zbor bucuresti santorini 1

Zbor București Santorini – charter Tarom și aeroportul din Santorini

Noutăți Santorini

Ca și în alte destinații favorite pentru vacanța de vară și în Santorini există în timpul sezonului un zbor direct cu o cursă charter. Sunt destinații în care sunt multe zboruri charter săptămânale, cu siguranță și dacă erau două zboruri anul acesta avioanele s-ar fi umplut. Însă Santorini fiind o destinație atât de turistică, aeroportul este foarte aglomerat și vara aceasta au fost refuzate multe propuneri de curse.

Nu știu dacă aceasta a fost situația și cu zborurile din România, de nu a fost decât un avion vara aceasta, duminica, dar a fost plin mereu. La întoarcere nu am găsit loc și am luat feribotul până în Pireus și un zbor Atena-București. Așa că vă sfătuiesc să rezervați din timp bilete prin agențiile operatoare și haideți să vă spun cum a fost acest zbor și cum este aeroportul din Santorini.

Rezervare bilet charter

Biletele pentru cursele charter se vând separat numai dacă rămân locuri. Și uneori se întâmplă să da. În Santorini mai puțin, dar în alte destinații da. Poți pe ultima sută de metri să găsești prețuri foarte bune, dar numai acolo unde sunt multe opțiuni de a ajunge, multe chartere, ca de exemplu insula Corfu.

Ofertele charter+transfer+cazare pentru destinațiile unde nu sunt zboruri directe sunt mai avantajoase decât dacă achiziționăm independent avion+cazare. Dar sunt turiști care doresc să achiziționeze separat, să cumpere doar biletele de avion și reușesc, dacă o fac din timp. Sau dacă au noroc pe ultima sută de metri, pentru că altfel, biletele pot fi destul de scumpe.

Biletele nu se achiziționează de la compania aeriană, în cazul zborului Santorini Tarom, ci direct de la agențiile care operează charterul respectiv și de la partenerii lor.

Orar zbor vara 2019:

Plecari DUMINICA, 08.09.2019 – 22.09.2019

Bucuresti 12:40 – Santorini National Airport (Thira) –>14:30, RO 5345

Santorini National Airport (Thira) 15:15 – Bucuresti –> 17:00, RO 5346

Check in

Check in-ul se face ca la orice zbor, se merge cu actul de identitate la birourile de check-in și se primește tichetul de îmbarcare, fără niciun cost suplimentar.

Atenție: la zborurile charter nu se pot rezerva locurile dinainte, online, în sistemul Tarom de exemplu. Acesta se face numai în aeroport. Totodată, pe zborurile charter nu există business class. Cum am ajuns devreme din Eforie Nord, am fost prima la check-in și am avut loc chiar în față.

zbor bucuresti santorini 14

Bagaje

La fel ca și la orice alt zbor Tarom, pasagerii pot lua un bagaj de cală de 23 de kilograme, unul de mână cu dimensiuni maxime 55*40*20 cm și o geantă. Se pot aduce la bord suplimentar și gratuit plase cu cumpărături din Duty-Free.

Zborul București – Santorini

Foarte scurt și foarte frumos, fără incidente. Am avut o mică întârziere de 45 de minute, se întâmplă des pe ruta aceasta. Nu numai avioanele din București întârzie, ci toate avioanele. Aeroportul Santorini este mic, în reconstrucție din fericire, dar multe avioane fac ocoale, altele întârzie pentru că sunt nu știu ce greve sau alte lucruri de pe unde zboară și se dă tot programul peste cap.

Dacă vă uitați la aeroportul din Santorini veți vedea că toate zborurile sunt cu cu întârzieri. Zborurile Tarom nu au întârzieri mari, sub o oră, dar constantă, pentru că și când ajunge în timp dacă s-a primit culoar de zbor și avionul a decolat la timp din București, ajunge să facă câteva ocoale până poate ateriza în Santorini.

zbor bucuresti santorini 13

Catering: zbor scurt, gustări

Mi-a plăcut mult însă ce am văzut în timpul zborului: frumoasa peninsulă Halkidiki și brațele sale, insulele Sporade, Evia, insulele Ciclade și probabil și câteva din nord est-ul Mării Egee. A fost foarte, foarte frumos!

zbor bucuresti santorini 4

Nu am avut emoții de niciun fel, am discutat cu o mulțime de alți turiști, toată lumea foarte foarte civilizată, a fost un zbor deosebit de plăcut! Știți, atunci când toată lumea are bagaje incluse, când există vânzoleală, este altceva.

Dacă nu găsiți zbor direct Santorini-București, puteți încerca varianta folosită de mine la plecare: feribot+avion! Bonus: prelungiți vacanța, călătoria cu feribotul este foarte, foarte plăcută, citiți despre ea aici:

Călătorie cu feribotul între Santorini și Pireus cu Blue Star Delos

Aeroportul din Santorini

aeroportul santorini 2
Aeroportul din Santorini, pista

Vestea bună este că aeroportul este în reconstrucție, se va mări. Deocamdată este mic, dar oamenii sunt foarte organizați. Sunt trei etape: se face check-in-ul, ude se etichetează bagajele, bagajele se duc după aceea pe singura linie unde se pun toate bagajele (de aceea nu se poate face doar drop off, chiar dacă aveți check in-ul făcut online pentru unele zboruri, pentru că bagajele trebuie etichetate la check in și ulterior mergeți la securitate.

Trebuie să fiți în aeroport la ora programată pentru zbor, pentru că atunci se deschide check in-ul și după ce se închide nu mai puteți să primiți tichetele, poate doar cu nu știu ce intervenții, așa că să fiți acolo la timp. Sunt numai parcă 8 birouri de check in pentru toate zborurile și toți pasagerii stau afară până când este anunțat că s-a deschis check in-ul pentru un anumit zbor. Înăuntru se întră câte 20 pentru fiecare birou de check-in, că altfel se blochează tot. Oamenii care lucrează acolo fac o treabă excelentă, nu am văzut blocaje, aglomerație, totul este foarte civilizat.

Există și un autobuz local care ajunge la aeroport, din Fira, capitala insulei. Totodată, sunt multe companii care fac transferuri de grup, sau private, dacă nu aveți deja transferul aranjat. Vedeți aici. 

Căutați bagajul potrivit și accesoriile de călătorie necesare pe travelkit.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *