Dambulla Matale Kandy Sri Lanka gradina mirodenii 1

Despre vampiri energetici și cum ni se fură energia cu ajutorul nostru

Dezvoltare Energie

Vă simțiți sleiți de energie după ce ați interacționat cu unii oameni? Și vi se întâmplă ca în același timp să vi se spună: ce bine mă simt după ce m-am întâlnit cu tine? Și… exact după ce vă refaceți nivelul energetic, vine (și telefonic) iar prietenul, cunoștința, colegul? Și iar repetați ciclul?

Am identificat lucrurile acestea demult timp. Însă m-am decis să scriu acest articol pentru că din discuțiile cu multe persoane am realizat că în ultima perioadă, totul s-a intensificat. Mulți sunt debusolați că nu ști de ce anume se simt atât de jos, de ce au atâta anxietate, depresie. Și discutăm, analizăm. Ajungem la concluzia că nu sunt de fapt motive reale și că își strică viața degeaba.

Dar nu fără motiv: în fiecare conversație de acest tip, am identificat împreună cu persoana în cauză cel puțin trei vampiri energetici puternici în imediata vecinătate. Trei. Le-am ajutat să înțeleagă cum funcționează, să identifice singure și mi-au dat dreptate. Plus că au avut și tipul acela de revelație: dar era atât de simplu, cum de nu mi-am dat seama?
Subiectul este foarte amplu, voi mai scrie articole care tratează aceste provocări cu care ne tot confruntăm și nu le înțelegem, dar deocamdată, haideți să înțelegeți câteva principii foarte simple.

Prin acest articol nu vreau să conving pe nimeni de nimic. Vreau ca cei care nu își explică unele lucruri să studieze singuri. Să își studieze emoțiile conștient. Să urmărească o perioadă diferite lucruri și să vadă dacă nu este un sâmbur de adevăr. Cum se simt după ce fac x? Cum se simt după y? Să studieze singuri, pentru că fiecare avem răspunsurile în noi și nu avem nevoie decât de direcție uneori, de o idee, de un pont. 

Așadar, dacă vă simțiți jos emoțional după o anumită interacțiune, ei bine, ceea ce se întâmplă este un transfer energetic între voi și cealaltă persoană. Unul dă și celălalt ia. Schimbul energetic este normal, este dorit, de aceea suntem ființe sociale, energetice, avem nevoie de conexiuni. Însă de conexiuni sănătoase. Nu avem nevoie de emoțiile negative ale altora, de încărcătura lor, de îndoielile, fricile, temerile, supărările pe care ni le transmit. Pentru că da, multe emoții pe care le simțim și le ducem după noi nu sunt nici măcar ale noastre.

Vampirii energetici există și sunt printre noi 😀 

Când te simți sleit, sau stresat, anxios, sau fără energie după o conversație cu cineva, fizică/telefonică sau online, ai de-a face cu un vampir energetic. Și contrar părerii multora, nu, nu fiecare om care are o problemă la un moment dat este și vampir energetic. Da, este și acolo un transfer energetic, dar nu este același lucru.

Ați observat că aveți cunoscuți care au probleme reale, pe care le discutați, dar după ce vă întâlniți cu ei, sau discutați două ore la telefon, nu sunteți epuizați? Da, simțiți tristețea lor, dorința de a găsi o soluție, dar nu vă simțiți anxioși, stresați, fără pic de energie.

Preluăm emoțiile celorlalți, dar depinde și ce emoții au cei cu care interacționăm. Cum? Prin corzile energetice care se creează între noi. Însă uneori tot prin acestea, suntem efectiv ”supți” de energia noastră vitală. Este o diferență între interacțiunea cu cineva care este la un moment dat supărat, deprimat și cineva care efectiv funcționează ca un vampir energetic.

Unii creează efectiv ”cârlige” care se înfig (energetic) în voi și deveniți o sursă permanentă de hrană energetică. Cum știți asta? Că vă gândiți din senin la cineva, în mod repetat. Având diferite sentimente: ba discutând în gând repetând o anume conversație în care aveați păreri diferite, ba una, ba alta.

La fel ca orice în viață, unii dau și alții primesc. Mulți vampiri energetici funcționează excelent în societate. Sunt volubili, simpatici, șarmanți. De succes. Însă au mereu tensiuni, o mie de probleme despre 1000 de lucruri. Pe care vi le transmit vouă.
Ai în jur pe cineva care mereu te sleiește efectiv emoțional? Și te simți ”dator” să îl asculți? De multe ori sunt colegi, nici măcar oameni foarte apropiați.

Am observat că mulți au câte un coleg, sau șef foarte toxic. Oameni care evoluează în companie, sunt foarte bine și cad mereu în picioare, dar… au mereu temeri. Frici. Că pierd aia, că dacă ailaltă, că aia e nasol. Însă: oamenii aceștia sunt mereu bine, de fapt. Și între timp, îi bagă în derută pe ceilalți. Le predau lor încărcătura. Și nu-i așa? Nu ești tu un om rău dacă nu îl asculți?

Da, dacă după întâlnire amândoi vă simțiți mai bine. Dar dacă constant tu te simți jos, adică ai stări de anxietate, de depresie, lipsă de energie după ce conversezi cu cineva, nu mai este deloc vorba de niciun egoism al tău. Că nu ai semnat niciun contract că ești de acord să predai energia ta vitală către altcineva. Da, de multe ori acești vampiri energetici îți creează și unele avantaje, sau daruri. Dar: dacă intrând în această relație de dat energia ta tu nu mi ești capabil să îți urmezi planurile tale, visurile tale, dacă ajungi anxios, depresiv, te întreb: merită?

Orice interacțiune după care voi să simțiți fără energie, jos, este toxică. Desigur, există excepții, când cineva drag are o perioadă dificilă și alegem să îl susținem, oricât de mult ne împovărează la nivel emoțional. Dar de obicei nu se întâmplă asta, nu ne împovărează de fapt atât de mult, dacă persoana respectivă nu este și vampir energetic. Nu la modul în care o face de exemplu un vampir energetic care nu are de fapt nicio dramă reală. Aceștia își văd de interesul lor în societate, în familie, în tot. Dar îi încarcă pe ceilalți.

Energia trebuie să ne-o luăm de la sursă: Dumnezeu, Univers fiecare în ce crede, natură. Atunci când o luăm de la ceilalți, nu ne facem nici nouă niciun bine (este doar ceva temporar, nu rezolvăm nimic pe termen lung), nici celorlalți. Hrănim lanțul toxic. Vampirul energetic nu este o persoană care are probleme la un moment dat. Nu, ci persoanele care se hrănesc efectiv din energia celorlalți și fac asta și în vremuri bune și în vremuri rele, în vremuri de tot felul.

Cum identificați vampirii energetici? Simplu: analizați cum vă simțiți, ce emoții aveți după orice interacțiune cu oricine. Cele după care nu mai aveți deloc energie, sau aveți sentimente de anxietate, stres masiv sunt cu vampiri energetici. Este foarte simplu. Nu, cineva care vrea să îți arate riscurile nu îți sădește o frică totală în tine. Stres. Nu așa trebuie să te simți după ce ai avut o interacțiune normală cu cineva, indiferent despre ce subiecte discutați. Cât de grave sunt, ce consecințe pot fi. Poți vorbi despre lucruri grave, poți fi responsabil și fără să preiei tot negativ. Și poți avea o conversație absolut plăcută, despre subiecte plăcute de fapt, sau neutre și tot să te simți sleit. Numai analizând cum te simți după ce interacționezi cu cineva vei realiza negru pe alb cum stau lucrurile. Mai ales, dacă tiparul se repetă. 

Dar de ce o facem? De multe ori simțim că nu ne este bine. Dar: suntem atât de condiționați de mici să avem nevoia acceptării celorlalți, să fim lăudați, să fim buni, să nu fim catalogați ca egoiști, încât trecem peste noi, în mod repetat. Atât de frică ne este de critică, dar și atât de mare nevoie avem de aprobare. ”Mă simt atât de bine după ce am vorbit”, ”ești o persoană atât de bună”, ”nu se face să nu dai mâna, nu este politicos”, de ce? De ce trebuie să fii forțat să faci ceva ce tu nu simți? Pentru că are celălalt nevoie da? Și tu, tu unde ești în această ecuație?

Cum se creează corzile energetice?

Corzile se creează imediat prin contact fizic / contact vizual. Pupături, strâns de mâini*, îmbrățișări. Contact vizual. Așa se formează și se transmite cel mai rapid energia. Coarda energetică se creează imediat dacă se stabilește prin contact fizic. Uneori, simți instinctiv că ai primit ”ceva’ ai o senzație de disconfort.

Este motivul pentru care de când cu restricțiile COVID mulți sunt absolut fericiți că nu mai trebuie să se pupe, să se îmbrățișeze, să dea mâna. Alții, sunt total nefericiți și aceștia sunt cei mai vocali. Ceilalți tac mâlc și se bucură în liniște, eventual scriu comentarii anonime la articole despre subiect. Nu prea se exprimă public, că le este teamă de ceilalți, să nu îi eticheteze ca antisociali, răi etc. De când până când trebuie să fii obligat să faci ceva, admonestat chiar uneori? Mă refer la toate interacțiunile cu străini, sau semi-străini, nu la cele cu oamenii foarte dragi, cei cu care se simt confortabil să fie în spațul intim.

Atenție la copii: aceștia sunt magneți pentru vampirii energetici, deoarece au o energie pură. Copilul nu trebuie smotocit, luat în brațe, mângâiat de oricine. Da, dacă el întinde mânuțele, manifestă dorință de interacțiune da, altfel, cum se întâmplă că atâția adulți sar efectiv pe copii, de multe ori pe copii absolut străini este efectiv toxic pentru cei mici. Și cumva un comportament ciudat: ia să vină cineva străin la tine să te mângâie pe cap, să te tragă de picioare, să te pipăie, să te ciupească de obraji, cum te-ai simți? Ei, la fel și copilul. Și el nu are niciun drept să se apere, că este rău (dacă este mai mare, când este mic mai scapă cu țipatul. Adică scapă și de admonestarea: nu ești copil bun). Și da, simțim nevoia să interacționăm cu copii. Mai ales cu bebelușii, să îi luăm în brațe etc. Sunt ghemotoace de energie pură, suntem atrași de ei. Dar trebuie să ne abținem. Facem o plimbare cu picioarele goale în iarbă, ne zgâim la soare, facem ceva. Cu bebelușii trebuie să pe apropiem să vedem dacă are chef de noi, să îi întindem un deget, să vedem dacă îl apucă, dacă ”trage” spre noi. Și asta cu bebelușii apropiaților. Este traumatizant pentru ei să interacționeze așa cu oricine și mai ales, le scade capacitatea de a seta limite sănătoase în viitor, dacă nu au voie să pună nicio limită, dacă sunt fără apărare.

*mulți afirmă că prin strânsul acela de mâini cu angajații, directorii mai ”transferă” din păcate spre subalterni. Mulți oameni foarte puternici ating și umărul celui cu care strâng mâna – când sunt mai pe poziții de egalitate, pentru a închide cercul. Sau au tot felul de mantre și ritualuri. Toți marii politicieni de peste hotare, unii și de la noi au pe lângă ei oameni cu capacități psihice dezvoltate, sau tot felul de consilieri spirituali. 

Corzile energetice se creează și fără să întâlnești persoana respectivă. Cele care se formează prin interacțiuni online. Nu sunt puternice, nu de genul celor de care este greu să scapi. Dar sunt simplu de identificat: după cum te simți după ce ai avut o discuție prelungită cu cineva. De felul cum pune problema, că sunt discuții politicoase și cu pufoșenii care au răutăți și te seacă și discuții mai dure în care ajungi la un consens pentru că de fapt fiecare căuta să înțeleagă, să deslușească, nu să îți dea rezistența jos și să îți ia energia. Sunt foarte multe nuanțe aici, dar dacă te ia durerea de cap după ce vorbești mai mult cu cineva, sau când pornești IAR o conversație cu persoana aceea, FUGI.

Cum se face transferul energetic, iar și iar?

De la începutul pandemiei, Social Media a devenit mai toxică decât niciodată. Asta și pentru că mulți vampiri energetici, care înainte luau energia de la oamenii cu care se întâlneau, au început să activeze mai mult online. Totodată, numărul mare de ședințe, de discuții inutile de muncă, de tot felul de sâcâieli de la șefi în perioada aceasta, pentru cei care muncesc de acasă, tot de aici vin. Da și pentru că oamenii aceștia doresc să își justifice munca dar mult și pentru că au nevoie de energia voastră. Mă refer, desigur, la tot ce este inutil, în plus, în cerc, nu de ce este necesar și la obiect. Dar de enervat, de stresat, o fac genul acesta de interacțiuni, inutile. 

Transferul energetic are loc și prin discuții prelungite: probleme, în contradictoriu, transmitere frică, îndoială, pus la îndoială judecata ta, sau ceva legat de tine, de ceea ce faci ș.a.m.d. Cu cât este mai lung contactul, cu atât ”primești” mai multă încărcătură.

Nu toate interacțiunile toxice presupun că cineva are probleme. Uneori ți le creează pe ale tale. De exemplu: te provoacă să vorbești, să te justifici pe tine sau acțiunile tale. Cum: pun la îndoială ceva ce faci tu și cumva te pun în situația să vii cu toate argumentele, să ”convingi”. Cumva, te simți obligat să începi să îți aperi deciziile. Ceea ce este toxic.

Unii sunt maeștri: pe fondul plăngerii, încep cu nemulțumiri, cu îndoieli, îndoieli de aspectul tău, sau al său, sau îngrijorări referitoare la viața ta ”ce te vei face dacă” ”dacă se întâmplă x , y”. Și ajungi la o relație de codependență. După îți dă și încurajare, vă încurajați. Ei bine, intri într-un cerc de codependență în care vei tot da și ți se va lua. Ai nevoie de asta?

Conversații telefonice, discuții mesaje online: dacă după ce discuți cu o persoană te simți sleit de energie, iritat, ai în general sentimente negative, agitație, anxietate, conversația aceea este toxică și ai de-a face cu un vampir energetic.

Ce este de făcut? Desigur, multe. Însă cel mai evident și mai ușor este să limităm conversațiile și interacțiunile cu cei care ne încarcă negativ. Dacă nu este ceva esențial, tăiem cu totul legătura respectivă. Corzile energetice se pot tăia, ne putem curăța câmpul energetic, ne putem încărca, dar corzile revin, mereu și mereu, dacă tot continuăm să interacționăm cu respectivele persoane. Da, putem să o facem, dar să limităm timpul petrecut. Totodată, să învățăm să ne detașăm. Să nu mai încercăm să îi convingem de nimic. Să fim mai moderați. Și cel mai evident: nu mai da energia ta. Plânge-te și tu, stresează și tu. O să vezi că vampirul cel mai zelos de lângă tine, dacă vede că te tot plângi iar și iar, o să fugă. Asta pentru cei de care vrei să scapi, desigur. Sau măcar să scapi de stresul lor.

Pandemia actuală este și motivul pentru care din ce în ce mai mulți oameni au devenit total negativi și agresivi. Nu mai pot lua cu atâta ușurință precum înainte energie de la ceilalți, așa că devin și mai toxici. Totodată, inundați de negativitate din toate părțile, nici cei cu energie pozitivă nu mai au atât cât aveau. Sunt cu rezervele la minim și ei.

Fiecare este acum responsabil de starea lui de bine și o soluți este să nu mai hrănească toxicitatea. Fiecare are instrumente prin care să lupte cu stresul. Începi prin a spune stop și a tăia din viața ta acele interacțiuni care te sleiesc de puteri. Nu mai ai de unde acum. Ori la bal ori la spital. Dacă continui să hrănești vampirii toxici, trebuie să fii și de acord cu stările de anxietate, stres, apatie pe care le vei avea din ce în ce mai des.

Tindem să judecăm prin prisma trecutului. Înainte aveam interacțiuni toxice, dar nu erau atât de puternice. Nu ne afectau atât de tare. DA, pentru că ÎNAINTE și vampirul energetic era mai bine hrănit și cu siguranță ambii cu mai multă energie pozitivă, tu cu mai multe rezerve. În perioada aceasta totul s-a acutizat.

Pregătesc un articol separat despre cum scăpăm de vampirii energetici și mai ales, cum ne curățăm după interacțiunile cu ei. Însă până atunci aș dori să știu: ați avut parte de interacțiuni cu vampiri energetici în viața voastră? I-ați identificat? 

Notă: 

Cu restricțiile de atingere COVID: da, se poate să păstrezi iubirea, legătura și fără contact fizic. Logic că simțim nevoia să îmbrățișăm oamenii dragi, să fim aproape de ei. Dar: la nivel energetic, poți fi chiar mai aproape de ei. Nu se rupe nimic dacă știi cum să gestionezi acest lucru. Poți să simți puternic și fără contact permanent. Mai ales, fără contact cu toți oamenii pe care îi întâlnești și cu care schimbi câteva vorbe.

Înainte, bărbații se duceau la război și își dedicau viața pentru o domniță văzută la o fereastră. Se întrețineau iubiri o viață prin scrisori. Ne simțim aproape de Dumnezeu și nu îl atingem (ei bine,el este peste tot împrejur, dar nu avem contact fizic). Avem acel contact energetic care există între noi toți. Cu atât mai puternic cu cât avem sentimente mai puternice față de cineva. Ne-am învățat să ne limităm numai la realitatea 3D. Să nu mai luăm energia, să nu o mai schimbăm altfel. Ne-am pierdut telepatia, ne-am pierdut multe simțuri. Pe care le avem, care dormitează.

Haideți să le activăm! Nu pot să cred mantrele că fără contact fizic ne dezumanizăm. Da, copii au nevoie să se joace împreună. Au nevoie și faptul că nu o mai pot face este tragic. Nu școala online, că și înainte se făcea școală acasă, regi, mari prinți, toți învățau cu un perceptor. Singuri. Dar se jucau cu alți copii. Aveau prieteni, aveau joaca afară. Le-am răpit multe copiilor și nu acum, ci de când lumea a devenit atât de nesigură că nu mai pot sta singuri afară. Sunt multe de schimbat. 

Și noi avem nevoie să comunicăm. DAR: noi putem să o facem altfel și dacă chiar simțim nevoia să îmbrățișăm rudele, nu este necesar absolut deloc să o face cu toți cei cu care ne întâlnim. Dacă nu se poate să comunicăm decât fizic, cum putem spune că îl iubim pe Dumnezeu, că avem încredere în el? Comunicăm cu toții și energetic, sunt multe corzi între noi și toți suntem conectați. Mai trebuie să învățăm să le și folosim. În ultimele decenii am fost educați, dresați să reacționăm numai la ceea ce este palpabil, material și am pierdut fericirea simplă.

Citește și:

Dovedit și științific: împământarea este esențială pentru sănătate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *