poze krabi thailanda 16

Thailanda redeschide granițele pentru turiști… dar numai dacă stau cel puțin o lună

Thailanda

Thailanda a renunțat la ideea de a crea ”bule de turism”, în schimb va primi turiști de oriunde, atâta timp cât vor respecta anumite condiții. O perioadă șederea va fi în Phuket, după care se vor putea deplasa în alte regiuni din țară. Scriam pe la începutul pandemiei câteva lucruri, care ori s-au adeverit, sau sunt semne puternice că încolo ne îndreptăm.

Scriam că în viitor cea mai bună soluție vor fi călătoriile pe termen mai lung. Că se vor scumpi călătoriile, din cauza diferitelor restricții ș.a.m.d. Puteți consulta articolul aici, nu am modificat de atunci (1 aprilie), se poate vedea în browser. Desigur, mai avem pentru unele, au intervenit multe lucruri pe parcurs (știm cum este viitorul, sunt câteva variabile în funcție de acțiuni) dar în mare cam ce am scris atunci, la început, fără multe date, cam către acolo ne îndreptăm. Deja cei cu Airbnb, Couchsurfing au anunțat că s-a terminat cu vacanțele așa cum le știam (este vorba despre cele couchsurfing și airbnb).

Thailanda se va redeschide…

Turiștii va trebui să stea minim 30 de zile, din care primele 14 în carantină fără să depășească mult vecinătatea hotelului/unității de cazare alese. Ulterior vor putea vizita alte zone, a anunțat pentru Reuters Dl Yuthasak Supasorn, Guvernator al Autorității Thailandeze pentru Turism, TAT.

Când? Pe 1 Octombrie, în Phuket

”Vizitatorii va trebui să facă două teste COVID în perioada carantinei, îninte de a putea călători în restul insulei. Personalul hotelului va trebui de asemenea să rămână în unitate” a declarat și Dl Phiphat Ratchakitprakarn, Ministrul Turismului și al Sporturilor din Thailanda.

După perioada de două săptămâni, vizitatorii vor face un test adițional și să rămână în interiorul provinciei încă o săptămână, după care vor putea călători în alte părți ale țării.

Având în vedere că multă lume lucrează online, poate nici nu mai este nevoie să ne luăm concediu de exemplu o lună, pentru că oricum, două săptămâni, în carantină, se poate lucra bine mersi, dacă avem internet. Și în Thailanda este internet bun, cam peste tot.

Viza turistică în Thailanda: 60 de zile

VIza turistică: 60 de zile! Totodată, se poate solicita o viză ”non-emigrant” pe o perioadă de 1 an. Detaliile despre documente și aplicații pe websiteul Ambasadei Thailandei la București, aici. 

Totodată, de menționat ar fi că Thailanda a oferit prelungiri de viză (din câte știu gratuit) pentru expații/nomazii digitali care au rămas în Thailanda după declararea stării de urgență, până la sfârșitul lunii iulie. Acum nu știu dacă au mai prelungit încă o dată, însă faptul că au căutat soluții să îi ajute a fost important. Nu am aprofundat subiectul deoarece nu m-a interesat foarte mult, dar am citit pe diferite forumuri de nomazi digitali că se bucurau și erau ușurați că s-au rezolvat lucrurile. Însă din luna august erau anunțate schimbări. Însă ideea este că au avut înlesniri.

Mi se pare o oportunitate extraordinară, să călătorim mai încet, să ne bucurăm mai mult de un loc. mai ales că… nu știm ce va mai veni anul viitor. O să ajungem să ne gândim că ”ce-i în mână nu-i minciună” și ce azi ni se pare greu, mâine să ni se pară foarte dezirabil. Nu mai există garanții de niciun fel, avem aici și acum. Dacă desigur, dorim să călătorim și nu suntem în categoria de risc maxim. 

Thailanda are deja trei luni de zile fără niciun caz confirmat de transmisie locală, așa că doresc să păstreze acest record. În total au avut 3300 de cazuri (pentru o țară cu aproape 70 de milioane de locuitori este extraordinar!

Starea de urgență a fost însă prelungită până la sfârșitul lunii septembrie, din cauza faptului că s-au înmulțit cazurile în alte țări asiatice și pentru a ține epidemia sub control. Însă este o stare de urgență ”soft” se poate călători în interiorul țării, s-au deschis plajele, sălilde de gimnastică, lăcașurile de cult și localurile cu ”risc mediu”.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *