cristale calatorii protectie

5 Cristale pentru călătorii: vacanțe fără belele cu aceste minuni ale naturii

Dezvoltare Experiențe

Cristalele m-au fascinat dintotdeauna. Și pietrele, scoicile, tot ceea ce primim din natură. De mulți ani de zile, atunci când călătoresc, în loc de tot felul de suveniruri, eu cumpăr cristale, pietre, sau obiecte din marmură, granit. Vă spuneam că am venit din Sri Lanka cu câteva kilograme de cristale, din insulele Lipari am cumpărat ouă din alabastru, iar în Armenia l-am făcut fericit pe un localnic de lângă lacul Sevan, deoarece am cumpărat câteva sfere din piatra lunii de la el, cu se pare destul de mulți bani. El a fost fericit, mi-a cântat, eu am fost fericită. Evident atunci când o piatră vine la tine cu bucurie, nu poate să aducă decât energii pozitive.

Foarte multe vedete internaționale au îmbrățișat trendul cristalelor, deoarece cred în proprietățile lor metafizice. Adele, Lady Gaga, Kylier Jenner, Bella Hadid, Katy Perry, Victoria Beckham, Kim Kardashian etc. Miranda Kerr de exemplu ține cristale (mici) și în sutien, în călătorii.

Fiind primul articol despre cristale de pe acest blog, este mai lung. Dar dacă doriți să treceți direct la fapte, treceți peste lunga introducere direct la cristalele recomandate

Voi vorbi despre efectul acestor cristale în călătorii, nu despre tot ce pot face ele, am inclus în acest sens linkuri către surse de unde puteți culege mai multe informații

cristale calatorii protectie
O parte din cristalele pe care le țin, prin rotație asupra mea în călătorii (ca bijuterii, sau în poșetă). Platoul din marmură l-am cumpărat din Maroc, acum 10 ani de zile, efectiv s-a lipit de mine!

Intenția este cea mai importantă în manifestarea gândurilor noastre

”Energia” cristalelor este disputată, discutată, pusă la îndoială etc. Mulți spun că au doar un efect placebo. Dar asta nu este rău deloc. Cu toții știm că mintea este cel mai puternic aliat al nostru, sau dușman. Gândurile noastre influențează modul în care acționăm, ceea ce putem face sau nu.

Henry Ford spunea: “Whether you think you can, or you think you can’tyou‘re right,” adică ”Orice crezi că poți sau nu poți (să faci) este adevărat”. Dacă noi credem că un anumit obiect ne va face bine, asta se va și întâmpla, fie că are sau nu anumite proprietăți.

Fie că ajungem să ne manifestăm gândurile prin rugăciune, sau prin meditație, cristalele nu pot decât să amplifice aceste gânduri, să transforme energiile negative, să ne calmeze, să ne aducă bucurie 

Însă cristalele au multe proprietăți. Să luăm de exemplu sungitul. Care este dovedit că purifică apa, aici toată lumea este de acord, nu este deloc sub semnul întrebării. Și că în general este bun pentru absorbția undelor negative, de aceea este bine să plasăm pe telefon, sau lângă laptop. Sunt chiar pietre de sungit adaptate pentru a fi ținute sub husa telefonului. Sungitul este un cristal pe care ar trebui să îl utilizăm zi de zi, nu numai în călătorii.

Alte cristale ”de bază” sunt: cristalul de stâncă, cuarțul transparent, numit și cristalul cristalelor, pentru că este efectiv bun la orice. Poate înmagazina se spune un univers de informații și poate fi încărcat să ne ajute în orice scop. Ametistul, este și el un cristal cu foarte multe utilizări, care nu lipsește din nicio colecție.

Ametistul era piatra episcopilor anglicani, fiind considerat o piatră cardinală/ cardinal gem (alături de diamante, rubine, safire și smaralde) până în perioada modernă. Însă descoperirea depozitelor mari de ametist a făcut ca prețul acestei pietre să scadă enorm în vremurile noastre. Însă în trecut, numai cei foarte avuți își permiteau acest cristal. Cine știe ce o să se mai întâmple în viitor? Se pare că există o Planetă uriașă, din diamant, 55 Cancri e, cu o suprafață dublă comparativ cu cea a Terrei!

Cristalele: mereu utilizate, mereu subestimate și mereu puse la îndoială, dar mereu căutate

Cristalele sunt folosite și în componentele multor electronice și electrocasnice, ale ceasurilor etc. Cu toții le folosim zi de zi, fie că ne dăm seama sau nu. Au fost descoperite 13 cranii din cristal în diferite locuri de pe glob și câteva sfere, antice și nici până acum savanții nu știu să spună exact cum erau folosite ele. Și nici cine le-a creat. Unii spun că datează din timpul Atlantidei, sunt chiar mai misterioase decât Piramidele, sau monumentul de la Stonehenge.

Se crede chiar că piatra verde din Sfântul Graal era moldavit, un smarald (în trecut toate pietrele verzi erau numite smaralde) venit din cer. Da, Moldavitul provine de la un meteorit, nu de pe Pământ și este o piatră deosebită. Desigur, este vorba despre legende, despre credință, nu se știe dacă vreodată se va descoperi acest artefact, sau dacă vom afla noi despre el. Legendele spun că o piatră verde căzută din coroana lui Lucifer a fost folosită pentru a fi realizat Sfântul Graal. În momentul de față, oamenii care cred în existența acestui artefact sunt de părere că moldavitul este această piatră verde, pentru că este singura piatră prețioasă descoperită care a venit din cer, nu s-a format pe Pămănt. Mai sunt și alte cristale provenite din meteoriți, dar nu verzi.

Acum nu că ar fi un exemplu pozitiv, dar naziștii credeau în existența Sfântului Graal. L-au căutat asiduu, alături de alte artefacte, pentru că doreau să demonstreze cumva că Isus Hristos era de rasă ariană. Și cruciații de fapt pe unde se duceau erau în căutare de artefacte. Asia Mică este locul unde sunt ele mai vechi orașe din lume, o adevărată comoară. Cruciații au ucis foarte, foarte mulți creștini, au făcut ravagii pe unde se duceau. Scopul lor principal se pare că era acela de a aduna lucrurile prețioase din locurile ocupate.

Apropos de lucrurile mai ”ezoterice”. Chiar și oameni de știință remarcabili studiază anumite științe alternative, misterioase. De exemplu, Isaac Newton era alchimist. Mulți consideră că de fapt știința era un hobby pentru marele savant și alchimia adevărata preocupare. Și Albert Einstein era foarte interesat de alchimie. Dar și mulți alții

Pietrele prețioase și semiprețioase au fost și sunt în continuare folosite de regi, de aristocrați, de preoți. Tiara papală și mitra au cristale și pietre prețioase, mulți înalți prelați poartă cruci încrustate cu cristale și pietre prețioase. Cristalele au fost folosite și de oameni de succes din toate domeniile. În trecut, doar oamenii bogați și influenți aveau accesul la ele (și la cărți de altfel, la cunoaștere în general). Regi, înalți prelați, aristocrați.

Numai recent unii oameni de succes au început să promoveze cristalele, deși dintotdeauna, toți cei de sus le-au folosit. Dacă citiți despre proprietățile diamantelor, ale rubinelor, safirelor, smaraldelor o să fiți copleșiți. Nu cred că degeaba împărații și regii purtau pe cap (unde este chakra coroanei) o coroană, evident, cu multe pietre prețioase.

Da, pietrele prețioase au tot felul de proprietăți metafizice deosebite, însă la fel toate cristalele. Nu trebuie ca o piatră să aibă un preț exorbitant pentru a ne aduce pozitivism în viață.

Cum curățăm cristalele?

Cristalele trebuie curățate neapărat după achiziție, pentru că înmagazinează energiile negative. Și periodic după utilizare. Sunt câteva cristale (precum selenitul) care nu au nevoie de curățare, dar majoritatea da. Sunt multe metode prin care puteți face acest lucru, dar preferatele mele sunt fumigația (cu salvie, lemn sfânt-palo santo sau tămâie). Alături de intenție și de vizualizare.

Cristalele se pot curăța și cu apă (nu toate, unele se dizolvă în apă) sau sare. Curățarea cu sare este o curățare dură, eficientă, dar unii specialiști afirmă că folosirea sării provoacă suferință cristalelor. Așa că nu o recomand, din motivul că… ei bine, țin prea mult la cristalele mele ca să le fac așa ceva. Dacă există chiar și o mică șansă să le provoc suferință doresc să o evit. Îngroparea în pământ, reconectarea cu sursa de energie este însă binevenită.

Ethan Lazzerini, care a publicat trei cărți despre cristale, inclusiv un bestseller pe Amazon nu recomandă nici el sarea sau apa. Citiți aici recomandările lui despre curățarea cristalelor. Articolele lui au și foarte multe comentarii, din care puteți afla mult mai multe lucruri despre experiențele altor oameni cu ele.

5 cristale pentru călătorii

Am ales cristalele de mai jos pe baza experienței mele. În achiziția cristalelor m-am ghidat 100% pe intuiție, însă am și citit mult despre ele. Am sedimentat ceea ce am citit din multiple surse pe baza a ceea ce am experimentat. De exemplu, deși am văzut labradoritul recomandat în orice articol despre pietre pentru protecție și este probabil cristalul meu de suflet, nu îl recomand în orice situație. Vedeți mai jos de ce.

Dacă mă apuc să vorbesc despre cristale nu mai termin niciodată. Am citit așa cum spuneam mult despre ele, am și diferite cărți despre cristale, precum Enciclopedia scrisă de Judy Hall și tradusă și în limba română. Eu am ediția din 2008 Nemira, colecție din care am 4 mini enciclopedii (Feng Shui, Aromaterapie și Homeopatie pe lângă Cristale). Puteți să găsiți însă cărțile reeditate. Desigur, există și foarte multe resurse online, gratuite, o să dau diferite linkuri către articole reprezentative.

Selenit – îndepărtează stresul și anxietatea

Selenitul este un cristal cu o energie foarte pură, vindecătoare. Are o vibrație foarte fină, este o piatră care efectiv te unge pe suflet, ia orice supărare și durere cu mâna. Este primul cristal pe care l-am ”luat”în călătorii, pentru că așa am simțit. Plasez o baghetă de selenit în bagajul de cală de câțiva ani de zile. M-am simțit mai bine cu selenitul după mine, între timp colecția mea de selenit s-a mărit simțitor, doresc mai mult, pe principiul că nu ai niciodată prea mult selenit.

Având o energie foarte pură și călduroasă, nu este un cristal care te solicită, care te răscolește, ci îți trimite vibrații blânde de iubire, de acceptare. Ține cu siguranță energiile negative la distanță. Te consolează dacă ești supărat. Mulți vindecători recomandă sau folosesc selenitul pentru a crea o barieră protectivă în jurul casei.

Se spune și că ar detașa entitățile negative din jurul aurei, de aceea se folosește în terapii (cele care folosesc cristale, desigur) pentru curățare, se trece efectiv cu o baghetă în jurul corpului. Vedeți un video cu Kylie Jenner în vizită la un ”healer” care explică despre cum se folosește selenitul pentru curățarea aurei.

Cum să porți selenitul în călătorii?

Poți avea o baghetă de selenit în bagaj (sau mai multe). Și totodată, o mică sferă în rucsacul/poșeta de mână. Iar la nevoie, să o ții în palmă câteva minute și să te concentrezi un pic, o să vezi că gândurile negative se duc, apăsarea, anxietatea pe care nu o putem înțelege și pe care de multe ori o preluăm de la cei cu care interacționăm.

Selenitul este și o piatră pe care o puteți pune la capul patului, pentru vise liniștite și calme. Se spune că selenitul este unul dintre cristalele care nu trebuie curățate, deoarece nu păstrează energii negative. Ba dimpotrivă, ajută și la curățarea altor cristale. Oricum, împrăștie numai calm, pace și iubire.

Citiți mai mult despre proprietățile selenitului aici. 

cristale calatorii protectie 3
Pe lângă cristalele pe care le țin aproape, am câteva pe care le pun prin cameră, că mă bucură, încarcă pozitiv. O baghetă de selenit nu lipsește din bagaj! Aici, în Doha

Fluorină (Fluorit) – neutralizează energiile negative și stresul

Fluorina este o piatră pe care o iubesc, efectiv. De fapt cred că le cam iubesc pe toate. Dar de fluorină nu mă pot dezlipi. Are un efect la fel de blând ca al selenitului, dar are și un puternic rol vindecător. Fluorina ne ajută și să ținem energiile negative la distanță, să îndepărtăm manipulările psihice. Este se spune și foarte eficace împotriva stresului electromagnetic. Adică este bine să ținem cristale de florit în jurul calculatorului, laptopului etc.

Îndepărtează energiile negative, dar este eficace numai dacă o purtăm după ce ne-am ”curățit” noi energetic. Cum? Sunt multe metode, dar cele mai ușor de aplicat, în sensul că le putem pune în aplicare oriunde, oricând sunt rugăciunea sau meditația. La fel este prin intenție, dar uneori pentru asta este nevoie de ceva mai mult exercițiu.

Iubesc fluorina și simt nevoia să interacționez des cu acest cristal, zilnic chiar. Alături de selenit, vârfurile din fluorit fac parte din ”rechizita” de bază a oricărui vindecător care lucrează cu cristale. Iar în călătorii, sunt ideale!

Cum purtăm fluorina în călătorii?

O mică sferă de fluorină face minuni. Sau o brățară. Tot revin la sfere. De ce? Pentru că se crede că ele emit energie în toate părțile, pe o rază, se spune de 100 de ori cât au diametrul. Deci dacă aveți o sferă de 1,50 cm diametru, practic aveți un scut la purtător. Meditația cu fluorină este la fel minunată, eu am două sfere mici și o bucată măricică.

Citește mai multe despre proprietățile fluorinei aici. 

Alternativă*: curațul fumuriu, am remarcat că sunt similare ca energii pe care le emit, nu 100% asemănătoare, dar din punct de vedere al protecției și efectului calmant da.  Și curațul fumuriu protejează împotriva energiilor negative, pe care le ”înghite” efectiv și a poluării electromagnetice. Atât fluorina cât și curațul fumuriu trebuie curățate des.

*Când vorbesc despre alternative, vorbesc despre alternative pentru scopul menționat în articol, despre ajutorul dat  în anumite interacțiuni, cu anumite emoții, nu despre toate proprietățile unui anume cristal. Dau alternative pentru că posibil ca fiecare să fie atras mai mult de un alt cristal, decât cel care mă atrage pe mine. 

cristale calatorii protectie 1
Sfere mici, pentru călătorie: fluorină, selenit, labradorit, indigo gabbro, sodalit

Iubesc să dăruiesc și să primesc cristale!

Bucata mare de fluorină menționată mai sus a venit singură la mine: o admiram într-un magazin din Petra (Iordania) din care mai cumpărasem câteva arome deosebite, de foarte bună calitate. Doream și bucata aceasta de cristal, efectiv se lipise de mine, dar nu mai aveam buget pentru ea. Avea un preț destul de mare. Și doream de ceva timp un vârf mare de fluorină, nu această piatră măricică, șlefuită dar brută. Oricum, foarte frumoasă, adusă din Afganistan.

Nici să mă dau dusă nu îmi venea, mă codeam. Proprietarul magazinului mi-a cerut piatra, a meditat un pic cu ea (a ținut-o în mâna dreaptă și a închis ochii, s-a gândit un pic, cred că a meditat) și mi-a spus că mi-o face cadou, să mă gândesc la ei de bine. Pam pam! A vrut la mine, dar de ce am primit-o? A fost întâmplător? Sau să mi se confirme că trebuie să continui să dau și eu?

cristale calatorii protectie 2
Bucata de fluorină primită cadou <3

Pietrele simt când cineva are nevoie de ele. Ele sunt pe Pământ pentru a ajuta la ridicarea vibrației, la vindecarea noastră, a tuturor, pentru că suntem conectați. Noi nu suntem stăpânii lor, ci doar un fel de custode. Este un privilegiu să le avem în preajmă, dar nu ne aparțin. Ele aparțin Planetei. Noi le-am luat din natură, le folosim, dar nu sunt prizonierele noastre.

