Portugalia: fără test pe cale terestră

Portugalia

Portugalia (continentală) a relaxat restricțiile, permițând călătoriile neesențiale din mai multe țări europene și nu numai. Pentru călătoriile cu avionul este necesar un test PCR cu rezultat negativ, testul nefiind cerut la sosirea din Spania pe cale terestră. În momentul de față nu sunt exceptați de la test cetățenii care vin pe cale aviatică și care au efectuat vaccinul anti-COVID.

Articolul de față se referă la situația din Portugalia continentală, sunt alte măsuri în teritoriile autonome Madeira și Insulele Azore

În prezent este Stare de Calamitate pe întreg teritoriul național continental  până la data de 30 mai 2021, ora 23:59.

Restricții la intrarea în Portugalia:

În vigoare începând cu ora 00:00 a zilei de 17 mai 2021 și până la ora 23:59 a zilei de 30 mai 2021:

Călătorii care vin din România pot să mergă în Portugalia inclusiv pentru turism, s-a ridicat restricția de a se efectua călătorii numai în scopuri esențiala.

Restricții pentru călătorii care ajung în Portugalia continentală cu avionul

Pasagerii zborurilor cu destinație sau escală în Portugalia continentală trebuie să facă dovada că au efectuat cu maximum 72 de ore anterior îmbarcării un test molecular (tip RT-PCR) pentru depistarea infecției cu virusul SARS-CoV-2, al cărui rezultat este negativ, fără de care nu se vor putea îmbarca în aeronavă.

Este obligația companiilor aeriene să verifice existența dovezii testării la momentul plecării, fără a prejudicia verificarea aleatorie, la intrarea în teritoriul național continental, efectuată de Poliția de Siguranță Publică sau de Serviciul pentru Străini și Frontiere.

Copii cu vârsta de sub doi ani sunt exceptați de obligativitatea de a prezenta un test PCR.

Cetățenii portughezi și cetățenii străini cu rezidență legală în Portugalia continentală, precum și personalul diplomatic acreditat în Portugalia care, în mod excepțional, nu prezintă un test molecular tip RT-PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 (faptul fiind considerat contravenție), trebuie să efectueze testul necesar la sosirea în Portugalia, înainte de intrarea în teritoriul continental, pe cheltuială proprie, nefiind permisă părăsirea aeroportului până la obținerea rezultatului.

Cetățenilor statelor terțe fără rezidență în Portugalia care se îmbarcă fără prezentarea unui test le va fi refuzată intrarea pe teritoriul național.

Cetățenii străini fără rezidență în Portugalia care fac escală într-un aeroport național trebuie să aștepte zborurile de legătură în interiorul aeroportului.

Circulația terestră:

La frontierele terestre cu Spania nu există restricții privind circulația de la data de 1 mai.
Cetățenii veniți din Brazilia, Cipru, Croația, India, Lituania, Țările de Jos, Africa de Sud și Suedia care intră în Portugalia pe uscat trebuie să respecte o perioadă de carantină de 14 zile acasă sau într-un loc indicat de autoritățile sanitare.
Oricine este obligat să respecte izolarea profilactică de 14 zile din Portugalia trebuie să se înregistreze la SEF – Serviciul pentru străini și frontiere înainte de a intra în țară la https://travel.sef.pt.

Portugalia are cea mai scăzută rată de incidență de 14 zile din UE / SEE, cu 49,5 cazuri la 100.000, potrivit Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC).

Restricțiile de călătorie rămân în vigoare pentru opt țări, inclusiv cinci state membre ale UE. Acestea sunt: ​​Cipru, Croația, Lituania, Olanda și Suedia, precum și Africa de Sud, Brazilia și India.

Călătorii din aceste țări trebuie să aibă un motiv esențial de vizită și vor fi supuși unei carantine de 14 zile.

Sute de turiști britanici, cea mai mare piață turistică, sunt așteptați să sosească în Portugalia săptămâna viitoare, în principal în regiunea de sud a Algarvei.

Pe 29 mai, mii de fani sunt așteptați și la Porto (nord) pentru a participa la finala Ligii Campionilor dintre Manchester City și Chelsea.

Mai multe detalii pe sursa oficială din Portugalia (în limba engleză).

Sau pe MAE aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.