Indonezia strada faimoasa yogya

5 străzi faimoase din Asia de Sud-Est

Asia

Îți ia ceva timp să te obișnuiești cu orașele asiatice: aglomerate ziua și aglomerate și feerice noaptea. Orașele în sine au o altă energie după lăsarea serii, când efectiv toată lumea iese la plimbare. M-am îndrăgostit de acest mod de viață și am fost copleșită de intensitatea cu care toți localnicii se bucură de orele libere, de viața de după muncă. Turiștii se amestecă și ei imediat în acest amalgam, fermecați, fotografiind, degustând, achiziționând suveniruri. Bucurându-se de moment.

Asiaticii adoră să facă cumpărături și mai ales să mănânce, să se bucure de mâncare alături de familie, prieteni, rude. Foarte mulți localnici ies zi de zi în oraș să servească masa, este foarte ieftin oricum, diversificat și creează o economie sănătoasă, deoarece banii circulă și fiecare are un loc de muncă sau o sursă de venit. Se lucrează. Intens. Iar în fiecare loc există câte o stradă atât de faimoasă încât am auzit zeci de povești despre ea încă dinainte de a ajunge la destinație. Despre aceste locuri în articolul de azi:

5 străzi faimoase din Asia de Sud-Est 

Strada Malioboro, Yogyakarta, Java, Indonesia

Bulevardul Malioboro este o adevărată explozie de culoare pe cei doi kilometri ai săi. Mereu se întâmplă câte ceva aici. Ca toate străzile din Asia, cel mai des nebunia începe după lăsarea serii, când atmosfera devine incendiară, când strada freamătă. De-a lungul său sunt nenumărate magazine, galerii de artă, tarabe, bazaruri, malluri, supermarketuri.

Și restaurante de tot felul, de la cele elegante la Mc Donalds, KFC și cele tradiționale indoneziene, cu măsuțe lungi și joase și unde toată lumea stă pe perne. Mâncarea este proaspătă și foarte delicioasă, plină de arome: am fost tentată de preparatele din pește și de fructele de mare în primul rând, gătite perfect.

Cumpărați batick de la unul dintre nenumăratele magazine, mergeți la spectacole și mai ales fiți acolo: mereu sunt trupe ambulante care fac un spectacol pe cinste. Cu siguranță vă va cuprinde entuziasmul general și nici nu vă veți da seama când va trece miezul nopții.

Citiți mai multe despre Yokyakarta, în articolul: Yogyakarta, centrul cultural al Indoneziei (de aici mergeți să vizitați templele Prambanan și Borobudur, minunile Indoneziei).

străzi faimoase din Asia de Sud-Est Malioboro 3

străzi faimoase din Asia de Sud-Est Malioboro 4

străzi faimoase din Asia de Sud-Est Malioboro 1

străzi faimoase din Asia de Sud-Est Malioboro 2

străzi faimoase din Asia de Sud-Est Malioboro
Străzi faimoase din Asia de Sud-Est: Malioboro Yogyakarta Indonezia

străzi faimoase din Asia de Sud-Est Malioboro 7

Strada Jonker, Malacca, Malaysia

Am auzit multe despre această stradă. Mă bucur că am văzut-o înainte de a vedea Malioboro, pentru că prin comparație este o miniatură. Am fost impresionată de casele superbe, moștenire a stăpânirii olandeze și de restaurantele foarte bune. Mai mult, în fiecare zi de vineri și de sâmbătă aici este bâlci. Strada devine pietonală și locul mașinilor și al bicicletelor este luat de zecile de tarabe și de vânzătorii ambulanți. Adevărate restaurante apar fix în mijlocul străzii, cu mâncarea preparată pe loc și puteți gusta adevărate delicatese. Multe. De tot felul, inclusiv scoici Saint Jacques și multe altele care sunt adevărate rarități la noi. Totodată, este un loc ideal pentru cumpărături și pentru a înțelege cultura asiatică. Am scris chiar un articol: Faimoasa stradă Jonker, cu piața deschisă Melaka 

 străzi faimoase din Asia de Sud-Est Jonker Malezia Malacca 4
Străzi faimoase din Asia de Sud-Est : Jonker Malacca

 străzi faimoase din Asia de Sud-Est Jonker Malezia Malacca 2

 străzi faimoase din Asia de Sud-Est Jonker Malezia Malacca

 străzi faimoase din Asia de Sud-Est Jonker Malezia Malacca 3
Toata lumea isi arata muschii aici

 străzi faimoase din Asia de Sud-Est Jonker Malezia Malacca 1

Khaosan Road, Bangkok, Thailanda

Nu cred că există călător care să nu fi visat la petrecerile nebune din capitala Thailandei. Multe dintre ele sunt asociate cu Khaosan Road, raiul backpackerilor și al nomazilor digitali, dar și al tuturor călătorilor care călătoresc cu un buget redus și mai ales care nu și-au adus hainele de mare ceremonie cu ei, ci au preferat să călătorească cu cât mai puțin bagaj.

Barurile și cluburile pretențioase din Bangkok (și sunt multe, inclusiv faimosul Sky Bar de la hotelul Lebua, unde s-a filmat Hangover) cer ținută obligatorie: nu încălțăminte sport, nu pantaloni scurți, ci rochii, tricouri polo, cămăși, tocuri. Înțelegeți ideea. Khaosan Road în comparație cu aceste locuri este ca Vama Veche comparată cu Fratelli. În timp ce există multe alte locuri unde poți să te distrezi îmbrăcat lejer, de vacanță, Khaosan este foarte sigur și plin de turiști stăini. În cluburi toată lumea este în flip-flops, găletușele cu alcool sunt la mare cinste și în general lumea petrece și bea la orice oră. Vama Veche.

Atenție însă la ce beți, unde și cu cine: nu lăsați băutura nesupravegheată, mulți turiști sunt drogați și jefuiți. Îmi este dor de o porție de pad thai preparată pe loc, acolo, de oamenii deschiși pe care i-am întâlnit, de pantalonii cu elefanți și tricourile cu, desigur, elefanți. Mi-a plăcut Khaosan atât de mult că am scris un articol: Adevărul despre Khaosan Road, un loc al pierzaniei sau raiul backpackerilor

 străzi faimoase din Asia de Sud-Est Khaosan Road Bangkok 4

 străzi faimoase din Asia de Sud-Est Khaosan Road Bangkok 3
Străzi faimoase din Asia de Sud-Est: Khaosan Road Bangkok

 străzi faimoase din Asia de Sud-Est Khaosan Road Bangkok 2

 străzi faimoase din Asia de Sud-Est Khaosan Road Bangkok

 străzi faimoase din Asia de Sud-Est Khaosan Road Bangkok 1

Monkey Forest, Ubud, insult Bali

Mi-a plăcut mult această stradă, plină de baruri, de galerii de artă, de restaurante, saloane de masaj și supermarketuri. Mi-au plăcut mai ales hotelurile ascunse cu bungalouri: intrii printr-un coridor foarte îngust, pe care nici nu îl vezi între magazine și dai peste un loc spectaculos, plin de verdeață și cu vedere la câmpurile de orez, sau admiri o vegetație luxuriantă.

Porniți explorarea străzii din centru, de la piața centrală și la capătul ei ajungeți direct la Pădurea Maimuțelor, la faimoasa pădure a maimuțelor din Ubud. Mi-a plăcut cel mai mult dintre toate locurile din Ubud. Am scris despre: Pădurea Maimuțelor Ubud.

străzi faimoase din Asia de Sud-Est Padurea Maimutelor Ubud Bali 6
Străzi faimoase din Asia de Sud-Est: Padurea Maimutelor Ubud Bali

străzi faimoase din Asia de Sud-Est Padurea Maimutelor Ubud Bali 5

străzi faimoase din Asia de Sud-Est Padurea Maimutelor Ubud Bali 1

Orchard Road, Singapore

Orchard Road este cea mai faimoasă stradă de cumpărături din Asia. Champs-Élysées asiatic. Țineți-vă bine dacă ajungeți aici, sau nu luați cardul la voi, altfel cu siguranță vă va cuprinde febra cumpărăturilor. Aici sunt aliniate zeci de Malluri, hoteluri, magazine ale brandurilor cunoscute cu prețuri astronomice dar veți găsi și branduri precum H&M. Restaurante, cafenele, cofetării de tot felul. Și înghețată foarte foarte bună la tot pasul.

străzi faimoase din Asia de Sud-Est Orchard Singapore cumparaturi 2
străzi faimoase din Asia de Sud-Est: Orchard Singapore

străzi faimoase din Asia de Sud-Est Orchard Singapore cumparaturi

străzi faimoase din Asia de Sud-Est Orchard Singapore cumparaturi 3

străzi faimoase din Asia de Sud-Est Orchard Singapore cumparaturi 1
Dragoste la prima vedere

Ce alte străzi ați mai adăuga la această listă?

2 thoughts on “5 străzi faimoase din Asia de Sud-Est

    1. Multumesc mult! Da, Asia de Sud_est este minunata! Hong Kongul este spectaculos noatea, dar nu intra la Asia de Sud-Est, insa o sa scriu in curant un nou articol dedicat, de data acesta despre cum te simti colo, nu despre locuri, per se 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.