troller inteligent

A doua companie de trollere inteligente da faliment: de ce nu este o idee buna sa iti cumperi asa ceva

Noutăți

Mulți s-au entuziasmat când au apărut bagajele ”inteligente”. Din păcate, în timp de doar o săptămână, două companii care produc trollere inteligente și-au anunțat falimentul. Companiile aeriene au interzis aceste bagaje din cauza temerilor privind bateriile cu litiu încorporate. Acestea sunt predispuse să ia foc, motiv pentru care pasagerii au fost puși să scoată bateriile și să deconecteze firele înainte de a da bagajul pentru a fi depus la cală.

Compania Raden, care avea liste de așteptare de 7000 de persoane pentru trollerele care costau 400 de euro bucata și-a anunțat falimentul. Asta în condițiile încare săptămâna trecută compania rivală Bluesmart a anunțat de asemenea că își încheie activitatea din cauza dificultăților financiare.

Ce puteau face trollerele Raden:

  • Se cântăreau singure.
  • Îți spuneau cât de mult vei aștepta la coadă pentru controlul de securitate.
  • Dădeau actualizări privind traficul (aviatic).

Nimic din cele de mai sus nu este ”musai”. Dar valizele arătau și foarte bine și pasionații de tehnologie și gadgeturi au fost cuceriți.

Însă trollerele aveau baterii cu litiu ion, care se pot supraîncâlzi și exploda în anumite condiții. 

Bateriile de la trollere se puteau scoate cu ușurință, însă inertitudinile privind accesul cu ele la bord a făcut ca cererea să scadă spre 0.

Conform declarațiilor comapniei, cei care deja au cumpărat bagajele pot să călătorească cu ele, dacă scot bateriile. Aplicația va funcționa în continuare, dar serviciile de retur, schimb sau reparație nu mai sunt disponibile.

Părerea mea: rămâneți la lucrurile clasice, dacă doriți să investiți într-un troller pe care să îl aveți pe termen lung. 

De-a lungul timpului au fost mai multe accidente cu bateriile cu litiu depozitate în cala avioanelor: au luat foc, provocând tot felul de incidente, precum cel de la Melbourne, Australia din 2014, când (din fericire înainte de decolare) s-a observat fum venind din cala avionului Fiji Airways Boeing 737.

Sau cel în care avionul Asiana Airlines Boeing 747  transportând în cargo echipamente electronice și baterii cu litiu-ion s-a prăbușit după ce echipajul a raportat că este foc la bord. Motiv pentru care acestea au fost interzise în bagajul de cală, în 2016.

Bateriile cu litiu sunt mai periculoase decât altele pentru că în anumite condiții se supraîncâlzesc.

Pentru cei interesați, în articolul sursă sunt informații detaliate despre bateriile de litiu ion și despre falimentul celor două companii, inclusiv declarațiile oficiale.

Sursa: Daily Mail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *