Plaja Porto Timoni Afionas Corfu6 1

Plaja Porto Timoni Afionas Corfu: un sat bijuterie care ascunde o comoară

Corfu Grecia

Plaja Porto Timoni din frumosul sătuc Afionas din insula Corfu, sau Kerkyra, este un loc de o frumusețe desăvârșită. Pare ireal și totuși este aievea dar pentru a ajunge să îl vezi cu ochii tăi, trebuie să depui un pic de efort. Despre plaja dublă minunată și un sat din povești în articolul de față, alături de sfaturi practice de cum să ajungi aici.

Porto Timoni nu este cu nimic mai prejos decât oricare alt loc de poveste mult promovat sau lăudat. Însă va rămâne mult timp în umbra altora, deoarece aici nu se poate ajunge în excursii organizate, pentu că efectiv relieful nu permite acest lucru. Astfel, dacă dorim să vizităm acest loc o putem face numai pe cont propriu și pe propriile picioare. Cel puțin in luna de grație iulie 2018. Dar nu cred că lucrurile se vor schimba prea curând.

După un drum încolăcit, plin de serpentine și de străduțe imposibil de înguste pentru o circulație pe două sensuri, dar cu care m-am obișnuit, am ajuns în frumosul sătuc Afionas. Nu știu de ce dar aveam impresia că voi ajunge cu mașina până la locul pe care îmi doream de mult să îl vizitez. Dar nu.

Plaja Porto Timoni Afionas Corfu
Drum bun, nu aici am parcat, dar aceasta este mașinuța cu care mă deplasez. Trage bine de tot!

Am avut noroc să găsesc un localnic foarte amabil, care m-a direcționat să parchez chiar în poarta lui, aflată la aproximativ 400 de metri (mai la vale) de locul de unde trebuia să pornesc spre plaja Porto Timoni. Este aglomerat deja și cred că în lunile iulie și august va fi jale!

Fără prea multe mofturi m-am lansat în călătorie. Însă nu știam ce, cât, oare aceasta este cărarea spre locul unde doresc să ajung? Mi s-a confirmat de către alți călători că da, este plaja dublă și că este la 10 minute de mers lejer.

Plaja Porto Timoni Afionas Corfu6 9
De aici din sat se face stânga și se merge spre Paja Porto Timoni

 10 minute ”my ass” cum spun americanii!

Am mers, am tot mers! De plâns nu mă plâng pentru că peisajul a fost frumos, cu vedere la plaja Agios Giorgios. Și cu aloe uriașe. Dar și cu multe stânci și pietre ascușite, de care m-am tot lovit. Îmi aluneca piciorul și m-am julit destul de tare taman în curbura piciorului, mi s-a luat pielea. Ce mai, dacă mă fura peisajul!

Plaja Porto Timoni Afionas Corfu5 23
Plaja Agios Georgios, vedere spre Porto Timoni

Plaja Porto Timoni Afionas Corfu5 24

Plaja Porto Timoni Afionas Corfu5 22

Recomand călduros să nu faceți drumul în papuci!

Deși am văzut multe persoane, chiar și copii cu papuci, este greu și pot fi accidentări. Mai bine pantofi sport, dacă nu bocanci de drumeție, pentru că este efectiv o drumeție! Traseul durează aproximativ 20-25 de minute dacă nu sunt opriri. Mai mult cu pauze de poze.

Plaja Porto Timoni Afionas Corfu6 5
Pe traseu spre Porto Timoni

Plaja Porto Timoni Afionas Corfu6 6

Și am ajuns la belvedere:

Plaja Porto Timoni Afioni Corfu

Plaja Porto Timoni Afionas Corfu6 1

Și noroc că era o familie de ruși acolo, că altfel ratam locul. Nu este semnalizat, nu are nimci special față de alte părți din traseu, poți lejer să treci pe lângă el. Însă este chiar la o mini bifurcație, de unde, după câteva minut se vede plaja. Dacă ați ratat-o, puteți să vă întoarceți.

Plaja Porto Timoni Afionas Corfu6 7
Aici în dreapta este punctul de Belvedere

Dar un pic înainte de a ajunge aici mi-am dat seama că de fapt… am trepied, dar nu am suportul care leagă telefonul de trepied cu mine, era în mașină. Adică am cărat măgăoaia degeaba cum se spune. De întors și întors din nou nu se punea problema. Dar… am gasit un cuplu dragut de polonezi pe care i-am sechestrat pana ce mi-au facut poza cum trebuie Le-am intors favoarea normal, adică i-am sechestrat și pnă ce le-am făcut lor o poză cum trebuie, sau mai multe. Mai la stânga, mai la dreapta, până când privirea lor disperată mi-a indicat că poate trebuie să îi las să plece, nu i-am mai văzut, s-au evaporat.

Deci tanda pe manda m-am descurcat cu pozele. Și am stat mai mult, să admir peisajul.

Plaja Porto Timoni Afionas Corfu5 26
Porto Timoni Corfu

La plajă

Plajele de la Porto timoni sunt cu pietriș și nisip și au câteva grote, ba chiar și o stâncă tocmai bună de stat la soare și odihnă, pentu că la ea se ajunge după ce înotăm un pic.

Vreau să vă spun că este o relaxare maximă aici! O atmosferă de vacanță, fermecătoare, cum rar întâlnim. Erau câțiva turiști veniți cu hidrobicicleta din Agios Giorgios, cu provizii la ei. vin, brânzeturi, alte delicii. Și stătau la palavre ca la bar. Erau și copiic are se jucau în nisip, câțiva care făceau snorkelling, sau explorau peșterile. Efectiv Porto Timoni este un loc minunat de relaxare.

Plaja Porto Timoni Afionas Corfu6 2
Plaja Porto Timoni
Plaja Porto Timoni Afionas Corfu6 3
Porto Timoni Afionas
Plaja Porto Timoni Afionas Corfu6 4
Relaxare la Porto Timoni
Plaja Porto Timoni Afionas Corfu5 25
pe plaja Porto Timoni Afionas Corfu

Satul Afionas Corfu

Satul vechi Afionas este absolut fermecător. Are câteva taverne frumoase cu vedere la insulele Diapondia și câteva magazine cu suveniruri.

Cea mai faimoasa tavernă este Anemos, care se laudă cu cea mai frumoasă vedere. Este cea mai aglomerata, dar nu preferata mea neaparat. Am ales sa merg la taverna Three Brothers, care are de asemenea o priveliște de vis și este mai tradițională, mi-a plăcut mai mult decât Anemos, dar acum depinde de gusturi.

Prețurile la mâncăruri și la băuturi de la taverna unde am stat sunt mai mari un pic decât în alt locuri, dar nu exagerat mai mari, doar un euro, un euro și jumătate de exemplu. La Anemos mai mari decât la Three Brothers.

Am ales vițel stifado cu ceapă, pentru că vreau să încerc toate mâncărurile și fructe de mare am mâncat de foarte multe ori deja. Mai iau din când în când, dar când găsesc o tavernă cu mâncare de casă, încerc felurile tradiționale, nu calamari prăjiți, la grătar, sau creveți etc. 9,50 euro, foarte foarte bun.

Nu mi s-a adus nimic din partea casei, nici măcar nu am fost întrebată de exemplu dacă vreau pânie (psomi) chiar cu plată. Adică serviciul este să fie. Oamenii sunt eficienți, rapizi, amabili, dar nu se dau peste cap. Însă m-am simțit excelent aici. Era liniște, vedeam marea, iar internetul era foarte rapid. Perfect!

Plaja Porto Timoni Afionas Corfu6 10

Plaja Porto Timoni Afionas Corfu6 11
Terasa Anemos

Plaja Porto Timoni Afionas Corfu6 12

Plaja Porto Timoni Afionas Corfu6 13

Plaja Porto Timoni Afionas Corfu6 14

Plaja Porto Timoni Afionas Corfu6 17
La taverna Three Brothers

Plaja Porto Timoni Afionas Corfu6 16

Plaja Porto Timoni Afionas Corfu6 15
Cafea cu vedere la insulele Diapondia

Cum se poate ajunge la plaja Porto Timoni Afionas sau doar în sat

Cu mașina: mergând din orașul Corfu spre Paleokastritsa/Sidari, la intersecția unde înainte se merge în Paleokastritsa se face dreapta, drumul spre Sidari. Ulterior, se merge spre Agios Stefanos și până la acest sat vom vedea indicatoare spre Afionas. Google Maps de pe telefon merge foarte bine la fel și semnalul în această regiune. Adică în nordul insulei, în sud sunt probleme.

Cu autobuzul: sunt autobuze verzi KTEL, verificați programul. 

Pe plaja Porto Timoni se ajunge și cu taxiul barcă din Agios Stefanos, Arillas sau Agios Georgios, dar și cu hidrobicicleta din același Agios Georgios.

Atenție: este vorba despre Agios Georgios din nord-vestul insulei Corfu, deasupra Paleokastritsei pe hartă, nu de stațiunea cu același nume din sudul insulei, de lângă lacul Korission.

Notă: toate fotografiile din articol au fost realizate și editate cu un telefon ASUS ZenFone 4

Plaja Porto Timoni Afionas Corfu6 8

La revedere loc frumos!

3 thoughts on “Plaja Porto Timoni Afionas Corfu: un sat bijuterie care ascunde o comoară

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *