Excursie de o zi din Lisabona: Sintra, Cascais și Cabo de Roca

Portugalia Sfaturi de călătorie Sintra

Lisabona este frumoasă. Atât de frumoasă și cu atât de multe locuri de văzut și de experimentat. Energia orașului este și ea una specială. Însă și în jur sunt multe locuri fantastice, pe care ne dorim să le vizităm. Printre ele, Sintra, Cascais și Cabo de Roca, cel mai vestic punct al Europei continentale. Și se pot vizita într-o singură zi, dacă nu aveți foarte multe zile la dispoziție în capitala Portugaliei.

Desigur puteți să mergeți în fiecare zi în alt loc, pentru a vă bucura de el în tihnă. Poate fi și  mai accesibil financiar, mai ales că transportul public este bun, ieftin și eficient. Însă cu transportul public nu se pot vizita toate acste locuri într-o zi. Chiar și pentru a vizita numai două dintre ele pe cont propriu este un pic o cursă contra-cronometru.

Asta pentru că pierzi timpul așteptând trenul, autobuzul care să te ducă din gara din Sintra până la palatul Pena. Să nu mai vorbesc că trebuie să mergi de la gară în centru pe jos. Și că autobuzul care duce la Cabo de Roca nu te lasă chiar acolo, mai trebuie să mergi un pic.

Dacă sunteți patru persoane o soluție bună este să închiriați o mașină și puteți ajunge peste tot într-o zi. Luați în calcul prețul de închiriere, benzina și parcările. Însă dacă prindeți aglomerație în jurul Lisabonei, nu veți reuși. De fapt turiștilor li se recomandă ca mai degrabă să lase mașinile în oraș și să ia trenul, pentru a salva foarte mult timp. Are sens și financiar, pentru că un bilet de tren Lisabona-Sintra nu costă decât 2,20 de euro pentru un adult și 1,10 euro pentru un copil.

Excursie de o zi din Lisabona: Sintra, Cascais și Cabo de Roca

Însă dacă nu vă surâde niciuna dintre soluțiile de mai sus, puteți lua o excursie de o zi. Este cu mult mai confortabil, mai simplu și eficient din punct de vedere al timpului, mai ales că atunci când mergi singur pierzi mult timp să bâjbâi să vezi ce și de unde iei autobuzul, sau bilete și așa mai departe.

Dar este mai scump, pentru că așa cum spuneam, transportul public este foarte ieftin în Portugalia. Însă nu atât de scump: bilet tren dus-întors Lisabona-Sintra 2*2,2 euro + 5*2 bilet autobuz Sintra (până la palat) = 15 euro, jumătate din prețul redus al excursiei. La care se adaugă transportul până la celelalte locuri.

Vedeți aici cum a foste excursia mea pe cont propriu din Lisaboina în Sintra, cu trenul. 

Acum am văzut o reducere substanțială, de 40% pentru excursia de o zi din Lisabona către Sintra, Cascais și Cabo de Roca

Se vizitează: Sintra, palatul Penna, castelul Maurilor, palatul Monserrate și desigur o plimbare pe frumoasele străduțe din Sintra. Se poate vizita și palatul Quinta da Regaleira cu grădinile sale luxuriante.

Excursia continuă către Cabo de Roca, cel mai vestic punct al Europei continentale, unde se credea că este capătul lumii. După fotografii se continuă călătoria de-a lungul spectaculoasei coaste a Portugaliei și se fac opriri în Cascais și Estoril, stațiuni estivale renumite, care odată au fost foarte apreciate de familiile regale și de către aristocrația europeană.

Excursia include transportul de la și până la hotelul din Lisabona, ghid însoțitor (engleză, italiană, spaniolă, portugheză) și coadă rapidă la atracțiile turistice. Biletele de intrare în schimb trebuie să fie cumpărate separat și costă 14 euro pentru adulți la palatul Pena de exemplu. 
Turul se poate anula ușor cu până la 24 de ore înainte cu returnarea completă a banilor.

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *