Ierusalim Israel

”Pașaportul verde” israelian este valabil șase luni în acest moment

Noutăți

Văd că au apărut în presa noastră articole despre ”pașaportul verde” israelian, oferit celor care au efectuat vaccinul COVID-19 (două doze). Acesta le va permite posesorilor accesul către unele servicii considerate neesențiale, precum accesul la evenimente, sau la sălile de sport fără restricții (cei care nu au efectuat vaccinul trebuie să facă teste SARS CoV-19).

Am aflat despre aceste șase luni din surse personale acum o lună de zile. Însă am căutat public informația, că nu public ”secrete”, însă nu este cazul. Informația ESTE PUBLICĂ și apare în fiecare articol – din străinătate – scris pe acest subiect, că pașaportul este valabil șase luni de zile. Nu este un secret, este o informație publică și făcută publică.

Nu am publicat informația deși mă gândeam încă de acum câteva săptămâni, dar așteptam să văd ce se mai întâmplă. Însă văd că acum au început articolele din presa românească. Și că nimeni de la noi nu scrie că pașaportul este valabil șase luni de zile. Așa că mi-am dat seama că trebuie să vă informez corect.

Haideți să vă spun cum funcționează acest pașaport verde și alte detalii despre ce se mai întâmplă prin Israel.

NOTĂ: este posibil ca acest pașaport să devină permanent, sunt posibile multe lucruri. Însă în acest moment, informația corectă este că pașaportul este valabil șase luni și că posesorii vor avea câteva facilități în Israel, dar deocamdată traficul internațional este restricționat. Sunt discuții pentru a crea culoare în anumite țări, se dorește lucrul acesta, dar depinde de evoluția pandemiei. Ne-am obișnuit să trăim ziua, cu ce avem acum. Și să ne așteptăm la orice.

”Pașaportul verde” din Israel este valabil 6 luni de la vaccinare

Pasaport verde israel 1
Sursa: aici

Pașaportul verde este diferit față de certificatul de vaccinare. pentru a fi obținut solicitantul trebuie să aplice pentru el și să ofere câteva date personale. Totodată, acesta este valabil șase luni. Aceste date au fost anunțate în luna ianuarie și nu s-au schimbat. Au fost doar implementate, vedeți mai jos.

Acest ”pașaport verde” se oferă printr-o aplicație, dar poate fi oferit și în format printat.

Conform comunicatului transmis de Ministerul Sănătății din Israel, ”pașaportul nu este așteptat să fie solicitat ”în sistemul educațional, locurile de muncă, magazine, transport public și lăcașe de cult. Folosirea acestui pașaport verde în restaurante și cafenele, Malluri, hoteluri, săli de sport și piscine încă se discută”.

Pașaportul va fi oferit persoanelor care au făcut și cea de-a doua doză a vaccinului împotriva COVID-19 și va fi valabil timp de șase luni după data la care a fost emis. Pentru a obține pașaportul, cei care îl solicită trebuie să ofere date precum: numărul de telefon, numărul de ID și data nașterii, dar nu și date medicale.

Cu toate acestea, vor continua restricțiile în zonele aglomerate și în zonele interioare, indiferent de pașapoartele verzi și vor depinde de ratele de deces. 

Conform Profesorului Nachman Ash, conducătorul Comitetului Național pentru gestionara Coronavirusului din cadrul Ministerului Sănătății din Israel, intenția avută prin pașaportul verde este de a obține imunitatea de turmă prin vaccinare în timp ce promovează și accelerează redeschiderea industriilor. Prof. Ash a făcut o distincție între pașaportul verde și certificatul de vaccinare: în timp ce certificatul de vaccinare le oferă celor care îl dețin posibilitatea de a evita carantina după ce au luat contact cu persoane pozitive COVID-19, ori la întoarcerea din ”țări de pe lista roție” – țări cu rate mari de infecție – pașaportul verde va fi folosit ca ”un semn de a avea acces la tot felul de activități”.

Sursa aici, comunicatul a fost preluat de mass-media internațională, dr cea mai bună relatare am găsit-o în sursa menționată. Dacă veți căuta pe google ”green passport” Israel six months veți regăsi multe articole cu cest subiect.

Călătoriile internaționale: încă în așteptare

Pasaport verde israel
Sursa

Pe scurt, încă așteptăm vești despre când vor fi permise călătoriile internaționale din și spre Israel. Totul depinde de evoluția pandemiei.

Noi relaxări din Israel anunțate pe data de 15 februarie, cu valabilitate din 21 februarie

Le regăsiți aici, sunt defalcate pe activități și pe statutul vaccinat/nevaccinat. Pentru că Israelul încă nu s-a deschis pentru vizitatorii internaționali, nu voi traduce articolul, voi face unul separat atunci când vom putea călători în Israel, cu datele valabile din acel moment.

De ce nu se specifică și la noi faptul că pașaportul verde israelian este valabil șase luni? De ce nu apare informația? Ce se întâmplă după cela șase luni de zile? La noi se va aplica principiul celor șase luni? Vom vedea

Apreciez foarte mult eforturile autorităților din Israel. Știu că au o mare grijă față de semeni și că fac toate eforturile pentru a gestiona situația cât mai bine. În plus, ei își informează corect populația. Nu există acolo confuzie vizavi de cum funcționează acest pașaport, sau de alte lucruri. Confuzia apare la noi pentru că se publică trunchiat anumite lucruri.

Nu știm ce se va întâmpla peste șase luni de zile pentru că totul depinde de evoluția pandemiei. De câtă imunitate vor obține cei care au făcut cea de-a doua doză. Mă refer la imunitatea pe termen lung. De cât de mult vor rezista la noile tulpini. De mulți alți factori, dar în primul rând de rezultatele vaccinului.

Și da, reiterez, este posibil să se prelungească valabilitatea pașaportului verde israelian, dar acum este valabil șase luni. Poate că în urma rezultatelor, aceste șase luni se vor prelungi. Poate că nu și cei vaccinați vor avea câte șase luni după ce fac vaccinul anual (lucru despre care se discută). Am văzut că de la lună la lună se schimbă multe.

Ce este garantat este că până ce nu scăpăm de pandemie, restricțiile, schimbările de orice fel vor fi la ordinea zilei, pentru că autoritățile din toate statele adaptează măsurile la evoluția numărului de infectări, a numărului deceselor și a evoluției noilor tulpini. De exemplu, Thailanda tocmai ce a anunțat că pentru cei întorși din multe state africane, carantina se prelungește de la 14 la 21 de zile, din cauza noilor mutații. Așa că suntem singuri de ziua de azi, de ce putem face și ce avem azi. Și atât. În rest vom vedea pe parcurs, însă acele vremuri fără restricții sunt încă departe atâta timp cât virusul continuă să circule și să producă mutații.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *