Sinarades Corfu 15

Sinarades Corfu, un sat în care timpul parcă a stat în loc

Corfu Grecia

Toată Grecia este în Kerkyra. Iar Sinarades Corfu este un sat măricel fermcător, un mini univers a tot ceea ce înseamnă Grecia tradițională. Greu te poți opri din a admira casele tradiționale din piatră sau cu arhitectură venețiană, deopotrivă inundate de flori. Și străduțele înguste întortocheate, sau piațeta minunată. Aici vei mai vedea multe biserici, un muzeu folcloric și … peisaje de vis pe drum dar și în sat, desigur. Vă invit la o plimbare virtuală prin Sinarades, acompaniată, tot virtual, de un freddo cappuccino și de un bol cu smochine la care mi-a cam rămas gândul.

Când ne gândim la insula Corfu (Kerkyra) ne gândim la stațiuni mari, la resorturi, hoteluri, la multă gălăgie. Așa este în unele zone. Capitala minunată este și ea plină ochi de turiști cam la orice oră.  Însă are și multe locuri ascunse de o frumusețe molcomă, blândă, locuri unde vrei să zăbăvești, unde îți încrci bateriile, alături de alte locuri foarte elegante, golfuri spectaculoase și alte minuni despre care voi vorbi în alte articole.

Vei vedea că în Corfu poți petrece lejer o lună fără să te plictisești deloc. Chiar mai multe după părerea mea.

Sinarades Corfu 19
In SInarades am baut un freddo cappuccino ca la carte! 3,20 euro, am primit și apă, wifi-ul era excelent (mi s-au actualizat o mulțime de aplicații)
Sinarades Corfu
Extraordinar de bune smochinele acestea – din partea casei dar pe bar, nu am luat decât una

Sinarades Corfu, un sat în care timpul parcă a stat în loc

Pitit într-un peisaj de poveste cu văi pline de chiparoși și de măslini, Sinarades stă mândru cocoțat pe o colină. Seamănă cu multe alte sate din Corfu.

Mă impresionează în Grecia este grija deosebită a localnicilor pentru frumos. Însă la ei frumosul nu stă în obiecte de mobilier, neapărat, sau în opulență. Deși nu dau pe dinafară de hărnicie în ceea ce privește curățenia, lucru remarcat de mulți turiști, sau chiar dacă de multe ori poartă haine destul de ponosite, mulți greci depun un efort fantastic pentru ca locuința lor să arate ca o carte poștală.

Peste tot sunt flori, chivece cu flori, mereu casele sunt proaspăt văruite. Muncesc mult pentru asta, nu vine de-a gata. Mulți văruiesc anual locuințele, vopsesc ferestrele și ușile și îngrijesc florile. Sapă, adună, înfrumusețează. Țin foarte mult la frumusețea aceasta.

La greci nu există zicala că dacă nu furi un răsad, o floare, un lăstar nu se prinde. În toată Grecia se prinde orice și este numai cumpărat sau donat. Grecii mor un pic în sinea lor pentru fiecare frunză, fruct sau floare care sunt smulse de la locul lor. Le place și să fie așa, flori pe jos, fructe, arată abundență. De aceea ne place Grecia atât de mult.

Sinarades Corfu 7

Sinarades Corfu 13
O taverna cum altfel decât închisă la vremea prânzului. În sate tavernele se deschid după ora 18:30 până seara târziu

Sinarades: o pauză sau un sejur

În Sinarades îți vei încărca bateiile chiar dacă stai doar câteva ore. În funcție de cât timp ai, te poți plimba mai mult sau mai puțin prin târg. Neapărat aici trebuie să te oprești măcar pentru o cafea la una dintre cafenelele din piața satului. Sau la o tavernă, sunt câteva un pic mai departe de piață.

Există și câteva mini marketuri, o farmacie, pensiuni, deci cam tot ce ai nevoie pentru o ședere prelungită. Acest loc este pentru cei sau pentru cele care caută liniștea. Să scrie o carte, să se detașeze.

Însă nu departe sunt multe plaje minunate, precum Agios Gordios (3,5 km), iar Pelekas este la numai 5 kilometri.

Însă nu este unul singur. Sunt peste 100 de sate în Corfu și nu am văzut vreunul urât. Găsești unul în apropiere, cam oriunde ai sta pe insulă. Numai caută-l și află dacă este vreun eveniment, pentru că sunt multe serbări și festivități, aproape în fiecare zi un sat sărbtorește ceva, dar trebuie să știi ce și unde.

Am făcut multe poze repede, credeam că va veni o mare furtună, se auzeau multe tunete, însă de plouat a plouat în altă parte a insulei, Sinarades a fost ocolit. Însă înainte de furtună cerul arată dramatic.

Fotografiile au fost realizate cu un telefon Asus ZenFone 4,.

La plimbare prin Sinarades

Sinarades Corfu 4

Sinarades Corfu 17

Sinarades Corfu 16
Sinarades
Sinarades Corfu 15
Cafeneaua din centru

Sinarades Corfu 14

Sinarades Corfu 18
Casa aceasta este minunata

Sinarades Corfu 12

Sinarades Corfu 11

Sinarades Corfu 10

Sinarades Corfu 9

Sinarades Corfu 8
La plimbare prin Sinarades – așa arată casele nerenovate și străduțele neîngrijite, o mare diferență față de cele locuite

Sinarades Corfu 6

Sinarades Corfu 5

Sinarades Corfu 3
Măcelăria arată așa…
Sinarades Corfu 2
Una dintre bisericile din sat

Sinarades Corfu 1

Citește și:

Cand sa vizitezi insula Corfu? #lunaideala

Canalul iubirii Sidari Corfu: cum este, cum se ajunge aici și de ce să vizitați atracția

Unde mancam in Corfu Taverna Spiros din Palaiokastritsa – cele mai bune preparate din carne

3 thoughts on “Sinarades Corfu, un sat în care timpul parcă a stat în loc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *