insignia around the world

S-a vândut într-o zi: croazieră de șase luni de zile, din San Francisco și care costă de la 43 000 de euro de persoană

Uncategorized

Iubitorii croazierelor abia așteaptă să fie din nou pe mare! Deși călătoria cu nava Insignia a companiei Oceania Cruise este programată pentru anul 2023, toate locurile s-au vândut în mai puțin de o zi. Oceania Cruise cu nava Insignia, cu plecare din San Francisco. Prețurile pornesc de la 43 000 de euro și ajung și la 84 000 de euro pentru penthouse-uri.

Odiseea ”2023 Around The World Cruise”,  cu nava luxoasă Insignia care aparține companiei Oceania Cruises va dura 180 de zile. Vor fi vizitate 96 de destinații din 33 de țări de pe patru continente, inclusiv Antarctica.

Pe data de 27 ianuarie a.c. au fost puse în vânzare biletele și s-au vândut în aceeași zi, conform comunicatului transmis de către companie. Și 20% dintre turiști au prelungit călătoria până la 218 zile! Aceștia se vor alătura în prealabil la Miami pe data de 28 decembrie 2022 și vor continua căte New York, cu destinație finală San Francisco.

„Răspunsul la călătoria noastră epică în jurul lumii ilustrează clar entuziasmul pe care îl au călătorii cu experiență pentru o călătorie captivantă și memorabilă”, a declarat Bob Binder, președintele Oceania Cruises. „În ciuda provocărilor cu care se confruntă lumea astăzi, călătorii în mod clar așteaptă viitoarele oportunități de a călători în lume și de a crea amintiri pentru o viață.”

Insignia, construită în 1998 și renovată în anul 2018 cu  34 milioane de dolari are patru restaurante, precum și opt saloane și baruri. Dintre cele 342 de apartamente și de cabine, aproape 70% au balcoane.

Plecând din California pe 15 ianuarie 2023, nava va vizita America Centrală și de Sud, Antarctica, Africa, Orientul Mijlociu și Asia înainte de a se întoarce în SUA pe 13 iulie.

Itinerarul include peste 60 de situri de patrimoniu mondial UNESCO. Vor fi tot felul de experiențe, evenimente pe țărm, printre care: Spectacol de tango argentinian, o vizită la o podgorie sud-africană, o masă beduină în deșertul arab, o ceremonie desfășurată de călugări în Birmania sau o seară la lumina lumânărilor într-o peșteră vietnameză.

Însă excursiile de câteva zile la țărm sunt fabuloase. Probabil că și scumpe, nu sunt desigur incluse: patru zile în Galapagos, trei zile spre Machu Picchu, alte două zile pentru a descoperi alte minuni incașe din Peru, două zile la cascadele Iguazu, patru zile spre deșertul Namib, trei zile în Zululand, trei zile de safri în parcul național Kruger din Africa de Sud, cinci zile în Nepal și multe alte excursii de câtva zile în Myanmar, Cambodia, China.

Insignia va traversa 24 de fusuri orare, va vizita 27 de insule, va naviga pe trei oceane și 14 mări și va trece peste ecuator de patru ori.

Sursa excursie, pagina web a companiei. 

Cine merge în aceste croaziere? Multă lume, dar în special oameni care au iești la pensie și au atât de mult timp liber. Sunt oameni care au pensii mari și care petrec o mare parte din timp pe nave de croazieră. Chiar și ani. Unii spun că este mai ieftin decât la o casă de îngrijire. Chit că plătesc și asigurări mari pentru a avea parte de servicii de îngrijire la bord, dacă este necesar.

Îmi place să aflu ce se întâmplă prin lume, uneori pare că efectiv trăim în universuri paralele și nu știm unii de alții. Însă cu internetul, lumea ajunge atât de ușor la noi!

Insignia este o navă ”boutique” micuță pentru lumea navelor de croazieră, însă din gama celor luxoase. Și industria yachturilor de lux a crescut.

Anii aceștia sunt foarte dificili pentru companiile care oferă croaziere. Cum scriam anul trecut, trăiesc vremuri grele. Avantajul este că oamenii le doresc, cerere există, însă vom vedea ce ne va mai aduce viitorul. Însă un lucru este sigur: probabil că va trebui să se reinventeze, să adere la noile cerințe mondiale referitoare la protecția mediului. Acum nu mai este vorba despre activiști, toate marile puteri au făcut din acest lucru o prioritate, iar ONU a cerut tuturor statelor să declare Stare de Urgență Climatică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *