Auzim peste tot despre Legea Atracției. Ascult multe podcasturi mai ales pe contul de Youtube a lui Tom Bilyeu, care intervievează o mulțime de oameni care au realizat multe lucruri, mulți pornind din situații imposibile. Și stau să mă întreb: dacă la nivel personal se pare că funcționează, dacă există și perseverență, de ce nu am încerca și la nivel colectiv?
Vă propun un mic exercițiu, care cu siguranță vă va aduce bucurie, chiar dacă numai câteva minute pe zi, nu aveți absolut nimic de pierdut și totul de câștigat!
Știu, știu o să spună mulți că fabulez, că de asta ne arde nouă, că este o prostie și tot așa. Și dacă ar fi o prostie, ce rău ne poate face ca cinci sau 10 miunte pe zi să fim într-o stare frumoasă, în care vizualizăm (în termeni optimiști) cum va fi viața noastră după pandemie?
Cinci sau 10 minute în care creierul nostru va secreta endorfine și alți hormoni ai fericirii, în care ne vom simți bine și ne vom face bine și nouă, sănătății noastre?
Realitatea este în principal cea pe care o avem fiecare, tot ce vine din exterior este perceput de fiecare diferit. Contează realitatea proprie, cum ne raportăm la ce avem, la așteptări, dacă suntem recunoscători cu ce avem.
Vedem cu toții oameni foarte fericiți care nu au de niciunele în călătoriile noastre și oameni care au de toate și mereu le tună și le fulgeră. Este despre cum reușim noi să ne construim percepția asupra lumii.
Și despre ce lăsăm să ajungă la noi, cu cine ne asociem, ce gânduri lăsăm să ajungă la noi, cu ce ne hrănim creierul, ce discuții avem fiecare cu noi.
Ba aș propune să mărim miza: să facem acest exercițiu de două ori pe zi: dimineața la trezire și seara înainte de culcare! În orice scenariu, nu avem ABSOLUT NIMC DE PIERDUT! Și clar multe de câștigat
Nu avem nimic de pierdut în cazul în care nu funcționează!
Dar dacă va funcționa?
Cum ar fi ca milioane, miliarde de oameni să spere/viseze la același lucru în același timp? Sau chiar zeci, sute? Se propagă la alții, care prind ideea
Exercițiul propus: imaginează-ți că pandemia s-a terminat și cum va arată viața ta: Vizualizează cum te duci în vacanțe, sau la muncă, sau în drumeții, oameni zâmbitori, râsete, bucurie etc.
Identifică de fapt cum ai dori să arate viața ta, făcând abstracție de pandemie. Și vei putea la un moment dat să și realizezi acest scenariu, pentru că atunci când știm că ceva este posibil, când simțim asta, putem să îndeplinim lucrul acela.
Creierul nostru găsește soluții. Unii fac lucrul acesta ani de zile și ușor, ușor își văd proiecțiile realitate. Încercă să și simți cu totul acele lucruri. Și crezi cu toată puterea că pandemia este departe, în urmă. Ai curaj să speri?
Este un exercițiu individual, nu colectiv! Colectiv doar ne dorim să se termine, dacă vrem să atragem lucrul acesta, sau măcar să încercăm cu tot ce avem la îndemână. De meditațiile colective mă feresc să vă spun de ce:
Am mai citit despre tot felul de meditații colective. Am văzut reclame la ele pe FaceBook. Erau cu să crape nu știu ce Cabală etc. Cu negativ de fapt, nu am rezonat deloc. Nu că nu cred că este posibil să fie ceva acolo, nu știu, dar știu sigur că gândurile negative îmi fac rău. Și că într-o meditație colectivă tu intri de fapt în contact cu energiile tuturor care participă la acel exercițiu și poate nu vrei asta. Așa că nu propun nimic colectiv, o conectare la un guru și de acolo proiectează ei.
De fapt aceste meditații sunt un fel de ”channeling” participanții trimit energia lor către o persoană care speră ei că va face ceva bun cu ea. Nu mă entuziasmează și nici atrag aceste lucruri, sunt din fire foarte circumspectă și da, creierele interacționează, pun mai jos un video cu un mare neurolog care explică chiar lucrurile acestea, ce studii fac, cum le fac!
Am avut și eu stări negative în perioada pandemiei și nu cred că a fost cineva ferit, indiferent în ce poziție este. Nu cred că este cineva neafectat indiferent ce afirmă, sau ce își afirmă.
Indiferent ce tabără susține fiecare (pentru că din păcate așa s-a ajuns, cu tabere și divizări în o mie și una de părți), este multă toxicitate. Care ne face rău chiar dacă avem dreptate într-o privință, chiar dacă nu avem, toată această divizare aș vrea să o văd dusă.
Așa că fac un apel pentru acest exercițiu al speranței. Indiferent ce credeți în restul timpului, ce susțineți, ce nu susțineți, cred că toți vă doriți să se termine pandemia asta! Este ceva ce toată lumea vrea. Nu vorbim despre excepții, că or fi și excepții, sunt în orice, dar cred că în general putem spune că toți ne dorim să se termine cu treaba asta
Știința confirmă că nu suntem conștienți despre multe lucruri legate de creierul nostru. Sunt atrasă de spiritualitate, este o parte importantă din viața mea, dar stau cu ochii și pe știință. Din ce văd în ultimii ani, știința demonstrează multe principii care se cunosc de ani de zile. Aici este minunea civilizației. Că știam unele lucruri date de-a gata, iar acum putem explica (în parte) de ce postul este bun, de ce trebuie să avem grijă ce și cum gândim, cu ce oameni ne înconjurăm.
Vă invit să vizionați un interciu cu Moran Cerf – un neurologist de TOP, cu realizări și recunoașteri impresionante, unul dintre cei mai renumiți și aplaudați din lume la ora actuală, vedeți pagina lui de pe Wikipedia. El explică în videoul de mai jos cum ni se pot modifica deciziile și cum creierele noastre se conectează la altele (ale oamenilor cu care interacționăm).
S-a demonstrat științific că ne conectăm cu cei cu care interacționăm, cu cei pe care îi urmărim, de aceea se și spune că suntem suma celor cinci oameni cu care petrecem cel mai mult timp. Ascultați măcar de la minutul 32:15, explică exact cum se întâmplă lucrul acesta
Ceea ce am scris mai sus demonstrează că știm prea puține despre creierul nostru, despre cum funcționează. Și sunt și studii cu propagarea în grupuri de oameni. Am pus acest vlog deoarece doresc să vă feresc de anumite capcane despre care am vorbit de asemenea în acest clip.
Nu putem să ne aducem în starea de a crede/manifesta ceva pozitiv dacă noi interacționăm numai cu oameni care sunt negativiști și dacă ne hrănim numai cu știri negative! De aici pornește tot!
Dacă vă plac genul acesta de articole, dați-mi de veste, că mai fac, petrec mult timp ascultând și oameni care promovează spiritualitatea și oameni de știință și chiar discuții între ei.
După o carieră de 8 ani ca Head of Media în cadrul uneia dintre cele mai mari companii de retail din România, Mirela și-a luat lumea în cap. La propriu. Ulterior s-a dedicat freelancingului, călătoriilor și scrisului pe blogurile personale. Cu scopul declarat de a vizita toată lumea, dar încet, de patru ani de zile îi inspiră și pe alții să își urmeze visurile și totodată să se bucure de călătorii, aducând ponturi și sfaturi practice din toate destinațiile.