De multe ori am dăruit anumite cristale, uneori chiar unor persoane necunoscute. De exemplu, în penultima călătorie, în Doha, am simțit să dăruiesc două pietre din cele pe care le aveam după mine (am multe) la două însoțitoare de bord. O bucată de fluorină și un ametrin. Am simțit că au nevoie de aceste pietre, fiecare de o alta. Și o baghetă de selenit unei prietene cu care m-am întâlnit. Așa am făcut. Și da, bucata de fluorină am primit-o, acum îmi dau seama, în următoarea călătorie după cea în care am dăruit câteva pietre. Wow!

De mult timp am remarcat cât de mult primim atunci când dăruim, am și scris un articol în acest sens:

Dăriuește 10% din ce câștigi: viața mea s-a schimbat în bine de când am început să dăruiesc constant

Piatra lunii – pentru intuiție 

Piatra lunii este prin excelență piatra călătorului. Ne protejează în călătorii, dar nu numai de energiile negative, ci de diferite pericole. Inutil să vă spun că de când am aflat acest lucru, din bagajul meu nu lipsește o bucată de piatra lunii. Se spune că protejează împotriva oboselii survenite în urma călătoriei cu avionul (jet lag) și totodată ne protejează atunci când călătorim noaptea.

Ce mai are atât de deosebit această piatră? Ne dezvoltă intuiția, ne calmează și îmbunătățește inteligența emoțională. Intuiție dezvoltată = ocolirea pericolului în călătorii. Nu putem să ne lipsim de această piatră fabuloasă.

Are o singură contraindicație: nu este recomandat ca femeile să folosească piatra lunii atunci când este lună plină. Asta pentru că în plan fizic, se spune că ne reglează hormonal și influențează puternic ciclul reproductiv. Acum nu știu ce să spun, dacă credeți sau nu în influența ciclului lunii și al ciclului menstrual (ambele la 28 de zile). Însă cei care cred în cristale fac această recomandare și atunci o transmit și eu mai departe (sursa: cartea ”Totul despre cristale” – Judy Hall).

Cum purtăm piatra lunii în călătorii?

Putem purta o brățară, sau un inel, sau o bucată în bagaj. Sau/și în geanta de mână.

Citiți mai multe informații despre proprietățile metafizice ale pietrei lunii aici. 

Alternativă: opal. Dacă nu aveți piatra lunii, un inel cu opal este superb. În trecut se credea că această piatră te face nevăzut. Aș putea să mă întreb: oare ne face nevăzuți împotriva energiilor negative? Egiptenii și babilonienii foloseau opalul pentru a-i proteja împotriva energiilor negative. Romanii credeau că este cea mai prețioasă piatră, alături de smarald, Împăratul Constantin având în coroana sa un opal, pentru a-l proteja. Totodată, cruciații purtau tot pentru protecție această piatră, în raidurile/invaziile lor. Sursa. 

cristale calatorii
Piatra lunii, sferele achiziționate din Armenia, de la lacul Sevan, unul dintre locurile cu cele mai mari depozite de piatra lunii

Turmalină neagră – blochează energiile negative și atacurile psihice

Pietrele negre în general sunt foarte bune pentru a alunga energiile negative. Cei care aveau probleme cu atragerea energiilor negative se jură că de când poartă un pandantiv cu turmalină neagră se simt mult mai bine, chiar și atunci când stau în mulțimi. Că nu mai absorb ca un burete energiile negative din jur.

Însă turmalina neagră ajută numai la alungarea energiilor negative neintenționate. Care sunt de altfel majoritatea. În general oamenii nu sunt conștienți de faptul că le ”sug” altora energia. O fac fără intenție, instinctiv, pentru că ei înșiși devin încărcați, neștiind cum să se elibereze și au efectiv nevoie de pozitivitate. Este bine să dăm, să ajutăm, dar atunci când suntem invadați de prea mulță energie negativă dintr-o dată, ajungem să ne simțim noi rău.

Sunt și oameni care cunosc puterea amuletelor, a cristalelor. Și care în loc să lucreze la ei să devină mai buni, să emită energii pozitive, să se curețe, preferă să ”se hrănească” conștient de la alții. Sunt cazuri rare, dar am dat și eu peste câțiva din aceștia. Foarte rar, pentru că în general oamenii familiarizați cu cristalele vor să fie mai buni, să devină vindecători, să facă bine. Însă sunt și excepții, sau cel puțin așa doresc să cred, că sunt excepții.

