Revelion Iordania Movenpick Aqaba 15

Revelion Iordania la Hotelul Movenpick Aqaba: o petrecere de cinci stele strălucitoare

Iordania

La sfârșit de an am avut un mini-sejur la Marea Roșie, în Aqaba, Iordania. Am petrecut noaptea dintre ani la Hotelul Movenpick Aqaba, la fel și zilele următoare. Am avut parte de o petrecere cu zurgălăi, de soare, de baie în mare, de palmieri și de multă relaxare. Iordania a fost deosebit de aglomerată în perioada aceasta și nu este de mirare având în vedere că este o destinație care crește rapid, exotică însă destul de accesibilă din punct de vedere financiar. Nu foarte accesibilă însă, fiind o destinație mai scumpă decât ne putem imagina, dar cu un raport calitate-preț net superior altor opțiuni clasice pentru noi.

Revelion Iordania la Hotelul Movenpick Aqaba: o petrecere de cinci stele strălucitoare

Am ajuns în Aqaba direct din Wadi Rum, după o noapte petrecută în deșert, la cel mai tradițional camp în care am stat până acum. Revin cu o descriere a campurilor din Wadi Rum și a facilităților pe care le oferă. Drumul din Wadi Rum până în Aqaba durează un pic peste o oră, dar diferența de temperatură este destul de mare. De altfel este explicabil, având în vedere faptul că deșertul Wadi Rum se află la o altitudine de peste 1600 de metri deasupra nivelului mării, iar Aqaba la 6 metri.

În Aqaba pe 31 decembrie 2018 erau 24 de grade la amiază, nicio adiere de vânt, soare și mulți turiști. După cazare am avut un pic de timp pentru a colinda prin oraș, a explora resortul și a mă pregăti pentru petrecerea de Revelion.

Revelion Iordania Movenpick Aqaba
Terasa mea: comuna, dar uriasa
Revelion Iordania Movenpick Aqaba 1
A fost cald in Aqaba
Revelion Iordania Movenpick Aqaba 3
Temperaturi de vara

Resortul Movepick Aqaba

În Aqaba sunt două resorturi Movenpick: Movenpick Aqaba, chiar în centrul stațiunii, cel în care am stat și Movenpick Tala Bay, aflat la o distanță de 14 kilometri de centrul orașului. Acesta este mai mare, mai frumos, cu piscine spectaculoase, plajă mare, un SPA uriaș, dar desigur izolat și mai scump. Noi am stat chiar în centru și am putut să vizităm orașul, să facem cumpărături, au fost multe avantaje. Între cele două sunt shuttle-uri gratuite, din oră în oră parcă.

Movenpick Aqaba este un resort frumos, cu mai multe piscine, SPA, sală de fitness, restaurante, baruri și o plajă foarte frumoasă. Camerele sunt mari, spațioase, însă la capitolul servicii treburile mai scârțâie pe ici-colo. Șefa de recepție este fantastică, însă staff-ul în general… dar aceasta este o problemă în multe hoteluri din Iordania, scriu mai multe despre acest aspect în recenziile dedicate hotelurilor. Însă când ai parte de soare bună dispoziția este asigurată. Pe lângă plajă, cel mai mult mi-a plăcut Jacuzzi-ul și piscina de pe podul suspendat.

Da, Hotelul Movenpick Aqaba are, pe lângă câteva corpuri mai mici de clădire, două corpuri principale. Acestea sunt conectate printr-un pod suspendat, care trece chiar deasupra unei artere principale din Aqaba. Iar deasupra, pe pod, este o piscină și un Jacuzzi, numai pentru oaspeții de peste 16 ani. Copii au alte locuri dedicate și sunt și piscine pentru toate categoriile de vârstă în complex. Am petrecut multe ore sus, cu bere, cocktailuri, voie bună și multe povești.

Alcoolul: în multe hoteluri din Aqaba este interzis să aduci alcool din afară, sau să aduci alcool punct. La Movenpick Aqaba, deși se scanau toate bagajele și se uitau la alcool, nu s-a confiscat nimic. I-au lăsat pe toți turiștii să aducă ce au vrut. În hotel se vinde alcool, însă este foarte scump din cauza taxelor, adică o bere costa în jur de 10 dinari (14 dolari). Iar la Liqueur-Shopurile de lângă hotel prețul pornește de la 1,50 dinari. Așa că multă lume a cumpărat de afară diferite băuturi.

Revelion Iordania Movenpick Aqaba 7
Peste tot, multa verdeata
Revelion Iordania Movenpick Aqaba 8
Sunt cateva piscine
Revelion Iordania Movenpick Aqaba 14
Relaxare maxima pe terasa la jacuzzi
Revelion Iordania Movenpick Aqaba 15
La plaja pe 31 decembire

Revelion Iordania Movenpick Aqaba 6

Cina Festivă de Revelion la Movenpick Aqaba

La 7:30 a început Cina Festivă de Revelion, care efectiv ne-a depășit așteptările. Deși era bufet, acesta nu a fost instalat în sala principală, ci în Restaurantul de lângă. Astfel s-a păstrat atmosfera festivă în sala amenajată pentru petrecere, cu multe accesorii festive, gen bentițe cu New Year 2019, ghirlande, trompete, confetti. În sală jumătate dintre petrecăreți erau români, așa că m-am simțit ca acasă.

Bufetul a fost elegant și cu multe preparate delicioase. Stridii, scoici, creveți, calamari și o mare varietate de sushi preparate pe loc. Asta pe lângă o selecție excelentă de brânzeturi, salate, cărnuri de tot felul. Tot felul de preparate combinate, aspectuoase și foarte gustoase. Bineînțeles că nu a lipsit mielul, curcanul, carnea de vită și multe, multe altele. Desigur supă și tot felul de aperitive care mai de care mai apetisante și mai frumos aranjate.

