piatra lunii bleu sri lanka 11

Vizită la o carieră de piatra lunii bleu în Sri Lanka

cristale Sri Lanka

Sri Lanka este o bijuterie. Insula în formă de perlă, ascunde un infinit de comori. La propriu. Solul este efectiv doldora de pietre prețioase și semiprețioase. Iar pentru extragerea lor, se folosesc metode tradiționale. Se sapă până la 12-15 metri adâncime, se construiesc parapeți din bambus și totul este realizat cu metode străvechi. Am vizitat o carieră de unde se extrage piatra lunii bleu: o adevărată comoară de frumusețe, dar și cu o multitudine de proprietăți metafizice.

Piatra lunii bleu – proprietăți, pe scurt

Piatra lunii bleu are o energie feminină diafană, senzuală, energia feminină sacră. Poate vindeca suferința și aduce o stare de bine. Este o piatră cu puternice proprietăți de protecție, precum vă spuneam mai demult, piatra lunii este prin excelență piatra călătorului, iar cea bleu aduce vindecarea mai ales pentru oamenii foarte ocupați. Aduce o stare de calm, de pace interioară și trezește puterile personale.

În plus, piatra lunii bleu aduce echilibru hormonal și poate calma durerile din perioada sarcinii, ajutând corpul să se pregătească pentru naștere. Dacă mă apuc să vorbesc despre câte binefaceri aduce acest cristal, nu mă mai opresc prea curând!

Acest cristal are reflexii iridescente bleu, nu este bleu cu totul. Valoarea pietrei are legătură cu cât de frumoase sunt razele de lună din interiorul fiecărei pietre <3

Cariera

Am vizitat cariera și am ascultat. Vizita a fost scurtă, mai mult m-am uitat la meșteri, cum șlefuiau pietrele. Totul arată foarte rudimentar, dar cum am aflat de mult timp: nu se dorește ca totul să fie făcut cu tehnologii moderne. Dacă ar face extragerea cu mijloace moderne, la mare adâncime, în 20 de ani ar extrage tot și ce vor mai avea generațiile viitoare?

Cei care lucrează în fabrică sunt localnici din satele învecinate, care primesc un salariu bun (pentru media țării). Plus un procent (desigur mic, o bonificație să spunem) din ceea ce se extrage lunar.

Mina are și o mare grădină de copaci cu scorțișoară, astfel încât peste tot se simte un mirosul. Și frunzele miros absolut minunat, dacă le ”freci” un pic printre degete.

piatra lunii bleu sri lanka 11

piatra lunii bleu sri lanka 10

piatra lunii bleu sri lanka 9

piatra lunii bleu sri lanka 8

piatra lunii bleu sri lanka 7

piatra lunii bleu sri lanka 6

piatra lunii bleu sri lanka 5
Piatra lunii bleu: bijuterii, în timpul procesării

piatra lunii bleu sri lanka 4

Magazin bijuterii

În magazinul din incintă am crezut că fac infarct! Aș fi cumpărat de acolo cam tot. Sunt atrasă de cristale și sunt un cumpărător foarte impulsiv când este vorba de ele. Am avut multe abateri de-a lungul timpului. Îmi este ușor să rezist la mii și mii de tentații (de fapt pentru că nu prea mă tentează), dar când este vorba despre cristale… parcă dă febra în mine. Febra cumpărăturilor. Noroc (dacă îi pot spune noroc) că nu prea mai aveam mulți bani, fiind sfârșitul excursiei în care am avut tot felul de ”atracții”.

piatra lunii bleu sri lanka 3
Brățara aceea de piatra lunii bleu <3

piatra lunii bleu sri lanka 2

piatra lunii bleu sri lanka 1

piatra lunii bleu sri lanka
Da, mi-ar plăcea și un pandantiv URIAS

De aici am plecat cu o pereche de cercei din argint cu piatra lunii bleu. Minunați, îi iubesc!

Dacă doriți să achiziționați bijuterii cu piatra lunii bleu, puteți găsi aici o mulțime de lucruri frumoase, mi-a plăcut mult acest inel

2 thoughts on “Vizită la o carieră de piatra lunii bleu în Sri Lanka

  1. Interesantă descriere! Multumesc Mire! Eu ca si zodie de apa, rac , sunt patronată de luna…deci aceasta este piatra zodiei mele. Multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.