Franța le va oferi turiștilor teste PCR gratuite!

Franța

Franța este una dintre puținele țări care oferă teste PCR gratuite rezidenților pentru toate scopurile, inclusiv pentru vacanțe. iar acum Guvernul francez a anunțat că nici turiștii care vin în Franța în această vară nu vor trebui să plătească pentru testele PCR – o cerință pentru întoarcerea acasă în multe țări. Când se vor deschide atracțiile turistice? Unele de pe 19 mai.

Noua politică a fost anunțată de ministrul Europei Clément Beaunecare a declarat:  Europe 1: „Avem nevoie și vrem să continuăm să fim prima destinație turistică din Europa și din lume, în condiții de siguranță”.

Vara trecută, au existat numeroase centre de testare pop-up în stațiunile turistice care au oferit teste gratuite, dar testarea gratuită pentru toți non rezidenții nu a fost sistematică în întreaga țară.

În prezent, unele centre de testare oferă teste gratuite, în timp ce altele, în special farmaciile, percep o taxă pe care locuitorii Franței o pot recupera în totalitate prin sistemul național ”carte vitale”.

Prețurile de testare au un preț maxim plafonat în Franța, însă prețul nu este suportat de cetățeni, ci tot de stat, care subvenționează testele:

– 54 EUR pentru testele PCR

– 38 EUR pentru testele antigen cu rezultate rapide

– 6 EUR pentru kiturile de testare la domiciliu.

Aplicația franceză „pașaport de sănătate” TousntiCovid este compatibilă cu viitoarea aplicație UE cu opțiunile de a încărca fie un certificat de vaccinare, fie un test negativ recent, cu o a treia opțiune de certificat medical pentru persoanele care s-au recuperat recent de la Covid-19.

Cu toate acestea, până la lansarea aplicațiilor, chiar și călătorii complet vaccinați trebuie să respecte regulile privind testarea și carantina.

Fanța teste PCR gratuite pentru turisti

Turiștii se vor putea testa la centrele de testare pop-up, sau pot să se programeze, inclusiv online. Mai multe informații aici – inclusiv centrele de testare. Se vor putea face programări și prin aplicația menționată mai sus. Alte detalii despre testare aici. 

Tocmai ce am primit informația că și testele de pe aeroport sunt deja gratuite pentru cetățenii străini. Însă deocamdată nu este de mers în vacanță în Franța, să se mai relaxeze măsurile, dar este bine de știut că o vacanță în Franța nu va genera costuri mari pentru familiile cu copii mai ales, în cazul în care Franța nu va fi pe lista verde. Franța nu cere teste pentru copii de până la 11 ani nici acum.

Există, de asemenea, eforturi pentru a oferi teste gratuite în mai multe țări europene. „Parlamentul european solicită ca testele să fie gratuite peste tot în Europa, dar nu pot spune dacă toată lumea va fi de acord cu acest lucru”, a spus Beaune.

9 iunie este prima dată a calendarului de redeschidere a Franței care implică permisul de sănătate, dar ar putea fi amânată dacă situația de sănătate se va deteriora.

Sursa: The Local.fr

Când se deschid atracțiile turistice din Franța

Louvre și Musee d’Orsay se vor deschide pe data de 19 mai.

Disneyland – 17 iunie.

Turnul Eiffel – nu are anunțată o dată de deschidere.

Cafenele, baruri, restaurante – pe 19 mai pe terase, pe 9 iunie și în interior.

Mont Saint Michel – 19 mai.

Parcurile, grădinile și Bisericile nu au fost închise.

Sursa aici

La intrarea în Franța, toți călătorii cu vârsta peste 11 ani trebuie să prezinte un test PCR cu rezultat negativ. În momentul de față este recomandat să se evite călătoriile neesențiale, dar așteptăm anunțuri despre relaxare în curând. Mai multe detalii pe MAE. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.