Totodată, a fost și o sală pentru deserturi cu fructe diverse, fântâni de ciocolată: albă, neagră, cu lapte, multe prăjituri și plăcinte, chiar și mini torturi în formă de pantofi de bal. Cam mari aceste ”prăjituri” dar au avut un mare succes. Totodată, a fost liber la înghețată: desigur, Movenpick. Delicioasă, la fel clătitele preparate pe loc.

Totul a fost extraordinar. Însă probabil că li s-a părut că au făcut mult prea multă risipă, pentru că în zilele următoare am recunoscut multe preparate la celelalte mese.

Revelion Iordania Movenpick Aqaba 12

Revelion Iordania Movenpick Aqaba 5

Au fost mai multe lucruri oferite din partea casei, deși nu erau prezentate în pliantele publicitare

Pe lângă multă înghețată Movenpick, au fost oferite din partea casei și multe băuturi. Băuturile nu erau incluse, în schimb s-a oferit din partea casei apă, sucuri carbogazoase și vin. Acesta s-a servit la restaurant, până în jurul orei 10 seara. Restaurantul în sine s-a închis după 12 noaptea. Având în vedere că se specifica clar că Cina festivă de Revelion nu include băuturi, mă așteptam ca la fel ca la cinele cu acest regim să nu se dea poate decât apă sau nici aceea. Însă nu a fost așa, toată noaptea s-a adus fără limită apă, sau băuturi răcoritoare. Și precum am spus, a fost și vin din partea casei.

Cam toată lumea din jurul meu a cumpărat ceva de la hotel (alcool), iar mulți au adus suplimentar whisky, șampanie și alte băuturi cumpărate din oraș și au tronat frumos pe masă. Însă toți cei din jurul meu au cumpărat ceva și de la hotel, sticle de vin, șampanie, whisky. A fost cu cântec. Oricum din ce am văzut, cea mai mare consumație extra a fost tot la mesele de români. Au lăsat bacșișuri cred că generoase, pentru că ospătarii erau foarte veseli în jurul nostru. Nemții s-au limitat din ce am văzut la vinul dat din parta casei.

Angajații seniori ai hotelului au avut și ei o masă și au petrecut alături de noi. Chiar au fost gazde excepționale, au avut grijă de toți oaspeții, au dansat cu noi, au fost în alertă toată seara să rezolve orice posibil inconvenient. Însă totul a fost organizat excelent.

A fost și tombolă o cu cazări la Hotelul Movenpick din Dubai și la Movenpick Tala Bay din Aqaba, au câștigat doi români, bineînțeles.

Revelion Iordania Movenpick Aqaba 17

Revelion Iordania Movenpick Aqaba 13

Spectacolul de Revelion

Pe la ora 20:30 a început și spectacolul. Au fost diferite formații care au cântat desigur live, spectacole de dans din buric, alte spectacole de dans. Și desigur discotecă. S-a dansat destul de mult, până la 12 noaptea.

Bine ai venit 2019

Numărătoarea inversă s-a făcut tot în Sala de bal, iar ulterior am fost invitați toți afară pentru spectacolul cu flăcări. Deși în alți ani a fost și un foc de artificii, anul acesta municipalitatea nu a dat autorizație. Cei de la Movenpick erau pregătiți și chiar pe data de 31 decembrie nu știau dacă vor putea face focul de artificii sau nu. Până la urmă a fost doar un spectacol cu flăcări, foarte frumos de altfel.

După focul de artificii a început cu adevărat distracția, pentru că s-a pus muzică românească. Deschiderea a fost Constantine, Constantine, moment în care toți românii au intrat în horă. Dar nu numai românii. Au mai urmat câteva hore și cireașa de pe tort: Dragostea din Tei. Am cântat toți, am dansat. Nu știu, dar atunci când ești într-o țară străină parcă dansezi mai cu foc pe melodii românești.

Ospătarii (mulți filipinezi și câțiva iordanieni) au intrat și ei în horă. La fel câțiva italieni și toți turiștii musulmani. În schimb câțiva nemți erau absolut siderați. Păreau cam șocați, dar cea mai mare distracție a fost pe muzică românească, erau de două ori mai mulți oameni în joc decât la toate celelalte piese. Chiote, veselie. Toată distracția a durat cam până la ora 2.

Dar asta nu înseamnă că ne-am dus la culcare. Aveam o terasă uriașă, adică o parte din terasa hotelului, erau multe camere care aveau ușa de la balcon la această terasă. Așa că ne-am retras la mine pe terasă.

La polul opus am auzit de la câțiva români pe care i-am cunoscut în campul din deșert că experiența lor a fost cu totul diferită. Au stat tot la un hotel de cinci stele din Aqaba, dar unde erau doar 4 români și câiva chinezi, în rest ruși. La 11 noaptea au ascultat discursul lui Putin, urmat de imnul Rusiei. La fel au pățit alți români cu care ne-am întâlnit în aeroport, în drum spre cas. Ei au stat la Intercontinental și la fel au ascultat discursul Președintelui Putin și imnul Rusiei.

Revelion Iordania Movenpick Aqaba 4

Revelion Iordania Movenpick Aqaba 11
Toata lumea a dansat

Revelion Iordania Movenpick Aqaba 16

Revelion Iordania Movenpick Aqaba 9

Revelion Iordania Movenpick Aqaba 10

Revelion Iordania Movenpick Aqaba 6

Să avem un 2019 fabulos și multe călătorii frumoase!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.