Campul Sun City Wadi Rum 5

Campul Sun City Wadi Rum

Iordania Wadi Rum

Sun City este cel mai mare camp din Wadi Rum și unul dintre cele mai frumoase. Este mare, într-adevăr și are foarte multe avantaje. Totodată, oamenii de aici fiind foarte experimentați lucrurile funcționează bine. La fel ca și alte campuri, aici sunt atât corturi tradiționale, standard, corturi ”Royal” și corturi ”marțian”. Ba au și corturi cu două camere, pentru familii. Mâncarea este extraordinară, au foc de tabără în fiecare seară și au și parcare chiar în camp. Despre facilități, camere și atmosferă, în articol.

Îmi place Sun City. M-am simțit mereu bine. Aici este un mediu destul de cosmopolit. Sunt mulți turiști mereu, dar ai și intimitate, odată ce te retragi lângă cortul tău. Sau dacă dorești să faci câțiva pași împrejur. Ce îmi place cel mai mult aici este zona mare de socializare. Care este semi în aer liber, adică sunt două ”lounge”-uri acoperite, dar fără pereți, iar în mijloc este un loc pentru foc de tabără. Este foarte frumos.

Campul Sun City Wadi Rum

Corturile de la Sun City

Toate corturile de la Sun City au desigur toate facilitățile pentru a asigura confortul. Aer condiționat (care merge bine de tot), apă caldă, așternuturi curate. Au și ferestre micuțe. Sunt și corturi ”Royal”, care față de cele normale standard, au vedere mai frumoasă, spre corturile marțian, nu spre alte corturi standard. Este frumos, că ai imagini precum cele văzute în filmul ”Marțianul”. Dar nu, nu suntem pe Marte, ci chiar aici, pe Pămănt, unde s-a filmat și cunoscuta peliculă.

Corturile ”Royal” mai au și două fotolii cu o măsuță, sunt un pic mai mari decât cele standard. Și au pat matrimonial. În cele mai standard sunt de obicei paturi twin. Am stat în ambele tipuri de corturi. Este la fel de confortabil.

Corturile ”marțian” sunt și ele superbe, mi toate cu vedere foarte frumoasă. Și o terasă destul de generoasă. Au desigur cafea, ceai, fierbător în cameră, ceea ce celelalte corturi nu au. În general, camerele sunt mai drăguțe decât celelalte, normal, sunt și cu 130 de dinari mai scumpe aceste corturi. Dar toate corturile sunt frumoase! Nu știu ce am făcut cu toate pozele de aici, oricum, trebuie să îmi reorganizez toate fotografiile, că sunt împrăștiate rău de tot!

Campul Sun City Wadi Rum 4

Campul Sun City Wadi Rum 3

Campul Sun City Wadi Rum 6

Campul Sun City Wadi Rum 5

Campul Sun City Wadi Rum 7
Campul Sun City Wadi Rum: cort Royal

Campul Sun City Wadi Rum 8

Campul Sun City Wadi Rum 13

Campul Sun City Wadi Rum 14
Campul Sun City Wadi Rum: cort ”marțian”

Campul Sun City Wadi Rum 15

Campul Sun City Wadi Rum 16

Peripeții cu salteaua

Însă dacă doriți cameră triplă, este posibil să nu primiți o saltea la fel de bună ca cele standard la patul suplimentar. Când am venit o dată, ne-am plimbat prin camp cu salteaua din camera mea să o dau altcuiva. Și înapoi dimineața, am făcut senzație prin camp. Era necesar, pentru că SIGUR cineva făcea o încurcătură și ajungeau să creadă că am substituit cumva salteaua. De exemplu: cineva vede salteaua în plus, altcineva ajunge în camera mea, nu se comunică. Așa că verificați salteaua cum ați ajuns în cameră și cereți alta dacă nu vă simțiți confortabil, noi am făcut ”schimbul” după cină, că atunci am aflat.

Da, oamenii își fac treaba bine, mai ales supraveghetorii, dar totuși, ceilalți nu sunt oameni care au cursuri de pregătire. Fac și ei cât pot. Se produc încurcături, la fel ca peste tot în Wadi Rum. Nu am văzut camp în care să nu fie câte o stângăcie. Este și normal. Oamenii care lucrează aici sunt localnici în marea majoritate. Dar totul se rezolvă imediat și aici vorbesc despre toate campurile, nu doar despre Sun City. De fapt, pe mine mă amuză felul lor de a fi, nu se stresează prea mult. Spre deloc.

Masa la Sun City

La Sun City este un cort ”marțian” mare, care este salonul. Aici se servește micul dejun și cina, în stil bufet. Uneori se poate lua și prânzul, dar trebuie anunțat înainte. Au oricum aproape mereu posibilitatea de a preparat și câteva lucruri ”a la carte”.

Ce îmi place la Sun City este faptul că au limonade cu mentă și lămâie delicioase. Și tot felul de sucuri naturale (proaspăt stoarse) și smoothie-uri de tot felul. Cu mango, pepene galben, avocado, căpșune și multe alte delicii, în diferite combinații. Chiar sunt foarte, foarte bune! Și se pot prepara oricând, deoarece au un bar deschis toată ziua și o mare parte din noapte.

Asta îmi place cel mai mult aici: că au facilități care duc spre hotel. Vii în camp și poți să te instalezi direct în lounge, să bei cafea, să fumezi shisha, să îți faci prieteni noi, să te holbezi la ceilalți (pe furiș) și să încerci să pătrunzi povestea fiecăruia.

Atât la micul dejun cât și la cină sunt o mulțime de preparate de tot felul. Salate, aperitive etc. O selecție mai mică decât la Mazayen, dar oricum, mult prea mult. Mai ales că cina zarb este absolut delicioasă: miel, pui, orez, cartofi și morcovi, totul preparat încet, la foc făcut într-o groapă cu nisip. Adică te saturi numai cu aceste preparate plus puțină salată. Sunt și dulciuri, desigur. Totul este absolut delicios, la fel și micul dejun.

Mic dejun de vis la Sun City
Campul Sun City Wadi Rum: cina Zarb

Campul Sun City Wadi Rum 9

Campul Sun City Wadi Rum 12
Numai eu pot bea cafea+cola seara, plus un ceai negru (sau chiar două) și să dorm dusă după

Atmosfera

La Sun City este animat. Așa cum spuneam, se stă la palavre, se socializează. Puteți merge în diferite tururi direct de la camp, au un birou de turism. De altfel, toți cei din camp pot organiza diferite excursii. Este și wiFi, merge cel mai bine în spațiile publice, desigur.

Cu siguranță veți avea o ședere plăcută aici. Și puteți merge și cu mașina închiriată, deoarece este parcare. Se ajunge și cu autocarul, direct în camp. Oamenii ajută cu căratul bagajelor până la ușa camerei și înapoi dimineața. Sunt foarte săritori. În Iordania se practică bacșișul, oamenii chiar îl apreciază și au nevoie de el.

Seara desigur este răcoare, dar dimineața… dimineața, dacă este soare, poți sta în tricou și în lunile de iarnă. Oricum, dimieața este un aer atât de proaspăt, de curat, că nu mai vrei să pleci de aici, vrei ca minutele să se facă ore.

Campul Sun City Wadi Rum 1

Iubesc dimineața în deșert, mă trezesc foarte devreme, să mă bucur de toată atmosfera cu adevărat specială

Campul Sun City Wadi Rum 11

Campul Sun City Wadi Rum 10

Campul Sun City Wadi Rum 18
Întinderea de dimineață
Campul Sun City Wadi Rum 17
Un pui de cămilă, are cinci luni, o cămiluță de curse, foarte, foarte simpatică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *