatori se plâng de experiența neplăcută din Egipt, din cauza localnicilor care își promovează oferta foarte agresiv. În sensul că urmăresc turiștii, strigă tare etc.

Însă este posibil ca acest lucru să aibă un sfărșit, dqacă legea adoptată de curând va fi pusă în practică. Luni, 23 aprilie, sub legea protejării patrimoniului antic a fost aprobată o reglementare conform căreia toți cei care vor fi prinși hărțuind turiștii să cumpere suvenituri și alte lucruri sau servicii vor fi amendați cu o sumă de până la 10 000 de lire egiptene, adică aproximativ 460 de euro.

Ministrul Arheologiei, Khaled al-Anani, a declarat pentru Egypt Independent: ‘‘nu există în prezent nicio măsură care să ăi descurjeze pe cei care se dedau la aceste practici care afectează grav turismul”. Oficialul a solicitat inclusiv dublarea ameznii, la 20 000 de lire egiptene, însă important este cred ca legea să se aplice.

Este foarte de apreciat faptul că autoritățile recunosc problema și o confruntă.

De la peste 15 milioane de vizitatori în 2011, Egiptul a ajuns la 6,3 milione în 2015. Veniturile din vânzarea de bilete la atracțiile turistice au scăzut semnificativ, făcând astfel dificilă sarcina conservării acestor comori.

Faima nedorită adusă de harțuiala turiștilor contribuie și ea la descurajarea incomingului. Sunt foarte foarte foarte curioasă dacă măsura va fi aplicată și dacă va fi eficientă. Ar fi un pas extraordinar nu numai pentru Egipt ci și pentru turism în general, deoarece desigur se poate extinde și în alte țări, în momentul de față această lege fiind unică în lume.

Sursa: Daily Mail aici

https://commons.wikimedia.org/wiki/File:SphinxGiza.jpg#file, sursa aici

2 thoughts on “Teoretic, turiștii nu vor mai fi hărțuiți în Egipt: amenzi mari aprobate de legislativ

  1. Chiar lucram la un articol cu privire la schimbările pe care le-am sesizat acum in Egipt, la un an de la ultima vizită. Ei bine, una dintre ele, îi privește într-adevăr pe acești comercianti, de care mă tot miram de cum nu mai trag efectiv de turiști. Se simte treaba asta și din câte am înteles, s-a implementat deja treaba, sunt multi polițiști fără uniformă, ce umblă printre ei! Doamne ajută, ar fi un pas enorm pentru egipteni și pentru turismul de aici, dar sunt convinsă că le va fi foarte greu să renunțe la obiceiuri.

    1. Da, pai totul este greu si anumite lucruri nu se rezolva decat cu amenzi foarte mari si nu doar in unele tari, in toate 🙂 Sunt nerabdatoare sa citesc articolul, mai ales stiind cat de multe vizite ai facut in Egipt si cat de bine cunosti destinatia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *