Hoteluri Marea Moarta Mövenpick2 Resort 35

Hoteluri Marea Moarta Mövenpick Resort & Spa Dead Sea

Iordania Review Hoteluri

Marea Moartă este un loc ideal să stai la un resort și să faci terapii toată ziua. Iar când resortul este un sat arab de poveste, cu clădiri care arată ca niște castele de nisip, într-o explozie de vegetație luxuriantă, flori și tot felul de piscine minunate, nu mai vrei să părăsești prea curând acel cadru. Iar aerul este deosebir de benefic datoriă ionilor negativi și poți sta aici la plajă mai mult decât în alte părți, pentru că ne aflâm în cel mai jos loc de pe Planetă, la 430 de metri sub nivelul mării și nivelul radiațiilor este cu mult mai scăzut decât în alte locuri, cel mai scăzut din lume de fapt.

Un sejur aici este convenabil ca preț (comparativ cu servicii și clasificare similară, desigur), mult mai convenabil de fapt decât în alte părți  iar standardele sunt foarte ridicate. Toate hotelurile sunt bune, concurența fiind mare la Marea Moartă. Iar SPA-ul de la Movenpick Dead Sea este unic în toată Iordania și unul dintre cele mai bune din tot Orientul Mijlociu.

Cred că vă dați seama că îmi place mult de tot resortul Mövenpick Marea Moartă, dar nu este singurul resort frumos care există aici, revin și cu descrierea altor hoteluri de la Marea Moartă. Îmi place atât de mult Movenpick datorită arhitecturii, este aerisit, simplu dar totuși luxos, însă deloc opulent.

Dar o ședere la Marea Moartă nu înseamnă numai terapii. În timp ce te relaxezi aici, poți vizita împrejurimile și ai ce vedea în diferite escapade de jumătate sau de o zi.

Hoteluri Marea Moarta Mövenpick Resort & Spa Dead Sea

Hotelul Mövenpick Marea Moarta este un complex superb, ca un sat tradițional înconjurat de verdeață luxuriantă care se întinde pe 8 hectare. Are plajă privată unde puteți face gratuit cea mai bună terapie: cea cu nămol și baie în apa care conține 30% minerale, față de 4% cât conțin alte mări și oceane.

În proprietate sunt multe piscine, dintre care câteva Infinity, o arenă pentru privit răsăritul și multe alte lucruri frumoase, astfel că o ședere aici este foarte relaxantă.

Hoteluri Marea Moarta Mövenpick2 Resort 33
Îmi plac culorile apusului

Hoteluri Marea Moarta Mövenpick  59

Hoteluri Marea Moarta Mövenpick2 Resort 34

Hoteluri Marea Moarta Mövenpick2 Resort
Relaxare pe terasa

Hoteluri Marea Moarta Mövenpick2 Resort 37

Hoteluri Marea Moarta Mövenpick2 Resort 20

Hoteluri Marea Moarta Mövenpick2 Resort 18

Hoteluri Marea Moarta Mövenpick2 Resort 14

Hoteluri Marea Moarta Mövenpick2 Resort 8

Hoteluri Marea Moarta Mövenpick2 Resort 11

Hoteluri Marea Moarta Mövenpick2 Resort 10

Hoteluri Marea Moarta Mövenpick2 Resort 12

Amplasarea

Hotelul Mövenpick de la Marea Moartă este situat aproape de partea de nord a Mării Moarte, acolo unde sunt majoritatea resorturilor din Iordania. Este chiar între Kempinski și Marriott Dead Sea, fiecare având plajă privată și diferite facilități. Hilton Marea Moartă și Crowne Plaza Marea Moartă sunt un pic mai izolate, dar nu contează, având în vedere că toate sunt genul de resort unde stai toată ziua. Sau ieși pentru a vizita împrejurimile, dar pe jos oricum nu prea ai ce face în zona aceasta.

Complexul se află la 35 de kilometri de Aeroportul Internaţional Queen Alia din Amman, transferul durează aproximativ o oră, sau mai puțin. Din România sunt zboruri directe cu Ryanair și cu Tarom, fiecare având un alt orar de zbor.

Camere de la Mövenpick Marea Moarta 

Hotelul Mövenpick Marea Moartă are 346 de camere, în diferite zone ale proprietății: unele sunt în clădirile principale, altele în vile, cu ieșire la piscină, la grădină sau cu vedere la mare. Mutle camere au terase mari. În general camerele sunt foarte spațioase și mobilate minimalist, modern, dar cu un aer rustic.

Am postat un video cu un tur al camerei, cu tot cu terasă, să vedeți de ce îmi place atât de mult, este aici. 

Mi-au plăcut mult de tot camerele de aici, pentru că au absolut tot ce ai nevoie, dar ai și mult spațiu, sunt simple, perfecte. Desigur în camere există televizor cu ecran plat, multe canale TV.

În camere sunt facilități pentru prepararea cafelei și a ceaiului. Totodată, se oferă apă din partea casei și minibarul este gratuit (câteva cutii de Cola, Fanta, Sprite).

Băile sunt mari și există atât cadă cât și cabină de duș. Cosmeticele sunt cu minerale de la Marea Moartă și de foarte bună calitate. Sunt aceleași în toate hotelurile Mövenpick din Iordania (am stat în trei din cele cinci hoteluri Movenpick care sunt acum în Iordania). Există: săpun solid, săpun lichid, șampon, balsam, cremă de corp hidratantă. Nu mai țin minte dacă erau periuțe de dinți, le ignor în general, că folosesc periuță electrică. Dar era un vanity set și un mini pieptăn, halate și papuci.

De ce menționez acest aspect? Pentru că nu la toate hotelurile de cinci stele din Iordania se oferă halate și papuci în camere, în multe doar la cerere, dacă sunt disponibile (am pățit să nu fie)Așa că dacă ajungeți undeva unde nu aveți halat, mai bine cereți imediat, că seara aproape sigur nu o să mai fie disponibile, dar la Mövenpick Marea Moartă sunt din start puse în toate camerele.

Sunt camere pentru fumători sau pentru nefumători.

Hoteluri Marea Moarta Mövenpick2 Resort 24

Hoteluri Marea Moarta Mövenpick2 Resort 23

Hoteluri Marea Moarta Mövenpick2 Resort 25

Hoteluri Marea Moarta Mövenpick2 Resort 26

Hoteluri Marea Moarta Mövenpick2 Resort 27

Hoteluri Marea Moarta Mövenpick2 Resort 29

Hoteluri Marea Moarta Mövenpick2 Resort 30

WIFi

WI FI-ul este gratuit și funcționează excelent în tot coplexul.

Plaja de la Mövenpick Marea Moarta 

Mövenpick Dead Sea are o plajă privată dotată cu șezlonguri, unde vă puteți relaxa și desigur vă puteți da cu nămol de la Marea Moartă. La plajă este și duș și cabine de schimb.

Plaja poate fi folosită de la ora 6:30 până la apus. Puteți să vă dați cu nămol, să stați pe șezlong, să faceți baie. Cea mai eficientă terapie la Marea Moartă este aceasta. Plus să stai efectiv aici, să respiri acest aer încărcat cu ioni negativi. Aici te simți calm, este ăntr-adevăr un loc unde te relaxezi.

Hoteluri Marea Moarta Mövenpick2 Resort 6

Hoteluri Marea Moarta Mövenpick2 Resort 7

Hoteluri Marea Moarta Mövenpick2 Resort 4

Hoteluri Marea Moarta Mövenpick2 Resort 8

Facilități

Sunt și mai multe piscine, două infinity şi una încălzită, pe timp de iarnă. Este și club pentru copii, desigur.

Micul dejun este de tip buffet, cu multe opțiuni, Restaurante A la Carte și bufet, baruri, Centru Business, magazine și multe altele. Happy Hour este de la ora 18:00 la ora 20:00, dar mai bine întrebați înainte, poate se mai schimbă lucrurile. La Happy Hour sunt două băuturi (alcoolice) la preț de una. Trebuie să știți că taxele se adaugă peste prețul afișat, așa că întrebați care este prețul total, la hotelurile de cinci stele taxele sunt foarte mari.

Hoteluri Marea Moarta Mövenpick2 Resort 13
Hoteluri Marea Moarta Mövenpick 61

Hoteluri Marea Moarta Mövenpick 60

Hoteluri Marea Moarta Mövenpick 62

Hoteluri Marea Moarta Mövenpick 56

Hoteluri Marea Moarta Mövenpick26 55

Hoteluri Marea Moarta Mövenpick 58

Hoteluri Marea Moarta Mövenpick2 Resort 14

Hoteluri Marea Moarta Mövenpick2 Resort 19

Hoteluri Marea Moarta Mövenpick2 Resort 21

Hoteluri Marea Moarta Mövenpick2 Resort 12

Hoteluri Marea Moarta Mövenpick2 Resort 10

Hoteluri Marea Moarta Mövenpick2 Resort 9

Hoteluri Marea Moarta Mövenpick2 Resort 38

SPA

ZARA SPA, cu care resortul se mândrește atât de mult (și are și de ce) este absolut fantastic, cu o mulțime de piscine, unele cu apă de la Marea Moartă, jacuzzy, o piscină pe acoperiș și tot felul de alte facilități. Aici sunt camere cu aburi, duşuri tropicale parfumate, piscine cu apă de la Marea Moartă, jacuzzi și peste 70 de feluri de terapii și masaje.

Însă accesul nu este gratuit nici pentru oaspeții hotelului, care trebuie să plătească 25 de JD pe zi (35 de dolari) pentru a avea acces. Și numai aici sunt saune. Situația este similară și la Kempinski Dead Sea și Marriott Dead Sea – s-a investit într-un SPA fantastic și atunci acccesul se face contra cost.

Este și sală de fitness aici și hammam tradițional.

Iubesc totul la acest hotel, mai puțin faptul că nu există posibilitatea ca oaspeții să meargă la saună sau la o piscină interioară gratuit. Având în vedere că sunt multe piscine exterioare și unele încălzite, faptul că piscinele interioare sunt în ZARA SPA nu este mare bai.

Hoteluri Marea Moarta Mövenpick 57

Activități

Dacă alegeți un sejur la Marea Moară, puteți face tot felul de drumeții, sau activități dar și să vizitați foarte multe locuri frumoase din apropiere.

Betania dincolo de Iordan, locul Botezului – 14 kilometri
Muntele Nebo – 14 kilometri
Biserica Sfântul Gheorghe Madaba – 19,5 kilometri.
Parcul Național Qumran – 12,3 kilometri
Izvoarele termale Ma’in – 13,3 kilometri
Fortăreața Machaerus: 17 kilometri
Wadi Mujib – un canion din piatra nisipului, absolut superb.
Granița cu Israelul: Podul Regele Hussein / Allenby – 17,8 kilometri

Am stat la Mövenpick Resort & Spa Dead Sea când am mers într-un Press Trip la invitația Ryanair și a Ministerului de Turism din Iordania. 

Citește și:

Zbor Ryanair Bucuresti Amman Iordania: la ce să vă așteptați 

Traseu Iordania trei zile: ce poți vizita într-un weekend prelungit în Regatul Hașemit

Am vizitat adevăratul loc al Botezului lui Isus Hristos: Betania dincolo de Iordan

Revelion Iordania la Hotelul Movenpick Aqaba: o petrecere de cinci stele strălucitoare

Hoteluri Aqaba: Mövenpick, un resort cu plajă privată, piscine și o grădină superbă în mijlocul orașului

Impresii Iordania: informații de călătorie #minighid

Alcoolul în Iordania: ponturi, prețuri, de unde cumperi

TOP 14 atracții Aqaba Iordania și mini ghid

2 thoughts on “Hoteluri Marea Moarta Mövenpick Resort & Spa Dead Sea

  1. Iti multumesc ca in plina iarna mi-ai amintit ca marea extraordinara, e singura speranta ce ma tine vie pana la vara.
    E un mic rai acolo la tine. Multumesc ca mi l-ai impartasit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *