Cazare Giza vedere piramide camere 14

Cazare Giza: Pyramids Loft Guesthouse, cu vedere la Piramide

Cairo Egipt Giza

Cred că cea mai bună idee dacă vrei să vizitezi Piramidele este să stai chiar în Giza. Este greu de descris ce am simțit când am băut prima cafea din Egipt, pe terasa camerei mele, cu vedere la Piramide. Sau ulterior, în timp ce mă relaxam pe terasă, urmărind cum se lăsa seara peste Piramide, sau spectacolul de lumini, care se desfășoară seară de seară la Giza Necropolis. Cu mențiunea că există și alte cazări mult mai luxoase în Giza, vederea de aici a meritat tot. Nu toți banii, că a fost chiar foarte ieftin, dar chiar și dacă ar fi fost mai mult, ar fi meritat cu vârf și îndesat!

Taxiul până în centrul orașului Cairo costă 80-90 EGP, la fel UBER-ul, de fapt UBER-ul un pic mai scump. Așa că poți sta aici și totodată explora Cairo, fără să ai parte de gălăgia din oraș. Taxiurile și UBER-ul merg 24 de ore, nu este problemă să nu găsiți. Este multă liniște aici, în Giza.

Poziție. Poziție. Poziție

Am ales Pyramyds Loft pentru poziție. Și mai ales pentru vedere! Nu este de colea să stai cu Piramidele în față, efectiv am petrecut ore întregi pe terasa camerei mele. Și pe celelalte terase ale pensiunii, sunt două terase comune, ambele cu vedere la Piramide. Am primit cea mai frumoasă cameră (sunt camere mai mari si mai frumos amenajate însă peisajul…) printr-un concurs de împrejurări, dar vederea cea mai frumoasă o doream, vedere pe care am și primit-o :). Sunt norocoasă.

Doream neapărat să vizitez Piramidele și mi s-a părut că cea mai simplă soluție este să merg efectiv la intrare. Credeam că intrarea este la 20 de minute de mers pe jos de la pensiune, însă am aflat la fața locului că mai este una, chiar la 5 minute de mers pe jos de pensiune. Intrarea de lângă Sfinx. Însă nu numai ușurința de a vizita Piramidele m-a atras către acest loc, ci faptul că eram atât de aproape de Piramide!

Mai mult, am avut parte de spectacolul de lumini de la Piramide gratuit. L-am urmărit de pe terasă. Cu toate că sigur este frumos să fii chiar în sit, lângă Piramide, a fost foarte frumos și de pe terasă și nu am plătit de la 18 dolari în sus pentru intrare. Și nici nu m-am obosit iar cu mersul în sit, oamenii care poate încearcă să îți vândă diverse. A fost foarte relaxant să stau seara pe terasă, cu bere RECE Sella (singura care se găsea de cumpărat fiind Ramadan, 30 EGP cuti DE 330 ML).

Dacă doriți puteți veni la pensiunea aceasta pentru a servi cafea, ceai, bere, vin pe terasa de sus, cu vedere, chiar dacă nu stați aici.

Vedere frumoasă la Piramide are și hotelul Marriott Giza și sunt în construcție multe alte pensiuni și hoteluri.

Cazare Giza vedere piramide camere 1

Cazare Giza vedere piramide camere 3

Cazare Giza vedere piramide camere 17

spectacol lumini piramide 2
Spectacolul de lumini vazut de la pensiunea unde stateam

Cazare Giza vedere piramide camere 6

intrare piramide langa sfinx

Iar
dimineața, să beau cafeaua aici… a fost minunat!

Mai mult, am văzut dimineața și seara cum veneau și plecau oamenii care aveau cămile, cai și trăsuri la Piramide. Am avut o ”privire în spatele scenei”. Nu am fotografiat prea mult, dar am văzut multe. Foarte interesant.

Cazare Giza vedere piramide camere 19
Prima dimineață în Egipt!

Cazare Giza vedere piramide camere 5

Cazare Giza vedere piramide camere 13

Cazare Giza vedere piramide camere 4

Camerele

La pensiunea Pramids Loft sunt mai multe tipuri de camere. Unele cu baie în cameră, altele cu baie comună și altele cu baie proprie, dar separată de cameră. Așa am avut eu. Aveam o baie proprie la același etaj, dar trebuia să ies din cameră. Nu a fost deloc neplăcut. A fost apă caldă, presiune bună, curățenie. Aveam numai eu cheia de la baie.

Dacă doriți camera mea, să știți că este cea cu cea mai frumoasă priveliște, camera cu numărul 41, aflată la etajul 4. Pensiunea are 5 etaje, la etajul 5 este o terasă uriașă, la fel la etajul 3.

Camerele au aer condiționat și ventilator în tavan și sunt curate, mobilate simplu. M-am simțit foarte foarte bine aici. Nici nu îmi trebuia mai mult. Este intim, foarte cald.

Bonus: faci sport! Nu există lift în clădire, dar bagajele sunt aduse în cameră. 

Cazare Giza vedere piramide camere 15

Cazare Giza vedere piramide camere 16
Ăe hol…
Cazare Giza vedere piramide camere 7
Tot pe hol 🙂

Cazare Giza vedere piramide camere 11

Cazare Giza vedere piramide camere 8
Camera mea

Personalul

Oamenii de la pensiune sunt foarte foarte simpatici. Atât proprietarii, cât și angajații. M-au ajutat cu informații, au fost foarte prompți în a-mi răspunde la mesaje (am luat taxi de la aeroport prin ei, 15 dolari. Se poate să luați și singuri de acolo, va fi mai ieftin. Sau taxi sau UBER – luați cartelă cu număr și internet local cum aterizați, Vodafone acum are cea mai bună acoperire în Egipt).

Micul dejun

Am avut micul dejun inclus. Ou, brânză, câteva felii de roșii și de castraveți, gemuri, unt, lipii. Proaspăt și bun. Cafelele le-am plătit separat. La sosire am primit două sticle cu apă și suc din partea casei.

Am luat de două ori prânzul la pensiune, pentru că era Ramadan și nu aveam prea multe opțiuni. Mai mult, era foarte cald și totodată am vrut să fac ceva consumație și acolo, toată lumea a fost mulțumită. Bine, am cumpărat și multe beri :). Mai mult, m-au invitat la masă seara, la micul dejun al lor. De Ramadan se ”sparge postul” în fiecare seară și estebreakfast (rupe postul în traducere mot-a-mot). La Iftar oamenii mănâncă de obicei împreună și ei au gătit mult acolo și m-au invitat și pe mine. Dar și pe ceilalți turiști care erau acolo, puțini oricum în perioada aceea.

Cazare Giza vedere piramide camere 10
La cazare

Cazare Giza vedere piramide mancare 2

Cazare Giza vedere piramide mancare

Cazare Giza vedere piramide camere

Cazare Giza vedere piramide camere 2

Prețuri

Am avut de fapt un mare noroc: rezervasem o cameră cu ”shared bathroom” la pensiunea Pyramids Loft Homestay, pentru că auzisem că aceea are cea mai frumoasă vedere. Însă am fost cazată la Pyramyds Loft Guesthouse, pentru că cealaltă pensiune era în renovare și mai mulți turiști am fost mutați, am avut upgrade gratuit. Oricum, nefiind sezon (era Ramadan) nu eram mulți turiști. Am plătit 14 $/noapte, deci. Însă camera primită, cu terasă cu vedere la Piramide, la etajul 4 și baie proprie costă mai mult. În jur de 40$/noapte (ei spuneau 80 nu știu prețurile fluctuează în funcție de anotimp), dar depinde de perioada în care mergeți, de disponibilitate.

Diferența dintre cele două? Din punct de vedere al vederii? Pyramids Loft Homestay este mai aproape de Piramide, dar vederea este parțial obstrucționată de alte clădiri, în timp ce la Guesthouse ai vederea panoramică, vezi fără obstacole Piramidele. Am fost și pe terasa de la Homestay să văd cum este, dar mi-a plăcut mai mult terasa de unde am stat.

Cazare Giza vedere piramide camere 12
Homestay
Cazare Giza vedere piramide camere 14
Guesthouse

Citește și:

Vizitează Piramidele singur si independent: ghid complet

Tepe la Piramide: cum le eviți, cu sau fără ghid

Bacsisul in Egipt: ce cum si cui ii dai

Viza Egipt la sosire: cu plată și gratuită

Zbor Bucuresti Cairo Tarom: impresii

1 thought on “Cazare Giza: Pyramids Loft Guesthouse, cu vedere la Piramide

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.