Hurulu Sri Lanka 4

Vizită în parcul Hurulu Sri Lanka: am văzut foarte mulți elefanți sălbatici

Sri Lanka

Iubesc elefanții! I-aș privi ore în șir. Și mai ales în mediul lor natural. Am vizitat mai multe rezervații din Sri Lanka, unde elefanții sunt la ei acasă. În apropiere de Sigiriya se află trei rezervații: Hurulu, Mineryia și Kaudulla. Elefanții migrează dintr-un loc în altul, conform stilului lor normal de viață: mănâncă non stop și se mută dintr-un teritoriu în altul, revenind desigur și luând ciclul de la capăt. Hurulu este chiar pe ruta de migrație dintre Mineriya și Kaudulla, astfel încât în anumite perioade, aici pot fi observați cei mai mulți elefanți sălbatici.

Hurulu Eco Parc- un parc superb, cu o vegetație bogată

Hurulu Forest Reserve, a fost desemnată rezervație naturală în anul 1977. Este un habitat important pentru elefanți. În cadrul rezervației, se fac excursii Jeep Safari în Hurulu Eco Park. Aici au habitatul multe țestoase – țestoasa stealată – leoparzi (știm că este absolut un noroc să vezi unul), pisici ruginii, cocoși de munte și mulți, foarte mulți elefanți.

Știm că în Sri Lanka încă sunt populații mari de elefanți sălbatici. Sunt și câteva rezervații unde au adăpost elefanții salvați din anumite locuri unde erau exploatați, care nu mai pot fi întorși în sălbăticie. Însă sunt câteva locuri unde vedem elefănțeii minunați. Elefanții asiatici sunt mai mici decât elefanții africani, se știe lucrul acesta. Însă ce au în comun: își protejează cu mare atenție puii. Și de data aceasta am văzut mulți pui, însă erau mereu feriți, ținuți între adulți, ascunși.

La final, am mers într-un loc de unde se poate admira priveliștea din jur. Este un mic deal, cu un punct de observație. A fost o pauză de relaxare și de dezmorțit oasele, foarte bine primită. Și de fumat, pentru fumători, pentru că desigur nu se poate fuma în parc, în călătoria cu jeepurile.

Nu am făcut prea multe fotografii, mai mult am admirat elefanții și parcul. Am adoptat acest lucru de ceva timp, mai ales în călătoriile unde nu am colaborări cu blogul, sau nu sunt în Info Trip, cum a fost aceasta: fac câteva fotografii, sau filmez un pic, însă 90% din timp, cel puțin, mă bucur de locuri. Însă tot sper să vă faceți o idee. Galeria foto am inserat-o la final, nefiind un articol lung!

Merită să vizitezi parcul Hurulu? Categoric, da!

De altfel, merită să vizitezi cât mai multe locuri! Iar vizita la acest parc, sau la Minneriya face parte dintre excursiile opționale care se organizează în Sri Lanka. Desigur, cineva poate ajunge și pe cont propriu la intrare, însă dacă nu are parteneri de împărțit jeepul, trebuie să plătească pentru tot. Am văzut multe familii care călătoreau așa: doi, trei în jeep, alături de ghid și șofer. Probabil că aveau excursii private. Însă majoritatea turiștilor vin cu grupurile lor și se închiriază un anume număr de jeepuri.

Pentru vizită avem nevoie de încălțăminte comodă, ochelari de soare, aparat foto, telefon, cremă cu protecție solară și desigur bună dispoziție!

Preț excursie

Dacă mergeți direct la parc, puteți lua acest tip de excursie, la care se adaugă prețul intrării și punctul de întâlnire este la intrarea în parc, deci nu este inclus și transferul de la hotel. Sunt și excursii cu transferul și intrarea incluse. Acestea costă în jur de 40 de dolari. Cum am mers într-o excursie de grup, ghidul nostru s-a ocupat și de organizarea excursiei, am avut transferul de la hotel și intrarea în parc incluse.

Sunt câteva excursii frumoase și la parcul Minneriya, precum aceasta, care are inclus și transfer și tot.

În general, merită să fie luate excursiile opționale când mergi într-o destinație cu totul necunoscută, deși nici alternativa, cea de a sta mai mult timp la hotel, la relaxare, nu este de lepădat, mai ales dacă stai la un hotel superb. Noi am stat la unul dintre cele mai frumoase hoteluri posibile.

Camerele erau foarte mari, toate aveau balcon și ce mi-a plăcut cel mai tare a fost faptul că hotelul se află într-o pădure de mango. Erau arbori înalți de tot și peste tot mirosea foarte îmbietor. Noaptea ma văzut și mulți licurici. A fost fantastic. Mi-a plăcut și piscina înconjurată de verdeață. În regiunea Sigiriya sunt însă nenumărate hoteluri frumoase!

Galerie Foto Parcul Hurulu

Hurulu Sri Lanka 10

Hurulu Sri Lanka 11

Hurulu Sri Lanka 12

Hurulu Sri Lanka 9

Hurulu Sri Lanka 8

Hurulu Sri Lanka 7

Hurulu Sri Lanka 6

Hurulu Sri Lanka 5

Hurulu Sri Lanka 4

Hurulu Sri Lanka 3

Hurulu Sri Lanka 2

Hurulu Sri Lanka

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.