Insula Terceira, Azore: Golf printre hortensii în mijlocul oceanului Atlantic

Azore Terceira
Terceira ziua 1 640
Teren de Golf in insula Terceira, Azore, Portugalia

Insulele Azore sunt o destinație de vis, din care nu puteau să lipsească, bineînțeles, Cluburile de Golf, cu atât mai mult cu cât cadrul natural de vis și temperatura blândă din timpul iernilor fac ca aici sezonul de Golf să fie destul de generos. Lanurile de hortensii, verdele crud, aerul proaspăt, chiparoșii și liniștea aduc din ce în ce mai mulți vizitatori pe aceste meleaguri cândva pierdute în nemărginirea oceanului Atlantic.

Noi am vizitat Clube de Golfe da Ilha Terceira, pe care îl voi și prezenta, cel mai faimos club din insulele Azore fiind însă Clubul Furnas, din Insula Sao Miguel, votat al doilea cel mai bun Club de Golf al Portugaliei. Pe când diferențele de peisaj nu sunt prea mari – același verde, aceiași chiparoși, aceleași hortensii, plus un mic lac în Furnas, diferențele de preț pot fi mai consistente, cele din insula Terceira fiind cu mult mai acccesibile decât ne-am fi așteptat într-un astfel de loc.

În excursia din insulele Azore am vizitat doar clubul, nu am și practicat, nefiind timp pentru acest lucru și nici inclus în programul nostru, dar am admirat frumusețea domeniului, a restaurantului, a sălilor din incintă și desigur eu m-am pierdut un pic în magazin, dar până să mă hotărăsc, a venit ghidul nostru și m-a luat de acolo, se pare că eram un pic în întârziere cu programul. Mi-a rămas gândul la un tricou polo roz, dar când să mă duc să îl probez, ghinion, am fost luată pe sus. Erau câteva tricouri superbe și pentru copii mici, iar prețurile nu erau mari deloc. Și toate erau din bumbac organic, sau aproape toate.

Clube de Golfe Insula Terceira:

Clubul de Golf al Insulei Terceira este situat la 350 de m deasupra nivelului mării, la scurtă distanță (aproximativ 10 minute de condus) de capitala insulei, Angra do Heroismo şi la fel de Praia da Vitória, foarte uşor accesibil de la şosea.
Este un teren superb, fără nicio clădire în zonă, în afară de club, multă vegetaţie, multe hortensii, ca de altfel peste tot pe această insulă.
Copacii Cryptomeria, din familia chiparoşilor, unii dintre cei mai vechi arbori din lume mărginesc majoritatea găurilor, aceștia fiind plantaţi în anii 80.
Este un teren cu 18 găuri și 3 zone de antrenament.

Adresa clubului:

Fajãs da Agualva, Agualva, 9760-909 Praia da Vitória, ilha Terceira, Portugal
Rezervări: reserves@terceiragolf.com
Închis Lunea.

Prețuri Golf:

Traseu 18 Găuri: în timpul săptămânii 30 euro Low Season, 35 Euro High Season, iar în weekend 40, respectiv 50 de euro, în funcție de sezon
Pachet 3 zile: 70, respectiv 95 de euro Low Season/High Season
Pachet 5 zile: 110, respectiv 150 de euro, Low Season/High Season.
Echipamentele se pot şi închiria, în jur de 30 de euro, iar pentru lecţii, pachetele pornesc de la 10 euro pentru 25 de minute, 3 lecţii de 25 de minute 20 de euro, etc

Am fost în insulele Azore la începutul lunii iulie 2014 într-un InfoTrip de o săptămână, la invitația TAP Portugalia și a Oficiului pentru turism din insulele Azore.

Cata frumusete!
Cata frumusete!

Terceira ziua 1 619

Golf in Terceira Azore
Golf in Terceira Azore
terasa Restaurantului
terasa Restaurantului
Copacii Cryptomeria
Copacii Cryptomeria

0 thoughts on “Insula Terceira, Azore: Golf printre hortensii în mijlocul oceanului Atlantic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.