Traseu Iordania trei zile 3

Formalități pentru intrarea în Iordania

Iordania

Precum am mai scris, Iordania primește turiști din 20 ianuarie. Nu a schimbat procedurile de la momentul în care a anunțat relaxarea: pas cu pas, ce pași trebuie să urmăm dacă dorim să vizităm Iordania acum?

Viza: aceasta se obține prin agenția cu care călătoriți, dar este și inclusă în Jordan Pass – cea mai bună soluție pentru turiștii care merg independent. Jordan Pass trebuie cumpărat înainte online.

1. Asigurarea de călătorie:

Călătorii trebuie să aibă o asigurare care să acopere riscurile COVID, inclusiv spitalizarea, găsiți aici mai multe oferte. Este de asemenea recomandat ca în momentul în care achiziționați un pachet turistic să luați și o asigurare storno, pentru a acoperi cazul în care nu puteți călători în cazul în care ați fost depistat pozitiv atunci când efectuați testul PCR (sau nu mai puteți călători din alte motive).

2. Test PCR

Cu maxim 120 de ore înainte de a ajunge în Iordania: test PCR. La momentul actual, testul se solicită cu maxim 120 de ore înainte de a ajunge în Regatul Hașemit, însă este mai sigur să planificăm testul cu 72 de ore înainte, pentru a ne pune la adăpost dacă regulile se schimbă din scurt. Nu este cazul Iordaniei, nu a schimbat regulile de la o zi la alta de nenumărate ori ca alte destinații, dar oricum, în aceste vremuri trebuie să fim precauți.

Rezultatul trebuie să îl avem pe hărtie, tradus în limba engleză.

3. Formular online pentru plata testului Covid efectuat la sosirea în Iordania

Formalitati Iordania

Înainte de călătorie trebuie să completăm un formular online, pentru care trebuie să avem datele de la testul PCR. Formularul online îl accesați aici.

Veți primi un cod QR, care trebuie arătat la momentul îmbarcării în avion.

Prin acest formular se achită taxa de 28 de dinari iordanieni (aproximativ 40 de dolari americani), care reprezintă contravaloarea testului care se va efectua la sosirea în Iordania. Rezultatul testului va veni în 2-5 ore, pe telefon.

Formularul care conține codul QR va fi trimis pe mail. Trebuie să fie printat și arătat în aeroport.

Copii care au sub 5 ani nu trebuie să efectueze niciun test. Nici testul PCR din țară, nici cel de la sosirea în Iordania.

4. Declarație de sănătate

Nu se mai cere în Iordania, nu mai este specificată pe website-urile oficiale iordaniene, nici pe MAE. Însă apare pe website-urile companiilor aeriene, așa că este bine să o avem în dosarul de călătorie. Formularul acesta trebuie printat și completat. 

5. Aplicația ”Aman App’

Înainte de a sosi în Iordania trebuie să instalați aplicația mobilă gratuită „AMAN App”: Aceasta este disponibilă în App Store și în Google Play și atenționează utilizatorii atunci când sunt suspecți că au fost expuși la virusul SARS-CoV-2 și / sau când au intrat în contact cu o persoană care este infectată cu virusul SARS-CoV-2.

La îmbarcare spre Iordania:

Trebuie să prezentăm rezultatul testului PCR negativ și codul QR primit în momentul în care am efectuat plata testului care se va realiza la intrarea în Iordania.

Este bine să avem în dosar toate cele menționate mai sus, inclusiv asigurarea și declarația de sănătate.

Dacă aveți adeverința de vaccinare și/sau testul de anticorpi, sau alte documente care vă pot scuti de carantina la întoarcerea în România, în cazul în care Iordania rămâne pe lista galbenă.

Pe același subiect:

Iordania se deschide pentru călători începând cu 20 ianuarie – fără carantină

Călătorie plăcută!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *