paris turnul eiffel

Turnul Eiffel va fi vopsit în auriu înaintea Jocurilor Olimpice din 2024

Noutăți

Echipe întregi vor lucra pentru a îndepărta straturi întregi de vopsea și de rugină de pe Turnul Eiffel. Ulterior vor aplica un nou strat de vopsea cu o strălucire aurie, pentru ca turnul să strălucească zi și noapte.

Deschis în anul 1889 la Expoziția Mondială, turnul Eiffel a fost vopsit de 19 ori de-a lungul timpului în nuanțe strălucitoare de portocaliu, verde și galben. Este așadar un moment bun pentru o curățare profundă și o nouă vopsire, într-o culoare maro-gălbuie, pentru a-i oferi o strălucire aurie.

„De ce a ales Gustave Eiffel culoarea galben-maronie? Probabil că motivul a fost ca Turnul Eiffel să vibreze cu întregul Paris, cu casele sale construite din calcar”, a declarat Pierre-Antoine Gatier, arhitectul șef al monumentelor istorice ale Franței, pentru Hong Kong. Tatler.

Patrick Branco Ruivo, CEO-ul companiei de management a turnului, a adăugat: „Va da Turnului Eiffel o nuanță un pic mai aurie  decât culoarea pe care suntem obișnuiți să o vedem, tocmai la timp pentru Jocurile Olimpice”.

Transformarea va costa aproximativ 50 de milioane de euro. Se preconizează că lucrarea poate să se dovedească periculoasă pentru echipe, din cauza pericolelor de a se dezlipi vopseaua veche care poate conține plumb.

Lucrarea va fi probabil finalizată în 2022, cu mult înainte de începerea Jocurilor Olimpice din 2024. Și astfel Turnul Eiffel, cu noua culoare strălucitoare va fi un fundal uimitor pentru evenimentele de triatlon și de înot în ape deschise, a raportat Time Out.

Așa că.. este o ocazie bună să mai plănuim o vizită la Paris, nu-i așa? Cred că abia așteptăm să se mai relaxeze condițiile de călătorie și numai când citesc vești despre evenimente sportive viitoare, deja am o stare de optimism. Nu știm însă ce va mai veni în calea noastră, însă nu strică să ne bucurăm un pic, în timp ce desigur, trăim în prezent, azi, cu ceea ce putem face frumos în fiecare zi.

Aici eram într-o scurtă oprire de câteva zile în Paris după ce făcusem de Management un curs la Abația Royaumount. Când lucram în cadrul METRO GROUP am avut part de câteva cursuri frumoase, iar cele mai ”dorite” erau cele din centrele de training din străinătate, unde adunau oameni din toate țările în care opera METRO și din toate companiile, pentru a învăța împreună dar și unii de la alții. A fost frumos…

Abația Royaumont, o minune gotică la 35 km de Paris

Paris Turnul Eiffel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *