Vizitand insula Sao Miguel Azore obiective turistice

Insulele Azore le oferă teste gratuite sau vouchere călătorilor care ajung în arhipelag

Azore

Arhipelagul insulelor Azore este unul dintre cele mai frumoase locuri de pe Pământ. Și primesc vizitatori, cu foarte puține restricții: test PCR dar nu și pentru copii cu vârstă de sub 12 ani. Mai mult, vor oferi vizitatorilor care au efectuat un test PCR în țara de origine câte un voucher de 50 de euro, sau teste gratuite la destinație.

Situația în insulele Azore

În Regiunea Autonomă Azore (RAA) este Stare de Alertă, cu excepția unităților teritoriale Nordeste și Ribeira Grande (unde se aplică Starea de Contingență). Se poartă masca în locurile publice, se recomandă păstrarea distanței însă în Azore multe activități sunt în aer liber.

Autoritățile au implementat programul ”Clean and Safe Azores” prin cafe oferă recomandări menite să asigure condiții optime pentru ca locuitorii și turiștii să fie în siguranță.

Condiții de intrare în insulele Azore

Călătorii spre Insulele Azore trebuie să completeze un chestionar cu 72 de ore anterior efectuării deplasării aici. Vor primi un cod pe care trebuie să îl prezinte la debarcare.

Să prezinte un document eliberat de un laborator acreditat național sau internațional, care să ateste efectuarea testării moleculare tip RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-COV-2, în cele 72 de ore precedente decolării zborului sau de părăsirea portului maritim care să fie valabil la sosirea în Azore.

Documentul trebuie să conțină datele de identificare ale pasagerului, laboratorul și data efectuării testului, precum și rezultatul NEGATIV și utilizarea metodologiei RT-PCR, precum și referire la modul de prelevare a mostrelor biologice (nazofaringian sau orofaringian).

Vouchere de 35, sau 50 de euro

Pasagerii care prezintă acest test vor primi un voucher de 50 de euro, care poate fi cheltuit la companiile partenere RAA (Regiunea Autonomă Azore). Nu veți rămâne cu el nefolosit, Azore este ca un sat și multe companii fac parte din program, probabil că veți primi o broșură sau o listă odată cu voucherul. Excepție: călătorii care fac testul în Portugalia sau alte insule ăpe cheltuiala lor, aceștia vor primi doar 35 de euro.

Dacă turiștii vin pe insulă fără acest test (nu știu dacă vă puteți îmbarca spre Azore fără test), vor efectua un test gratuit pe insulă, dar va fi necesar să aștepte rezultatul (24 de ore) în camera de hotel. Dacă rezultatul este pozitiv, vor efectua o carantină de 10 zile. Acești călători nu mai primesc vouchere.

Mai multe informații despre vouchere și procedura de la sosirea în Azore aici. 

Dacă șederea în orice insulă a Arhipelagului se prelungește pentru mai mult de 7 sau mai multe zile, sau pentru 13 sau mai multe zile, în ziua a 6-a și, respectiv a 12-a de la data efectuării testului este necesară contactarea autorității de sănătate din zona de reședință sau din zona de cazare, în scopul efectuării unui nou test – gratuit.

Excepții: minori cu vârsta de până la 12 ani, personalul din domeniul sanitar în exercițiul funcțiunii de transfer și evacuare a bolnavilor cu testări periodice la zi; pasageri care prezintă dovada unor boli incompatibile anatomic/clinic cu realizarea testării și care vor urma proceduri specifice; pasagerilor care prezintă un certificat medical emis în ultimele 90 de zile, care atestă că persoana în cauză a ieșit de sub supravegherea/izolarea impusă de autoritățile publice de sănătate în contextul COVID-19.

Toate aceste prevederi se aplică și pentru pasagerii care se îmbarcă pe aeroporturi din insule unde există transmisie comunitară a virusului SARS-COV-2, cu o rată a incidenței superioară valorii de 59 de cazuri pozitive/100.000, în ultimele șapte zile, cu destinația oricare altă insulă a RAA.

Mai multe informații:

Covid19Azores

Și Azores Airlines – foarte schematic și util.

Este prezentată informația și pe MAE. dar nu complet, nu este cea despre vouchere, probabil că este mai nouă și nu s-a actualizat, dar este oficială, am pus mai sus link spre procedură.

Unitățile teritoriale RAA sunt clasificate în funcție de nivelul de risc de transmitere a virusului SARS-COV-2, cu măsuri specifice, printre care:

– risc foarte scăzut (limitarea grupurilor de persoane la 10);

– risc scăzut (limitarea grupurilor de persoane la 8), risc mediu (limitarea grupurilor de persoane la 6);

– risc mediu-înalt (limitarea grupurilor de persoane la 4);

– risc ridicat (obligativitatea muncii la distanță, atunci când este posibil, stabilirea de orare defazate, interzicerea circulației pe drumurile publice între orele 20.00 și 5.00 în zilele săptămânii și începând cu orele 15.00 la sfârșit de săptămână, cu excepțiile prevăzute de lege);

În momentul de față insulele Azore au risc scăzut, arhipelagul fiind considerat una dintr cele mai sigure regiuni din Uniunea Europeană așa că nu sunt implementate măsurile pentru risc ridicat.

Aici puteți vedea toate măsurile adoptate în fiecare insulă. Doar dați click pe insula pe care doriți să o vizitați și veți vedea restricțiile din fiecare municipalitate.

Articole despre insulele Azore, cu mențiunea că am fost de două ori în arhipelag: o dată în luna iulie, acum mulți ani și o dată în octombrie acum trei ani. Ambele călătorii au fost de vis și nu s-au schimbat prea multe între vizite. 

10 experiențe culinare unice în insulele Azore

O zi perfectă în Ponta Delgada, capitala insulei Sao Miguel: monumente, balene, delfini, restaurante interesante

Impresii din Azore, ce mi-a plăcut, de ce îmi este dor

Mai multe articole în categoria dedicată, am scris o mulțime cu diferite experiențe.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *