Culorile Indoneziei: azuriu, verde, galben și cărămiziu

Asia Gânduri Indonezia Jurnal de călătorie Jurnal de Vacanţă

singapore 383

Am scris destule despre Indonezia, care este o țară fascinantă de care efectiv m-am îndrăgostit. Și în care sper să revin, am stat o lună și nu am văzut decât o mică părticică: țara asta este enormă, numai dacă ne gândim că are 17 000 de insule, din care numai Sumatra, aflată pe lista dorințelor, este de două ori cât România!

Am explorat o parte din insula Java, arhipelagul Karimunjawa și Bali. Plaje și vulcani, orașe turistice și mai puțin turistice. Oamenii m-au impresionat cel mai tare, cei din insula Java, m-au impresioant cu bunătatea și generozitatea lor, mi-au făcut vacanța frumoasă, de fiecare dată reușeau să mă surprindă cu ceva. Și am avut multe e învățat de la ei.

Și iată culorile Indoneziei, așa cum le vizualizez acum, la o lună și 10 000 de km distanță

Azuriu

De la apa omniprezentă în această țară. Nu peste tot are cularea aceasta de carte poștală, dar asta este primul lucru care îmi vine în minte când mă gândesc la Indonezia, la imaginile din Karimunjawa, care farmecă e la prima vedere.

kari 158

????????????

Verde

De la câmpurile nesfârșite de orez, de la pădurile tropical și, vegetația luxuriantă, de la nenumăratele soiuri de mango, de la cel mai bun avocado pe care l-am mâncat vreodată.

singapore 383

solo+joja 102

solo 011

Galben – auriu

De la lumină, soare, de la căldura oamenilor, de la frumusețe.

solo1 077

Cărămiziu 

De la arșiță, de la vulcani, de la veșmânt ul călugărilor budiști.

bromo 493

borobudur 204

Alb

Da, da știu că albul este o nonculoare 🙂 Dar alb este zilnic în farfurii, de la orez și noodles :)))))) cine știe cunoaște, în multe zone nu prea găsești altceva de mâncare în nafară de cele menționate mai sus.
Tot albul este cel mai potrivit pentru a descrie puritatea indonezienilor și mai ales zâmbetul lor deschis.
solo+joja 091
singapore 593
Nu am pus și roz, deoarece multe nu sunt roz în această țară, dar lucrurile frumoase de aici fac ca totul să merite, experiențele pozitive le surclasează pe cele negative, care se estompează, până când tot ceea ce rămâne în amintire este căldura, soarele, azuriul, zâmbete, o nucă de cocos pe malul mării…

karimun1 251

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *