30 de fotografii cu Atena, orașul cu o mie de fețe

30 de poze Atena Grecia

30 de fotografii cu Atena, orașul cu o mie de fețe este un articol din seria articolelor 30 de fotografii, cu imagini reprezentative din cele mai frumoase orașe vizitate. Mi-a plăcut atât de mult Atena și m-am distrat atât de grozav în acest oraș, încât am fotografiat destul de puțin. Mai ales dacă ne gândim că am poposit aici de două ori, în decurs de doua luni.

Și abia aștept să ajung din nou aici, pentru că sunt încă atât de multe lucruri de făcut! Și de vizitat, desigur. Data viitoare aș dori în plină vară, să particip la Festivalul grecesc și să merg la Teatrul Antic Epidaurus. Sunt multiple evenimente în Atena și cu siguranță merită încercate.

Spuneam că Atena este orașul cu 1000 de fețe și nici nu știu care îmi place mai tare:

– Atena leagănul civilizației? cu nenumăratele monumente impunătoare ale antichității, continuă sursă de inspirație?

– Orășelul mediteraneean încântător, frumusețea de pe Dealul Lycabettus care mi-a adus aminte de Coasta de Azur?

–  Capitala colonială, cu clădiri impunătoare înconjurate de palmieri și vegetație luxuriantă, imagine care ne duce cu gândul departe, departe?

– Un pol al distracției, de orice fel, de la cele fără fason la cele tematice de orice fel sau la foarte pretențioase?

– Oare renumele de capitală a artelor moderne și chiar a Street Art-ului?

– Sau la raiul cumpărăturilor? La Capitală favorită pentru gurmanzi și la tururile culinare delicioase?  

– Ori poate la frumosul cartier Anafiotika, unde ai impresia că te plimbi printr-un mic oraș dintr-o insulă grecească, nicidecum într-o mare capitală europeană?

– Iar când mă gândesc la frumusețea coastei, a cartierelor aflate în apropierea mării… Și nu mă refer la Piraeus, ci mai ales la cartierele din apropierea Marinei Atenei, Marina Flisvos, de unde pleacă ambarcațiunile care oferă excursiile din Atena o zi trei insule . Totuși, Marina Zea o asociez tot cu Atena, cu atât mai mult cu cât din centru ajungi mult mai repede aici decât la Flisvos.

Precum vedeți, este o hotărâre grea de luat, așa că vă invit să aruncați o privire mai atentă și să îmi spuneți? care față a Atenei vă place cel mai mult?

30 de fotografii cu Atena, orașul cu 1000 de fețe:

Călătorii frumoase, oriunde vă poartă pașii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.