Formular PLF intrare romania

Formularul de localizare al pasagerilor: unde, cum și când se completează, ghid complet

Coronavirus COVID Noutăți

Formularul de intrare în România PLF va trebui să fie completat de către toți cei care intră în România începând cu data de 20 decembrie a.c. În articol puteți vedea un ghid de completare, un tutorial video care explică toți pașii foarte simplu și o secțiune de întrebări și răspunsuri.

Actualizare februarie 2022, au intrat în vigoare noi reglementări legate de formular:

Certificatul digital se completează cu maxim 72 de ore înainte de a intra în țară.

Sunt multe categorii exceptate de la a completa formularul la fiecare intrare în țară: piloți, transportatori și alte categorii care tranzitează des granița. Aceștia au alte reguli legate de frecvența cu care trebuie să completeze datele.

Amenda minimă pentru necompletare/completare greșită este de 500 de lei.

Mai multe informații privitoare la modificări la sursă, aici.

Citește și:

Formular digital intrare în România: cum îl completăm pentru a evita o amendă

Formularul PLF se completează numai în format digital, online, cel târziu în 24 de ore de la sosirea în țară.

În cazul familiilor, formularul poate fi completat de un singur membru adult al unei familii.

Cei care nu completează acest formular sunt pasibili de o amendă cuprinsă între 2.000 și 3.000 de lei.

Actul prin care se stabilește cum se va completa și normele de aplicare ale formularului a fost aprobat prin Ordonanță de urgență.

Actul trebuie completat cu maximum 24 de ore înainte de a intra țară și cu titlu de excepție în 24 de ore de la intrarea în țară

A fost realizat și un tutorial care explică pașii necesari, dar a fost publicat și un ghid complet, pe care îl vedeți mai jos în articol:

Ce informații conține formularul digital de intrare în România?

– Numele și prenumele, datele de identificare și de contact;

– Țara, regiunea și localitatea de unde călătorește spre România, inclusiv cele tranzitate;

– Localitatea și adresa de destinație în România;

– Mijlocul de transport cu care călătorește spre România;

– Data intrării în România;

– Datele minorilor însoțitori, dacă este cazul.

Cine trebuie să completeze formularul digital de intrare în România?

Formularul se completează de toate persoanele care intră în România și călătoresc cu avionul, trenul, mijloace de transport rutiere sau navale.

Unde pot accesa formularul digital de intrare în România?

Formularul digital poate fi generat electronic prin intermediul platformei https://plf.gov.ro, dezvoltată de Serviciul de Telecomunicații Speciale pe baza cerințelor operaționale ale Ministerului Sănătății.

Pentru eliberarea formularului este necesară autentificarea cu o adresă de e-mail, unde utilizatorul primește un link de acces. Ulterior, se completează câmpurile cu datele solicitate. Pașii sunt similari cu cei pentru generarea certificatului digital UE COVID.

Platforma https://plf.gov.ro va putea fi accesată de orice persoană, începând cu data de 20 decembrie 2021.

Când trebuie să completez formularul?

Formularul se completează individual cu maximum 24 de ore înainte de a intra în România. Acesta poate fi completat electronic de pe telefonul mobil, tabletă sau calculator.

Cum se verifică formularul?

La verificarea cărții de identitate/pașaportului în sistemul informatic al Poliției de Frontieră va fi afișat dacă persoana a completat formularul. Acesta nu trebuie tipărit.

Cine are acces la datele personale completate în formular?

Datele completate în formular sunt accesate doar de angajații autorizați ai direcțiilor de sănătate publică și pot fi folosite strict cu scopul desfășurării anchetelor epidemiologice.

Datele sunt protejate fizic și juridic și nu sunt transmise către terțe persoane.

STS asigură măsurile specifice de securitate cibernetică ale sistemului informatic de eliberare a formularului digital de intrare în țară.

Ce se întâmplă cu cetățenii care vor veni fără PLF?

Persoanele care se prezintă la punctele de trecere a frontierei fără formular vor avea obligativitatea de a-l completa într-un termen de 24 de ore. Necompletarea Formularului digital de intrare în România se sancționează cu amendă de la 2.000 lei la 3.000 lei.

Dacă sunt persoane din aceeași familie care călătoresc împreună, completează toți formularul?

În cazul în care membrii unei familii călătoresc împreună, formularul poate fi completat de un singur membru adult pentru toți membrii familiei.

Minorii completează formularul?

Pentru minorii care intră pe teritoriul României, obligația de a completa formularul revine părinților, tutorelui sau reprezentatului legal.

Ce date introduc în formular?

1. CNP și celelalte date de călătorie pentru cetățenii care călătoresc cu carte de identitate românească.

2. Datele din pașaport sau din cartea de identitate, pentru persoanele care nu călătoresc în baza cărții de identitate românești.
Informațiile referitoare la mijloacele de transport sunt cele de pe biletele de călătorie.

Trebuie să introduc toate țările prin care am trecut?

În formular se introduc datele despre țara în care am călătorit, dar și cele ale țărilor pe care le-am tranzitat în ultimele 14 zile. Declararea unor date false în Formularul digital de intrare în România intră sub incidența prevederile Codului Penal și se pedepsește conform legii.

Dacă am greșit, pot edita formularul?

Odată salvat, formularul nu mai poate fi modificat. Dacă doriți să actualizați informațiile din formular, puteți să îl completați încă o dată și să salvați.
Toate formularele pe care le-ați completat la intrarea în țara noastră pot fi vizualizate în meniul „Listă formulare” din aplicație.

Ce se întâmplă cu formularele după completare?

Formularul ajută personalul medical să realizeze anchetele epidemiologice și să asigure măsurile sanitare în sprijinul populației.
Pe baza datelor din formular, direcțiile de sănătate publică vor putea identifica și lua legătura mai ușor cu persoanele care au intrat în contact, în timpul călătoriei, cu un cetățean infectat cu virusul SARS-CoV-2.

Unde se stochează datele din formular?

Toate formularele se stochează în infrastructura de comunicații a statului român. Datele sunt protejate fizic și juridic și nu sunt transmise către terțe persoane.

Cine are acces la datele personale completate în formular?

Datele completate în formular sunt accesate doar de angajații autorizați ai direcțiilor de sănătate publică și pot fi folosite strict cu scopul desfășurării anchetelor epidemiologice.
STS asigură măsurile specifice de securitate cibernetică ale sistemului informatic de eliberare a formularului digital de intrare în România.

Dacă nu am adresă de e-mail cum completez formularul?

Persoanele care nu dețin o adresă de e-mail se pot adresa aparținătorilor sau unor persoane apropiate de încredere, pentru a completa formularul cu datele personale.

Sursa: Gov.ro aici

Sursa foto copertă: print screen tutorial completare formular plf publicat mai sus, clipul video

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.