Kerala a fost votată cea mai primitoare destinație din India

Noutăți

Nu numai că o regiune a Keralei a fost votată cea mai primitoare destinație din India. În TOP 10 destinații din India, cinci sunt în Kerala. Varkala și Cochin sunt pe locul 1, respectiv 2, urmate de Thekkady (locul 4), Allapey (locul 6) și Munnar (locul 8). Haideți să vedem cum arată TOP 10 India conform studiului de piață realizat de booking.com, analizând 759,845 de proprietăți din 219 țări și teritorii.

Pentru a fi luate în considerare  în acest top, proprietățile listate pe booking.com trebuie să aibă un scor total de peste 8, bazat pe cel puțin cinci recenzii. Amintesc că pe booking.com nu pot lăsa recenzii decât oaspeții care au stat în respectiva unitate, nu oricine dorește, așa cum se întâmplă pe Tripadvisor. Pe booking.com, după ce au plecat din respectiva proprietate, turiștii primesc un link activ câteva zile, timp în care pot face recenzia. Când expiră perioada, gata. Însă: favorizați sunt călătorii independență, pentru că cei care au excursii de grup nu pot lăsa recenzii pe booking.com, ei putând să îți exprime opiniile pe Tripadvisor.

TOP 10 cele mai primitoare destinații din India*

Varkala, Kerala

Cochin, Kerala

Jaisalmer, Rajasthan

Thekkady, Kerala

Jodhpur, Rajasthan

Alleppey, Kerala

Puducherry – Tamil Nadu

Munnar – Kerala

Udaipur –  Rajasthan

Agra – Uttar Preadesh

*Sursa

Am mai scris despre premiile Boking.com pentru anul 2018 aici:

Kerala este o destinație de vis. Una dintre cele mai spectaculoase în care am fost vreodată. Am participat în programul Kerala Blog Express în urma câștigării unui concurs la nivel internațional și am mai rămas o perioadă singură, după încheierea programului. Oamenii sunt minunați, peisajele la fel și este curat. Este India frumoasă, India ashramurilor, a resorturilor Ayurvedice, a zâmbetelor.

Când tot postam articole despre Kerala, sau poze în Social Media, mi s-a tot reproșat că asta nu este India. Că India este murdară, că este numai suferință etc. Ei bine, India aceasta pe care dorim să o arătăm nu este în Kerala. Asta nu înseamnă că nu putem găsi locuri ”tradiționale” indiene și în Kerala, dar acestea mai mult în unele părți din orașele mari (și fiecare oraș mare din lumea aceasta are și cartiere urâte) și izolat ici-colo. Nu este Abu Dhabi, dar Kerala este tradițională, colorată, verde, un adevărat balsam pentru suflet.

Referitor la ”India adevărată”, aceasta este India adevărată pentru că este reală. La fel este și India săracă. Totul face parte din India. Dacă ne încăpățânăm să vedem numai mizeria dintr-un loc, să arătăm numai asta, să stăruim în aceste șabloane, cu ce suntem mai buni decât străinii care vin în România și nu arată decât gunoaie , căruțe cu cai, case fără iluminare? În toate călătoriile din ultimii ani am întâlnit foarte mulți indieni. turiști. Există o pătură de mijloc în India, care crește. Există oameni cu vederi liberale, femei care muncesc, femei independente, activiste și toți aceștia luptă pentru o Indie mai frumoasă. Haideți să o vedem în toate culorile, nu doar în cele nefavorabile.

Însă Kerala este altfel. În Kerala sunt femei în politică, toate fetițele merg la școală, statutul femeilor este (nu chiar egal cu al bărbaților peste tot), dar oricum mult mai ridicat decât mă așteptam. Am văzut mult respect pentru femei. Am întâlnit femei indiene manageri de hoteluri, femei directoare de companii: am ”spart” o petrecere a unei companii producătoare de băuturi spirtoase, un Team Building cu sute de persoane la un resort de cinci stele și erau multe femei care erau în conducere, sau șefe de departament etc. Am văzut bărbați total îndrăgostiți de fetițele lor și mulțumind Divinității că au fetițe, ceea ce nu prea se leagă cu imaginea noastră despre India. Deci da, India evoluează. Iar Kerala m-a cucerit cu totul, deși, ca în orice destinație, trebuie să adopți măsurile normale de precauție pe care le iei peste tot.

Așa că nu mai stați pe gânduri, vizitați Kerala, uitați câte articole am fost inspirată să scriu despre acest pământ binecuvântat:

Mâncarea din Kerala: alegerile mele
Top Hoteluri Kerala India: de la nord la sud
Sadya, mâncare tradițională servită pe o frunză de bananier, în Kerala, India
7 lucruri de făcut în Trivandrum, sau TriThiruvananthapuram, capitala Keralei
Kerala Backwaters: 5 experiențe de neuitat 
De ce Kerala este destinația perfectă pentru luna de miere
Kochi, partea a II-a: mini ghid și obiective turistice
Kochi, partea I: ultima oprire din KBE la Palatul Bolgatty zilele 16-18
Xanadari Pearl – perla Keralei #relaxare #lunademiere #india
Plaja Varkala, noua Goa #india #kerala
Kerala Kalamandalam – ziua 15 KBE
Kunnathur Mana Ayurveda Heritage, Guruvayur Kerala
Pe urmele președintelui în Calicut/Kozhinkode ziua a 14-a din KBE
Wayanad: de la răsărit la apus, ziua 13 KBE
Mi-am lăsat inima în Wayanad: Windflower Resort & SPA Vythiri
Zbor cu Air India Express în Kozhinkode, Sadya și bamboo rafting – ziua 12 KBE
Proiectul Muziris: pe urmele anticului oraș în ziua 11 KBE
Glamping și drumeție în Western Ghats, Kerala, India ziua 10 KBE
Natura ne cheamă: Munnar, Kerala, ziua 9 #KBE
Prohibiția alcoolului în Kerala, India: cu dezlegare
Am văzut elefanți în sălbăticie, la Periyar Tiger Reserve #Thekkady 7,8 #keralablogexpress
Ce am învățat într-o lună de zile despre Kerala, India
Xandari Harbour, camera cu cea mai frumoasă vedere din Kerala
Viața satului în Delta Keralei, festival cu elefanți și lecții de gătit în ziua a 6-a din #keralablogexpress
Cu caiacul prin delta Keralei, la palavre cu localnicii și multe zâmbete #KalypsoAdventures
O zi la Kumarakom Lake Resort, Backwaters, Kerala
Ziua 5 în #KeralaBlogExpress: plajă, kayaking, temple și sate pitorești, resorturi luxoase
Ziua 4: în Backwaters, cu Cinamon, o căsuță plutitoare de la Spice Routes #keralablogexpress
Ziua 3 Kerala Blog Express Flag off event #Conferinta de Presa #relaxare
Ziua 2, Turtle on the beach, pe plaja din Kovalam #keralablogexpress
Guruvayur, începe aventura: trenuri locale, elefanți, maeștri yoghini, temple interzise non-hindușilor #Kunnathur Mana Ayurveda
Greenwoods Resort: Thekkady, Kerala, zilele 7 și 8 #KeralaBlogExpress
KeralaBlogExpress, ziua 1: plajă, hotel, relaxare în Kovalam
Pregătiri pentru India #viza #bagaje #imunitate #keralablogexpress
Mulțumesc, mulțumesc, mulțumesc! Merg in India cu Kerala Blog Express

4 thoughts on “Kerala a fost votată cea mai primitoare destinație din India

  1. Nu am fost în Kerala încă dar mă simt super inspirată de articolele pe care le citesc în ultima perioadă despre această destinație. Și da, văd că ți-a zdruncinat bine mintea și sufletul de ai reușit să scrii atât de multe articole despre Kerala. 🙂 Apropo de arătatul părților urâte dintr-o destinație, chiar zilele trecute am avut o discuție contradictorie cu cineva care susținea ca de fapt, noi, bloggerii de călătorii, arătăm doar ce e mai frumos dintr-un loc, că cică așa ne vindem. Haha, m-a făcut să râd. Cred că fiecare are dreptul să prezinte un loc exact așa cum îl vede sau cum îl simte.

    1. Cred că ai mare dreptate: unii oameni văd numai urâtul peste tot și jumătatea goală a paharului, alții jumătatea plină. Dacă așa este în general în viață, de ce nu s-ar aplica și la călătorii? Personal scriu și despre aspectele neplăcute ale unei destinații, dar nu prezint destinația prin prisma acelora, ci cum poți vedea un loc și avea cea mai plăcută experiență, ținând cont și de provocări.

  2. Nu există loc perfect așa cum nu există nici oameni perfecți. Între alb și negru sunt milioane de nuanțe de gri. Peste tot e loc de mai bine, mai frumos și este minunat când lucrurile evoluează în direcția asta.
    În ultimul an am citit tot ce ai scris despre Kerala. Nu se potrivește cu ceea ce știm noi despre India și cu ce vedem prin producțiile de la Bollywood. Dar asta nu o face mai puțin India.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *