Sejur Taba Egipt 23

Sejur Taba Egipt în sudul peninsulei Sinai la Hotelul Bay View, All Inclusive

Egipt Peninsula Sinai Taba

La jumătatea lunii februarie am petrecut câteva zile la de relaxare la Hotelul Bay View din Taba, în sudul peninsulei Sinai, Egipt. Situat într-o zonă deluroasă, liniștită, cu plajă privată și multe facilități, complexul este o alegere excelentă pentru o vacanță accesibilă de relaxare cu familia sau cu prietenii, într-un regim All inclussive foarte generos. Mai mult, poți folosi zona ca centru pentru a vedea multe locuri faimoase și sublime, precum Muntele Sinai, Parcul Natural Ras Mohamed, Mănăstirea Sfânta Ecaterina, excursii în deșert și multe, multe alte locuri superbe. Aici este acea atmosferă relaxată de vacanță și liniște.

Cum am ajuns în Taba Egipt

Am ajuns în Taba din Aqaba, Iordania cu o navă rapidă, sunt mai multe posibilități să traversezi Marea Roșie. Totodată, din Cairo cu mașina se ajunge în 4 or4e, sau se pot face excursii combinate, Aqaba cu Taba. Aici, la Taba este atâta liniște și calm, un sejur perfect de leneveală așa cum v-am spus, asta dacă nu dorim să facem câteva excursii împrejur și sunt multe opțiuni. Din port la hotel se ajunge foarte repede, grupurile au transfer cu autocarul, dar nici taxiurile nu sunt scumpe, sau transferurile pentru grupuri mai mici.

Citește și: 

Transport Iordania Egipt: din Aqaba în Taba și retur, traversarea durează 40 de minute pe sens

Resortul Bay View Taba Egipt

Resortul Bay View (Bii Viuuu în pronunțarea locală) este situat pe plajă, în sudul peninsulei Sinaqi, foarte aproape de Aqaba Iordania și de Eilat, israel. În Taba sunt câteva resorturi și un mini centru, unde poți ajunge ușor cu shuttle bus-urile gratuite de la hotel și sunt multe curse pe zi, nu riști să nu ai loc. În unele zile chiar sunt petreceri la cortul beduin, sau pe plajă și toată lumea este acolo. Toată lumea din Taba. Dacă te plimbi un pic pe aici, imposibil să nu ajungi să recunoști fețele celorlalți turiști, ale personalului de la hotel etc.

În resort nu te plictisești, dacă îți place să… ei bine, să nu faci mare lucru în afară de plajă, baie, distracții diverse (hotelul are animație), cumpărături. Erau multe familii cu copii, dar nu era gălăgie și aglomerație mare, mai ales în februarie. Dar era cald și bine.

Bay View este un complex de cinci stele dotat cu tot ce este necesar pentru o vacanță reușită pentru familii sau grupuri de prieteni. Este și foarte apreciat de către turiști, având nota 9 pe booking.com, ceea ce este extraordinar. Este un loc unde te simți bine, ca acasă, liber, fără griji, personalul este foarte amabil și ceilalți turiști foarte veseli. Sau leneși.

Oricum, de bine în vacanță. Însă nu este un resort luxury, ci unul ”cozy”, aș spune că nu i-ar strica o renovare, deși este impecabil din punct de vedere al curățeniei. Însă desigur contează și raportul calitate preț, probabil că dacă ar fi un Hyatt ar avea prețul de Hyatt. Sau Four Seasons etc. Așa cum este acum garantează o vacanță reușită, într-un loc cu facilități excelente, însă cu un preț destul de accesibil, mai ales pentru calificarea de 5 stele.

Sejur Taba Egipt 8 bay view

Sejur Taba Egipt 18

Sejur Taba Egipt 17

Facilități Bay View Taba

Plaja

Plaja privată este mare, uiașă aproape, amenajată cu șezlonguri și umbrele din răchită. Nisipul este foarte, foarte fin și intrarea în apă destul de lină. Palmieri înalți întregesc peisajul idilic de vacanță, iar chiar peste mare vezi Aqaba, Eilatul, ai impresia că le poți atinge. Se oferă zilnic prosoape, gratuit, pentru plajă și piscine.

Sejur Taba Egipt 20 plaja

Sejur Taba Egipt 19 plaja

Sejur Taba Egipt 24

Sejur Taba Egipt 13

Sejur Taba Egipt plaja

Sejur Taba Egipt 1

Piscine

Hotelul are câteva piscine conectate, care formează o lagună artificială. Sunt insule, o grotă, canale și desigur foarte multe șezlonguri de jur împrejur. Plus mulți, mulți palmieri. Știu că vă înnebunesc cu palmierii, dar chiar îi ador. Și flori. Desigur sunt și piscine cu apă mică, pentru copii.

Sejur Taba Egipt 15

Sejur Taba Egipt 16

Sejur Taba Egipt mancare 4

Sejur Taba Egipt 23

Camerele de la Bay View Taba 

Camerele de la The Bayview Taba Heights Resort sunt spațioase, luminoase și au mobilier în stil egiptean tradițional. Suntunt dotate cu TV prin cablu, birou mare, balcon cu mese și scaune, am găsit chiar și un fier de călcat în cameră. Știu, știu că este hotel de cinci stele și este oricum normal, însă nu am găsit aceste facilități în camere peste tot la cinci stele, în general se pun în hotelurile business sau se oferă, desigur, gratuit la cerere.

Mai mult, primești zilnic în cameră fructe, fursecuri, biscuiți. Minibarul este gratuit și se umple zilnic. Sunt băuturi răcoritoare, bere fără alcool (cu alcool la baruri), apă, ice tea etc. Totodată, sunt facilități pentru a prepara cafea și ceai, stocul fiind refăcut zilnic.

Sunt camere cu vedere/ieșire la piscină, dar și camere cu vedere la mare.

Sejur Taba Egipt 9 bay view

Sejur Taba Egipt 20

Restaurante, baruri și regimul All Inclussive

În hotel sunt 8 restaurante, cel principal care este de tip bufet și altele specific:, italian, internațional și oriental.

Gratuit, în sistemul All Inclussive:

Mic dejun bufet la Restaurantul Al-Andalus: 07:00 – 10:00.

Mic dejun târziu continental la Barul de pe plajă: 10:30-12:00Înghețată la Barul de pe plajă: 13:00 – 17:00.

Gustări la barul Grotă: pizza, hamburgheri, cartofi prăjiți etc: 13:00-17:00.

Prânz tip bufet la Restaurantul Al-Andalus: 13:00 – 15:00.

Ceai, prăjituri și torturi la barul de pe plajă: 16:00 – apus.

Cină tip bufet la Restaurantul Al-Andalus: 19:00 – 22:00.

Gustări la miezul nopții: 23:30 – 00:30.

Sejur Taba Egipt mancare 6

Sejur Taba Egipt mancare 12

Barul Grotă:

Sejur Taba Egipt 22

Sejur Taba Egipt 22

Sejur Taba Egipt mancare 1

Restaurant A la Carte

Gratuit, dar cu rezervare, se poate lua cina la unul dintre restaurantele Tuscany (italian) sau El Fuego (specific spaniol).

Lobby Bar, egatta Club (doar pentru adulți) Barul Grotto, Barul de pe paljă

Mereu este deschis un bar sau mai multe în complex. Alcool și alte băuturi, răcoritoare și alcoolice sunt disponibile 24 de ore la Lobby Bar. În rest, sunt ore diferite pentru celelalte baruri. În toate se oferă băuturi alcoolice premium, locale, acestea gratuit, sau internaționale contra-cost. Oferta locală include bere, vin vodcă, brandy, tot felul de cocktailuri etc.

Alte facilități gratuite

Club pentru copii, sală de distracții cu biliard și jocuri, Mini Disco pentru copii, tot felul de programe de distracție zilnice, voley pe plajă, fotbal, teren de tenis.

O vizită gratuită pe sejur la El Wekala Aqua Parc în centrul Tabei.

Street festival în centru, în fiecare marți și vineri. Sunt autobuze de la hotel pentru transfer.

Petrecere Taba Hights în fiecare zi de joi și beach party la plaja El Wekala în fiecare zi de sâmbătă.

Reduceri diverse pentru toate activitățile și restaurantele din Taba.

Saună, jacuzzy, sală de fitness și 15 minute de masaj. Există centru SPA, unde se pot face multe masaje contra-cost.

Este posibil ca în plin sezon să fie mai multe facilități, eu am fost în februarie și așa arăta programul primit la cazare. Însă dacă aș avea de ales, aș merge tot în această perioadă, pentru că piscinele aveau apă încălzită, apa mării era bună, sorele blând dar tocmai bun.

c

Sejur Taba Egipt mancare 1

Sejur Taba Egipt mancare 2

Sejur Taba Egipt mancare 3

Hotelul are și o arenă, un teatru de unde se poate admira răsăritul

Sejur Taba Egipt 12

Concluzii:

Mi-a plăcut multe mini-sejurul de aici, chiar parcă eram departe de toate grijile și de toată oboseala, a fost relaxant. Îmi pare rău că nu am făcut excursia la Mănăstirea Sfânta Ecaterina și la Muntele Sinai, dar am venit foarte, foarte obosită după ce am făcut cursurile de scufundări din Aqaba și plus multe alte activități și drumuri (am început deja cursurile pe fond de oboseală) așa că nu am dorit decât să îmi încarc bateriile. Însă mă voi întoarce în zonă, planific o excursie mai lungă în Egipt.

Am facut cursul de scufundări PADI Open Waters Diver în Aqaba Iordania, iată de ce

2 thoughts on “Sejur Taba Egipt în sudul peninsulei Sinai la Hotelul Bay View, All Inclusive

  1. Arata bine hotelul! Cat despre distante…la cum stiu eu ca merg lucrurile prin Egipt, din Cairo la Taba faci macar 6-7 ore…. Ador verdeata aceea multe si multitudinea de piscine 🤗

    1. Depinde, da, poate daca mai stai la filtre. Oricum, chiar am inteles din feedbackul prietenilor ca este super OK ca e curat, chiar este si are pret mic, multe lucruri incluse, este placut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.