poze krabi thailanda 19

Jurnalul Recunoștinței: Teme pentru noul an și 12 citate frumoase

Motivație Visuri

Caliatea vieții noastre va crește considerabil dacă vom face – cu metodă chiar – unul dintre cele mai evidente și mai trâmbițate lucruri: să fim recunoscători. Vă dau câteva idei, inclusiv Jurnalul Recunoștinței și fac o pledoarie pentru a aduce cât mai multe lucruri frumoase în viață. Călătorind, am învățat multe de la oamenii întâlniți și lecția cea mai importantă este că într-adevăr, fericirea stă în lucrurile simple. Totul este să le și conștientizăm și să fim recunoscători pentru ele.

Așa cum v-am obișnuit la sfârșit de an, aduc o temă nouă, iar la sfârșitul anului de grație 2017 doresc să vă vorbesc despre recunoștință. Să fac o pledoarie pentru a o practica. Pentru că anul acesta am trecut și testul suprem: sunt recunoscătoare pentru tot ceea ce am, ce sunt și mai ales pentru ceea ce mi-ar fi plăcut să fiu și nu sunt. Și se simte atât de bine!

Recunoștința ne face mai fericiți, mai simpatici, mai sociali, mai sănătoși, mai optimiști, ne crește stima față de noi!

Practic nu ne permitem să nu fim recunoscători!

Alergăm mereu după ceva. Indiferent ce avem, societatea competitivă actuală ne face să vrem alte lucruri. Dorim mereu mai mult și alergăm după mai mult, uitând de multe ori să trăim prezentul, să îl savurăm, să ne trăim viața de fapt.

Și dacă nu facem o pauză, este foarte ușor să trăim după visurile altora, să ne consumăm viața obținând lucruri care nu ne bucură, nu ne fac fericiți. Și atunci vrem mai mult, altceva, poate atunci vom atinge mulțumirea. Este ca o goană nebună.

Ai câtva minute pe zi pentru a fi recunoscător?

Putem rupe acest cerc cu un lucru atât de simplu precum meditația despre recunoștință. Desigur, meditația are multe beneficii și se învață, dar primul pas este să alocăm câteva minute dimineața și câteva seara, pentru a fi recunoscători.

Te trezești bine dispus că este o nouă zi, că ți s-a dat o nouă zi. Te bucuri dacă este soare, sau deschizând fereastra inspirînd aerul rece și proaspăt. Faci un duș rapid și îți pregătești o cafea tare cu frișcă și te bucuri de aroma ei, înspirând miresmele unei noi zi. Simțind bucuria unei noi zi. Și ești recunoscător!

Pentru ziua aceasta, pentru cafea, pentru micul dejun, pentru toate lucrurile mici dar plăcute. Și pentru oamenii din viața ta, pentru timpul petrecut alături de ei. Sunt atâtea lucruri pentru care să fii recunoscător!

Seara, gândește-te la lucrurile frumoase care au fost în ziua care a trecut. Zâmbetul unui necunoscut, prânzul alături de colegii preferați, sau cocktailul de după muncă cu prietenii. Sau vizita în parc cu cei mici. Pentru sfatul acela venit de la o prietenă care chiar îți vrea binele și te-a sunat să îți spună ceva ce trebuie să corectezi. Pentru că ai făcut sport, sau ai mers pe jos jumătate de oră. Recunoscător că ți-ai permis să mergi la dentist (în loc de a fii supărat că trebuie să mergi) și să îți cumperi tot ce ai nevoie cu adevărat. Și mai ales fii recunoscător dacă ai putut face cuiva o bucurie, dacă ai ajutat pe cineva, dacă ai putut dărui ceva.

Jurnalul Recunoștinței

Poate ai văzut prin unele filme, că ea scrie în jurnalul recunoștinței, de lângă pat, când a terminat ziua și se pregătește pentru somn. Există jurnale cu spații pentru fiecare zi și chiar cu zilele notate, cu date. Dar vă puteți face singuri propriul jurnal. Cu siguranță nu veți regreta!

Fiind recunoscător atragi lucruri bune în viața ta. Și în general, ai o viață mai frumoasă

Cu doar câteva minute pe zi!

Aceasta este recunoștința pentru lucrurile bune, dar există și recunoștința care ne schimbă, cea pentru lucrurile rele care ni se întâmplă, cea care ne crește spiritual. Este însă un cu totul și cu totul alt subiect. Să le luăm pe rând. 

Mâine este o nouă zi!

Sunt destule lucruri care ne solicită, ceas de ceas și nu vom putea schimba asta. Mai ales dacă lucrăm într-un mediu competitiv, sau avem emoții cu privire la ziua de mâine. Dar mâine este o nouă zi. Azi putem să fim recunoscători pentru ce am avut. Pentru ce va aduce o nouă zi. Pentru că trăim o nou zi.

Cinci minute de recunoștință pe zi (scrise în acel jurnal de recunoștință), ne cresc starea de bine pe termen lung cu același procent ca o dublare a salariului!

Citate despre recunoștință!

”Recunoștința dă un sens trecutului, aduce pace prezentului și creează o viziune pentru mâine” – Melody Beattie

”Recunoștința poate transforma zilele normale în Zilele Recunoștinței, locurile de muncă în bucurie și oportunitățile obișnuite în binecuvântări” – William Arthur Ward

Recunoștința este cea mai sănătoasă dintre toate emoțiile umane. Cu cât exprimi mai multă recunoștință pentru ceea ce ai, cu atât este mai mult posibil să ai pentru ce să exprimi recunoștință” Zig Ziglar.

Sociologii au aflat că cel mai rapid mod de a simți fericirea este să practici recunoștința” Chip Conley

”Învață să fii recunoscător pentru ceea ce ai, în timp ce alergi după tot ceea ce dorești” Jim Rohn

”Fii recunoscător pentru ceea ce ai; vei avea mai mult. Dacă te concentrezi pe ceea ce nu ai, nu vei avea absolut niciodată suficient” – Oprah Winfrey

”Cel mai important lucru pe care îl poți face azi pentru a-ți schimba viața ar fi să începi să fii recunoscător pentru ceea ce ai în acest moment” – Oprah Winfrey

”Bucură-te de lucrurile mărunte, pentru că într-o zi s-ar putea să te uiți înapoi și să realizezi că de fapt erau lucruri mărețe” – Robert Brault.

”Să simți gratitudine și să nu o exprimi este ca și cum ai împacheta un cadou și nu l-ai dărui” – William Arthur Ward.

”Sunt doar două moduri de a-ți trăi viața. Unul este crezând că nimic nu este miraculos. Celălalt este crezând că totul este un miracol” – Albert Einstein.

”Este imposibil să te simți recunoscător și deprimat în acelați timp” Naomi Williams.

Și să ne amintim și clasicul proverb românesc:

”Nemulțumitului i se ia darul”

Ne-am înțeles, începem un jurnal de azi?

Profit de prilej să vă mulțumesc pentru toate gîndurile bune, pentru că îmi dați motive să încerc să devin mai bună și pentru că ați poposit pe blogul meu <3

Citește și:

Dacă aș putea să îmi trăiesc viața din nou, gânduri bune pentru 2015
Cum pășim în 2016? Cu promisiunea de a deveni cea mai bună versiune a noastră
Lista de Noul An: cum o facem și cum funcționează pentru a ne atinge visurile

1 thought on “Jurnalul Recunoștinței: Teme pentru noul an și 12 citate frumoase

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.