Universul aromelor de pe Coasta de Azur-Provența la București #Grasse

București Cosmetice Franța Grasse Recomandări

DSC08194
Iubesc tot ce este frumos, adică am nevoie de frumos ca de aer, iar Grasse, parfumurile, istoria lor, arta, m-au purtat din nou în vremurile în care citeam mult și mai ales cărți cu intrigi de la curtea Franței și visam la povești cu ducese și contese. Îmi imaginam budoare, măsuțe de toaletă, dantele, tul și alte, lucruri frumoase. Arome.


Iarna aceasta este cam lunga, foarte frumoasă, dar uneori un pic tristă. În aceste momente simt nevoia de un pic de ajutor pentru a-mi păstra buna dispoziție. Mai aveam nevoie și de un parfum nou, că multe sticluțe sunt pe terminate și sunt o mare consumatoare, fără parfum mă simt fără haine.

Gând la gând: produsele Fragonard, casă de parfumuri din Grasse, despre care am și scris câteva articole când am vizitat Coasta de Azur fiind foarte impresionată atât de zonă cât și de produse, se pot achiziționa din București, de la boutique-ul din Splaiul Unirii, sau online.

Am primit invitația de a face o vizită la magazin, deoarece citiseră despre pasiunea mea pentru aceste produse. Înainte de tot m-am documentat pe net la magazinul online și am făcut o comparație de prețuri cu cele de la magazinul Fragonard online de pe .com și da, sunt aceleași, normal având în vedere că magazinul este o franciză.

Vizită la Fragonard București

Am fost întâmpinată de Mădălina și am pus o grămadă de întrebări. Așa am aflat că magazinul a fost deschis după o vizită în Grasse, din pasiune pentru arome – pasiune pe care oricine o descoperă în Grasse. Fragonard are magazine deschise și în Paris, Nisa, Eze, etc, dar în Grasse sunt și Muzeele, Fabrica veche, adică toată povestea frumoasă a orașului susținut în dezvoltarea către universul aromelor de Caterina de Medici.

DSC_7898

IMG_20150107_150534

DSC_7907

Ce este deosebit la produsele Fragonard?

Că sunt realizate prin metode tradiționale din esențe naturale din flori (predominand trandafirul, iasomia, ylang-ylang, tuberoza, garoafa, violeta), frunze (menta, dafin, cimbru), muschi de stejar, tutun, santal, condimente (cuisoare, nucsoara, scortisoara) și citrice (lamaie, portocala, neroli).

mag

Prețuri: nu am mai găsit acest raport calitate/preț la alte produse similare de top, decât la celelalte case de parfumuri din același Grasse. Asta deoarece ei produc esențele, așa că au un avantaj din start.

Apele de toaletă de 100 de ml la 120 de lei, apă de parfum la 200 ml 210 lei sau multe altele (Belle de Nuit Intense care îmi place mult de tot) și parfumuri 15 ml 120 lei și 30 ml 170 lei!

DSC_7894
Pentru noi 🙂
DSC_7890
Pentru domni
DSC_7883
Creme, parfumuri de camera si Le jardin de Fragonard
DSC_7891
Pentru camera
DSC_7882
Sapunuri si geluri diverse

Și multe alte produse frumoase, cum scriam în produsele preferate mai demult, casetele pentru adolescente cu apă de parfum 50 ml, necessaire și oglindă 100 de lei.

DSC_7886

DSC_7889
Acesta imi placuse mult in Grasse

Aromele și combinațiile sunt de vis și este greu să te hotărăști la un singur produs, mie îmi plac mai multe și cred că în timp o să adaug la cele pe care le am deja. Sunt perfecte pentru cadou, mai ales că vin ca o revelație: când am adus câteva mici mostre acasă suvenir am făcut ravagii printre prietene, îmi place să vin cu ceva nou și deosebit.

Ambalajele spun și ele aceeași poveste, produsele îmi plac înainte să ajung la ele. 

Sunt disponibile și în sticle mari, adică câte o butelcă de apă de parfum de 200 ml la prețuri foarte bune. Îți vine să le folosești peste tot, în toată casa, pulverizat. Bine că sunt și parfumurile de cameră :).

DSC_7935

Ce am ales acum: apa de toaletă Eclat, 100 ml Le Jardin de Fragonard, gama cu Apă de parfum Tilleul – Cedrat, cu esențe de cedru și violete, lumânare cu parfum de oleandru și cedru: cu bețe de ratan, le prefer celor electrice, acestea fiind și sigure pentru copii sau persoanele alergice/astmatice, săpun, savonieră și candelă. 

Și mă pregătesc de aromaterapie 🙂

DSC_7941

Despre Fragonard:

– Fragonard a păstrat metodele tradiționale de fabricare a parfumurilor

– Ingrediente 100% naturale

– Proveniența ingredientelor: culturi proprii

– Orașul Grasse este considerat capitala mondială a parfumurilor

– Companie înființată în 1926

– Denumită după pictorul frqancez Jean Honore Fragonard (1732-1806), ca un tribut adus atât orașului, cât și rafinamentului artistic al secolului al XVIII-lea,pictorul un fiu favorit al orașului Grasse

– Acum în Grasse, Eze, Paris, Nice, Cannes si St. Paul de Vence.

Dacă vizitați Grasse (sau Coasta de Azur, orașul este la o oră și un pic și 1 euro diferență de Nisa) puteți vizita gratuit muzeul Fragonard, Fabrica Fragonard și alte locuri minunate, am scris acum un an și jumătate un ghid complet al orașului, pe care îl găsiți aici.

Cât am fost la magazin am cerut mai multe detalii, când aduc și alte produse, mai multe, când dau mai mult de veste că sunt aici, ceva despre evenimente, etc… Noroc că Mădălina este o prezență atât de plăcută și foarte diplomată. Vă dați seama, eu mă pregăteam să fac o comandă online și să plătesc transportul din Franța când aveam la doi pași magazinul și nu știam.

În România sunt comercializate în exclusivitate de către ADDA SHOP INFINITY, online www.mag-parfums.ro sau în boutique-ul din Splaiul Unirii, nr 86, etaj 4, sector 4, Bucuresti.

Așa arată acum tăvița mea cu parfumuri 

DSC_7927

0 thoughts on “Universul aromelor de pe Coasta de Azur-Provența la București #Grasse

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.