Tunisia: fără carantină numai dacă vii cu agenție sau stai doar cinci zile – deocamdată

Tunisia

Tunisia a anunțat că va primit turiști, inclusiv români, fără ca aceștia să efectueze carantină, însă cu câteva condiții:

Condiții intrare în Tunisia, pentru toți călătorii:

Prezentarea unui test molecular tip RT-PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, care să nu depășească, la momentul efectuării călătoriei, 72 de ore de la prelevare. Testul trebuie să fie pe suport de hârtie.

Măsura nu se aplică copiilor cu vârsta sub 12 ani.

Bilet de avion dus-întors.

Formularul de sănătate și formularul de angajament trebuie să fie completate înainte de efectuarea călătoriei.Acestea se regăsesc aici: https://app.e7mi.tn) – alegeți limba engleză și se afișează. Acestea trebuie să fie completate, tipărite și semnate. Cele două documente se predau serviciului de sănătate publică de la punctele de control.

Carantină obligatorie, dar cu excepții

Toți pasagerii sunt obligați să intre în carantină pe cheltuială proprie, pentru o perioadă de șapte zile, într-unul din centrele special amenajate în acest scop/hoteluri acreditate. Totodată, călătorii trebuie să prezinte dovada achitării aferente centrului de carantină. Centrele sunt de fapt hoteluri foarte frumoase și puteți alege hotelul, în limita disponibilă atunci când vă înregistrați online. Însă puteți să vedeți care sunt, le-a listat Emirates aici.

În cea de-a șaptea zi a carantinei se mai efectuează un test molecular tip PCR, care va fi achitat de pasager. Dacă testul este negativ, se poate călători liber în țară.

Excepții de la carantina de șapte zile:

 – Pasagerii care sosesc în Tunisia prin intermediul unei agenții de turism – bănuiesc că este vorba despre agențiile cu parteneri locali, agenții tunisiene partenere.

 – Pasagerii care se deplasează în Tunisia pentru o călătorie cu o durată mai mică de 120 de ore – 5 zile.

– Pasagerii care dețin un permis de ședere în Tunisia și care revin în acest stat după un sejur care nu a depășit 120 de ore în străinătate.

În continuare, cursele spre Marea Britanie, Africa de Sud și Brazilia sunt suspendate. Însă sunt multe curse spre Paris, Lyon, Cairo, Tolouse, Casablanca. Vor fi desigur și curse spre România și spre alte destinații, multe companii pregătindu-se să reia zborurile.

Există stare de urgență, dar nu sanitară. În Tunisia au fost proteste stradale puternice, pe fondul crizei generate de pandemie dar și de probleme mai vechi. Șomajul are valori ridicate în momentul de față în Tunisia. Știm că tunisienii sunt oameni extraordinar de primitori și abia așteaptă să primească iar turiști. Însă nu uitați ca înainte de efectuarea călătoriei, să oonsultați pagina MAE cu informații despre alertele de călătorie.

Toți turiștii trebuie să respecte reglementările și restricțiile actuale, legate de epidemia SARS COV-19, precum păstrarea distanței fizice, purtarea măștii etc. Până la data de 14 februarie a.c., se mențin restricțiile de circulație în intervalul orar 20:00 – 05:00 în fiecare zi.

Cetăţenii români sunt scutiţi de obligativitatea vizei, indiferent de tipul de pașaport utilizat pentru o perioada de şedere de până la 90 de zile.

Sursa: MAE

Am povestit mai mult despre Tunisia, la momentul efectuării excursiei, mi-a plăcut enorm, este o destinație minunată:

Excursie din Sousse, Tunisia, Partea I: El Djem, deșert, Gabes, troglodiți și oaza Douz

Excursie din Sousse, Tunisia, II: Chott el Djerid, Tozeur, palmieri, canionul Selja

Viața este o plajă…. Sousse, Tunisia

Colosseum, El Djem și alte teatre antice, vestigii ale unor civilizaţii apuse

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *