Mic dejun de blogger călător și alimentație cât mai sănătoasă, dar bună să fie

Mâncare în jurul globului
java
Indiferent pe unde sunt, daca am internet postez pe FB 🙂

Precum bine știm cu toții, micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Este momentul potrivit să ne hidratăm, să ne vitaminizăm și în general să îi furnizăm organismului tot ce are nevoie pentru o nouă zi. Asta și în funcție de ce tip de activitate desfășurăm. Din nefericire nu toată lumea urmează regula micului dejun de împărat ca în teorie, ceea ce duce la diferite dezechilibre.


Micul dejun este masa de care mă bucur cel mai tare, dacă aș putea aș mânca numai mic dejun la fiecare masă, deoarece în prima parte a zilei consum cele mai multe alimente care îmi plac: fructe, sucuri de fructe, miere, cereale, iaurt, brânzeturi, ouă cu brânză și legume, omletă cu legume, etc. pancakes, sau sandwisuri cu somon, desigur nu toate o dată. Și cafea cu lapte sau cappuccino (știu că este de preferat fără lapte, dar îmi place prea tare așa).

Nu urmez ceva strict pentru că nu este posibil mereu mai ales când sunt plecată pe undeva dar energie pentru o nouă zi de colindat, scris, făcut sport și alte activități am la maxim în perioadele în care reușesc să păstrez o rutină: să beau un pahar mare de apă imediat după ce mă trezesc și de asemenea unul mare de suc proaspăt stors sau doar fructe dacă nu am de unde suc – înainte să mănânc masa principală, mic dejunul propriu zis, pentru a da timp organismului să le digere, altfel nu se asimilează corect toate vitaminele și mineralele, iar organismul consumă mult mai multă energie să proceseze alimente diferite o dată. De multe ori îmi fac și green smoothie de dimineață.

Mai jos o să vă arăt câteva exemple despre ce/cum am ales la micul dejun, deși unii dintre voi probabil deja le cunoașteți de pe pagina de Facebook :).

În Europa este la fel ca la noi, așa că prezint din alte părți:

Mic dejun în Indonezia:

jv

Orez, bineinteles, aici cu legume si nu vita, ci Jackfruit. Am mai avut si cu ou, sos, orez sa fie
Orez, bineinteles, aici cu legume si nu vita, ci Jackfruit. Am mai avut si cu ou, sos, orez sa fie. Acesta este mic dejunul tipic javanez

KM

20140827_074031
Asta am ales din ce era in meniu: acelasi pentru toate mesele zilei in Karimunjawa

bl

20140909_090013
Aici, in Bali, fiind cel mai turistic loc, suntem tratati ”ca acasa”
20140907_081326
Pancakes cu banane si sirop de ciocolata

Mic dejun în Cuba

DSC03403
Mic dejun la o casa particulara din Havana, Cuba, sucul este de guava

Mic dejun în Tailanda

ban

tot 031
Aici mi-a placut cel mai mult, sucuri la fiecare pas, ieseam si beam doua, trei imediat! Si foarte ieftine…..
20140915_144128
Cum in Bangkok deja imi era foarte dor de casa m-am bucurat de mic dejunuri mai consistente, cafeaua mare nu lipseste

Cum spuneam uneori mănânc și patiserie dimineața, mai ales în Italia și Franța, dar și în Kuala Lumpur, dar după o mare porție de fructe

kl

20140803_121612

20140803_114302
Am iubit atat de tare rambutanul ca am mancat pana mi s-a acrit, am scris aici cum

Și acasă:

buc

DSC_2038
Fructe, sucuri de legume sau fructe si uneori green smoothie
2
Urmate de combinatii de cereale cu fructe si lactate sau omlete si legume
20141025_114011
Sau pancakes cu banane 🙂

div

nf

De ceva timp aveam ideea acestui articol în minte, cu micul dejun pe glob și iată că a venit o provocare (cum arată micul dejun de blogger și ce rol joacă în viața ta) care să ne reamintească cât de atenți trebuie să fim cu sănătatea noastră și cât de legată este de alimentație. Diabetul de tip 2 este foarte tare legat de greutatea corporală în exces și este o problemă cu care se confruntă din ce în ce mai mulți adulți.

Pentru cei cu Diabet doresc să le spun că pot face multe lucruri, inclusiv să călătorească mult sau să devină campioni de fitness. Am întâlnit o bloggeriță călătoare cu diabet – nu știu de ce tip și era euforică, se bucura de orice la fel ca toți ceilalți și da, avea trusa pentru injecții, se retrăgea când trebuia cu ea, sigur că nu îi era la fel de ușor ca nouă, dar contează mult în orice optimismul și modul de abordare a obstacolelor pe care le avem în cale.

Există și sportivi care au Diabet și îl țin sub control, ca de exemplu Jason Poston, un foarte cunoscut culturist american care se lupta cu diabetul de tip 1 în tinerețe a depășit un alt obstacol, chiar a avut nevoie de transplant de cornee din cauză că orbise și este un campion.

Dar toți trebuie să ne facem analize, să ne informăm neapărat, să mâncăm sănătos și mai ales să nu sărim peste micul dejun, pentru a preveni diabetul zaharat (de tip 2), cel mai comun.

Eu mă bucur că am mai trecut pe websiteul blogalinitiative și am văzut această campanie, despre care am scris cu mare plăcere.

 

3 thoughts on “Mic dejun de blogger călător și alimentație cât mai sănătoasă, dar bună să fie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.