Sejur Ayurvedic în Kerala: detox body, mind and soul, ofertă pentru sfârșit și început de an

Promotii

Ce ar fi să începi anul viitor într-o destinație superbă, în cadrul unui program de reactivare totală a organismului? Globe 365 – Travel Boutique are o ofertă excelentă la sfârșit/început de an, pentru un sejur 100% Ayurvedic, în locul unde a fost inventată această știință străveche, India și în singurul stat în care s-a păstrat tradiția milenară în totalitate. Putem spune că Ayurveda este sinonimă cu Kerala. Oferta menționată, foarte bună, include biletul de avion, cazarea, transferuri, mese,tratamente, ședințe de yoga  iar grupul este coordonat de o prietenă de-a mea care de foarte mulți ani testează beneficiile aduse de vacanțele ”welness” în destinații uluitor de frumoase. Kerala, India este denumită ”Țara lui Dumnezeu” și nu degeaba:

Kerala este o destinație pe care trebuie să o vizitezi măcar o dată în viață, dacă adori natura 

Scriam la începutul anului despre faptul că ”Țara lui Dumnezeu”, Kerala, a fost votată de utilizatorii booking.com cea mai primitoare destinație din India. Totodată, în TOP 10 destinații din India, cinci sunt în Kerala. Varkala și Cochin sunt pe locul 1, respectiv 2, urmate de Thekkady (locul 4), Allapey (locul 6) și Munnar (locul 8). Citiți mai multe în articolul dedicat:

Kerala a fost votată cea mai primitoare destinație din India

În Kerala nu vei găsi murdăria din alte state indiene. Ei bine, dacă ții neapărat, vei găsi locuri mai murdare, dar aici nu există sărăcia din alte părți, femeile au toate parte de educație, este altceva. Însă cartiere mai dărâmate și lucruri nu prea strălucitoare găsim în toate destinațiile din lume, dacă asta căutăm.

Însă în Kerala vei găsi mâncare de calitate, resorturi superbe, plajă, peisaje încântătoare, multă verdeață, multă culoare. Iubesc Kerala. Cred că de aceea am scris și peste 30 de articole despre Kerala, după ce am petrecut o lună acolo. Și este în topul personal al celor 5 destinații din lumea aceasta în care vreau să mă întorc și să mă tot întorc.

Puteți citit articolele mele despre Kerala în categoria dedicată, aici. 

Climatul perfect al Keralei face ca acest loc să fie ideal pentru curele de detoxifiere. Am citit în mai multe locuri și am auzit de la mai mulți oameni avizață că pentru a beneficia la maxim de o cură de detox, trebuie ca și clima să fie blândă și umedă. Nu spun că sejururile de detox făcute ”la frig” nu sunt deloc eficiente, dar nu atât de mult ca cele în care toată natura participă.

Despre Ayurveda

Ayurveda este o știință a vieții și a longevității, care se practică în India de peste 5000 de ani. Este cel mai vechi sistem de îngrijire a sănătății din lume. Are nenumărate beneficii pentru sănătate. Tratează anxietatea, depresia, ajută bolnavii de Alzheimer sau Parkinson, combate astmul bronșic, demenția, sindromul premenstrual și pe cele cauzate de menopauză, herpesul, colesterolul. Îmbunătățește tensiunea arterială, combate inflamația din organism, ajută la reuperarea mai rapidă a organismului după o boală, detoxifică organismul, ajută la pierderea în greutate, favorizează echilibrul hormonal, combate insomnia, menține epiderma sănătoasă și luminoasă.

Faimoasa artistă Marina Abramovic face câte o cură anuală ayurvedică în Kerala. De ce o menționez? Pentru că arată de 30-40 de ani, deși are peste 70! Fără operații plastice și botox. Și foarte naturală. Am aflat lucrul acesta citind un interviu, în care menționa și ritualul său anual. De atunci mi-am dorit să ajung în Kerala.

Nu am Probleme de sănătate, dar masajele, mâncarea, curele de detoxifiere de acolo fac minuni. Fac tot fell de lucruri pentru a ține ridurile și îmbătrânirea deoparte, cu toate că petrec atâta timp în soare. Și că nu fac mereu cele mai bune alegeri legate de dietă, plus că am perioade lungi în care nu dorm suficient. Dar periodic fac tot felul de cure de detoxifiere. Care presupun alimentație sănătoasă, relaxare, mișcare, masaje.

Indiferent de starea de sănătate, un program ayurvedic aduce beneficii imense, mai ales în zilele noastre, când cu toții ne luptăm cu stresul zilnic, mai mare sau mai mic. Iar stresul stă la baza tuturor bolilor, sau pe aproape: dacă nu le cauzează, favorizează apariția lor, pentru că stresul lasă organismul fără apărare. Un sejur ayurvedic ne crește imunitatea, starea de bine, ne relaxează, ne reîntinerește. 

Despre Programul Ayurvedic Globe 365 în Kerala

16 zile, 15 nopți – da, un sejur wellness ”ca la carte” trebuie făcut pe o perioadă de două săptămâni

Pachetul include:

Cazare 15 nopți la Ashramul Poonthottam Ayurveda.

Bilet de avion București – Cochin – București, transferurile aeroport -ashram și retur.

Toate mesele și băuturile ayurvedice.

Tratamente zilnice recomandate pe toată perioada.

Medicamente (naturale, pe bază de plante) și uleiurile folosite în timpul procedurilor.

Două ședințe de yoga pe zi – îmi doresc și eu de mult timp să mă inițiez în yoga, din păcate nu prea mă trage inima, dar într-un asemenea cadru, la unashram, cred că aș putea să mă relaxez suficient și să intru în starea necesară pentru a avea răbdare pentru yoga, eu fiind o persoană care trage mai mult spre ”fitness” decât spre pillates, dar beneficiile yoga nu pot fi trecute cu vederea. La mine yoga este pe ”to do list”.

Mai multe despre program, prețuri și înscrieri pe websiteul agenției, aici. 

Notă personală: sunteți aproape și de Calicut, unde găsiți cele mai frumoase și mai accesibile financiar bijuterii din aur și argint din toată Kerala. Am cumpărat din unele locuri argint fals, dar aici, în cartierul musulman, sunt bijutieri extraordinari, care păstrează tradiția din tată în fiu. Am cumpărat de aici lucruri fabuloase. Iubesc Calicut!

Imagini Kerala din arhiva personală:

Poza aceasta a mea este realizata in India si este împreună cu Dl Swami Kashitheerthananda, președintele R. Shankar Charitable Trust. Am pus această fotografie pe copertă deoarece încerc să evit folosirea unor fotografii care nu îmi aparțin pentru a-mi promova articolele din Social Media, în grupuri etc. Foosesc fotografiile personale.
Mâncarea din Kerala India mic dejun
Mic dejun la Kumarakom Lake Resort

????????????????

1 thought on “Sejur Ayurvedic în Kerala: detox body, mind and soul, ofertă pentru sfârșit și început de an

  1. doresc un tratament de detoxifiere într un centru din India. Doresc sa știu prețul pentru 2 săptămâni și ce program am.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.