Zbor Baku-Tbilisi 6

Zbor Baku-Tbilisi Azerbaijan Airlines

Azerbaijan

Mi-a plăcut să zbor cu Azerbaijan Airlines. Precum vă spuneam, am călătorit între Tbilisi (Georgia) și Baku (Azerbaijan) pe calea aerului. Și consider că este cea mai bună opțiune din toate punctele de vedere, atunci când călătorești singură între cele două țări. Azerbaijan Airlines are și alte rute foarte, foarte interesante, cu prețuri foarte bune către destinații îndepărtate. Ca de exemplu zboruri dus-întors spre China cu puțin peste 100 de euro. De unde putem zbura cu Azerbaijan Airlines, cum a fost zborul meu și alte detalii în articol.

Rezervare / Check In / Îmbarcare Azerbaijan Airlines

Am rezervat zborul direct pe websiteul Azerbaijan Airlines. Am primit imediat mail de confirmare cu traseul și tot ce aveam inclus/neinclus, inclusiv informația referitoare la returnarea banilor în cazul în care anulam zborul înainte, sau după efectuarea călătoriei. Asta pentru că la Azerbaijan Airlines nu pierzi toți banii, dar sunt penalități de 50 de dolari, de exemplu. Mai multe detalii despre planurile tarifare și costuri anulare rezervare aici. 

Am plătit în total 156 de euro pentru un zbor dus-întors Tbilisi-Baku, rezervat cu două săptămâni înainte de efectuarea călătoriei. Însă zborul dus a fost cu Buta Airways, iar cel de întoarcere cu Azerbaijan Airlines. Ambele zboruri le-am rezervat de pe websiteul Azerbaijan Airlines.

Formalitățile de check in au fost foarte rapide, am primit loc la geam fără să solicit sau să plătesc suplimentar. Îmbarcarea rapidă, fără îmbulzeală, înghesuială etc. Totul foarte, foarte civilizat. Și rapid.

Aeroportul Heydar Aliyev este un aéroport frumos, modern, extraordinar de curat. Sunt case de schimb valutar (curs bun, exact ca în oraș), autobuze de transfer în centrul orașului cu orar fix și foarte curate și ieftine, birouri de unde poți cumpăra cartele telefonice (dar sunt mai scumpe decât în oraș), cafenele, de toate pe scurt. Wifi-ul merge excelent, te conectezi imediat. Ce mai, raiul călătorului, totul la superlativ, fiind un aeroport de 5 stele Skytrax.

Bagaje

Azerbaijan Airlines este o companie de linie, iar în funcție de destinație sunt mai multe sau mai puține bagaje incluse, indiferent de clasa tarifară. Pentru clasa economică, cel mai puțin ai dreptul la următoarele bagaje:

Bagaj de mână: 1 bagaj cu dimensiunea maximă de 55х40х23 cm și maxim 10 kilograme.

Bagaj de cală: 1 bagaj de 23 de kilograme.

Însă pentru zborurile spre New York și înapoi, fiecare pasager de la clasa economică are dreptul de a pune la cală 2 bagaje de 23 de kilograme. Și așa mai departe. Desigur, la clasele tarifare superioare, sunt mai multe bagaje incluse.

Zbor Baku-Tbilisi 1

Mesele la bord

Indiferent de ora și de durata zborului, există catering. Pentru zboruri scurte, așa cum am avut eu, se oferă câte un sandwich, apă și sucuri. Contra-cost, sunt disponibile și alte băuturi și gustări. Însă pe destinațiile lungi, sunt desigur și mese calde, cu multe preparate incluse. Și multe opțiuni de meniu, în funcție de restricții de dietă sau religioase.

Zbor Baku-Tbilisi

Zbor Baku-Tbilisi Azerbaijan Airlines cu Airbus A-319

Zborul Baku Tbilisi a fost foarte scurt, orarul excelent (plecare la 9:30, aterizare la 10:40). Totul a fost calm, pasageri foarte civilizați, personalul de bord foarte simpatic. A fost un zbor deosebit de plăcut.

Spațiul pentru fiecare pasager este generos, locurile nu sunt înghesuite după noua configurație care face ravagii prin Europa, de nu mai știi dacă zbori cu low-cost sau companie de linie că sunt aproape toate la fel de înghesuite.

Zbor Baku-Tbilisi 6

Zbor Baku-Tbilisi 4

Zbor Baku-Tbilisi 3

Zbor Baku-Tbilisi 2

Destinații Azerbaijan Airlines

Zbor Baku-Tbilisi 5

Câțiva turiști chinezi întâlniți într-un tur prin Georgia mi-au spus că au venit cu Azerbaijan Airlines în Baku cu 120 de dolari dus-întors, din Beijing. Cred că a fost vorba de o ofertă specială, dar am văzut multe oferte bune din Baku spre diferite destinații. Însă puteți folosi compania și pentru diferite zboruri și atunci când faceți o excursie de tip circuit, între mai multe destinații, în special din fostul spațiu sovietic. În momentul de față, sunt zboruri către următoarele destinații:

Azerbaijan: Baku, Gabala, Gandja, Lankaran, Nakhchivan

Turcia: Alanya, Ankara, Antalya, Bodrum, Dalaman, Istanbul, Izmir

Rusia: Astrakhan, Ekaterinburg, Kazan, Mineralnye Vody, Moscova, Novosibirsk, Saint Petersburg, Ufa

Europa:

Belarus: Minsk

Bulgaria: Sofia

Cehia: Praga

Franța: Paris Charles De Gaule

Elveția: Geneva

Georgia: Batumi, Tbilisi

Germania: Berlin Tegel, Frankfurt/Maine

Italia: Milano Malpensa

Latvia: Riga

Marea Britanie: Londra

Muntenegru: Tivat

Ucraina: Kiev, Kharkiv, Lviv, Odessa

Asia

Arabia Saudită: Al-Qassim, Jeddah

China: Beijing

Iran: Teheran

Israel: Tel Aviv Ben Gurion

Kazakhstan: Aktau, Almaty, Atyrau

Kuwait: Kuwait city

Qatar: Doha

UAE: Abu Dhabi, Dubai, Sharjah

Uzbekistan: Tashkent

SUA: New York

Africa: Egipt, Sharm El Sheikh

2 thoughts on “Zbor Baku-Tbilisi Azerbaijan Airlines

  1. Waw, pai daca e asa ieftin de ce nu vin si la noi. Iti dai seama ca ar lua piata celor de la Wizzair si Ryanair. Eu nu ma plang de aceste companii, tinand cont ca pretul biletelor sunt mai ieftine, insa daca ar fi lasat putin mai mult loc in avioane pentru pasageri cred ca era mai bine.
    Felicitari pentru reclama, pardon articol.

    1. Asta cu felicitari pentru reclama este o rautate gratuita. Si neavizata. Nicio companie nu acorda beneficii, dar mai ales bani, pentru promovare intr-o tara in care nu are afaceri. AA nu are sediu si nici curse in Romania. Mi-am platit singura biletul de avion, ca de altfel toata excursia. Nu vor toate companiile sa vina in Romania. Insa info este interesanta pentru cine este turist de nisa pe destinatie, asa, ca mine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.