Cum purtăm turmalina neagră în călătorii:

Cel mai des se folosesc pandantive realizate din turmalină neagră. Însă se pot purta și bucăți de turmalină sau de alte pietre negre în buzunare.

Citește mai multe despre turmalina neagră aici. 

Alternative: obsidian, onix, hematit sau și mai bine: cristal cu hematit. Am observat că au cam același efect protector, cu unele diferențe. Important este să avem o piatră neagră cu noi în călătorii.

atractii turistice doha 3 zile 10
Port turmalină neagră și labradorit ân vacanțe, ca pandantive
cristale calatorii
Ei bine, mereu mă lipesc de pietre, se putea să le ratez pe insula Lipari?

Labradorit – blochează energiile negative, le trimite înapoi la sursă, ne dă energie

Împotriva fricilor și a temerilor de tot felul, ține departe energiile și entitățile nedorite departe de aură. Iubesc labradoritul. Este probabil cristalul meu favorit, deși îmi plac multe. Însă labradoritul are ceva special. Este o piatră foarte puternică, fascinantă. Nu este chiar o piatră pentru începători, la fel ca moldavitul, sau azeztulitul, deoarece pe mulți ”îi răscolește”. Cel puțin la început, până ce se obișnuiesc cu energia cristalului.

Labradoritul trebuie neapărat curățat de energiile negative, mai ales imediat după ce a fost adus în colecția cuiva. Dacă dormiți cu o piatră de labradorit sub pernă, sau cu un pandantiv de labradorit, să vă așteptați să aveți vise foarte animate. Percepute ca o experiență reală, trăită. Ador să dorm cu pietrele mele de labradorit, uneori cu cele albastre, alteori cu cea galbenă (are un efect mai blând). Am o sferă de labradorit, un pandantiv și o piatră mică de labradorit galben. Intenționez să îmi măresc colecția.

Cum protejează labradoritul?

Efectiv ține energiile negative la distanță. Nu cred că am citit vreun articol despre cristale recomandate pentru protecție energetică, în care să nu fie menționat și labradoritul. Sau dacă sunt, sunt puține. Pentru că nu poate fi folosit în scopuri negative. Labradoritul îi ține la distanță pe oamenii cu energii negative și pe așa numiții vampiri energetici. De aceea am achiziționat primul labradorit. Însă ulterior, am simțit nevoia să am și alte obiecte, deoarece efectiv mă atrage foarte mult acest cristal. Ce am observat concret: când am cu mine un labradorit, nu mai sunt înghesuită la coadă la casele de marcat.

Pam, pam! Mă deranja mereu, dar efectiv mereu, faptul că atunci când stăteam la coadă la casele de marcat (sau în aeroport la îmbarcare, cozi etc) anumite persoane se băgau în mine. Mă împingeau efectiv, intrau în spațiul meu personal. Mă simțeam atacată de acest lucru uneori, mă irita instant. Asta pentru că simțeam vibrațiile energetice negative ale unor persoane aproape de mine, în câmpul meu.

Nu știam atunci prea mare lucru despre aură, despre multe lucruri. Persoane cu care discutam lucrul acesta îmi spuneau că este normal că atrag energii negative, că anumite persoane au nevoie de energia mea. Și că nu am ce să le fac, că eu îi atrag. Dar pe mine mă încărcau, mă sleiau. Efectiv de când port labradorit, nu mai pățesc lucrul acesta. Oamenii păstrează distanța aceea minimă. Nu îmi vine să cred, dar de când port labradoritul, nu am mai fost ”înghesuită” de nimeni.

Avem nevoie să ni se respecte spațiul personal, în care instinctiv ne simțim în siguranță de a lăsa numai anumite persoane, uneori chiar necunoscute. Instinctul acesta este dat de energiile celor cu care intrăm în contact

Evident oamenii cu energii pozitive nu simt nevoia să îi înghesuie pe alții, au și ei nevoia naturală de spațiul personal și o respectă pe a celorlalți. Sau nu de deranjează atunci când o fac, ba chiar ne aduce bucurie, pace, este un schimb pozitiv între noi. Cei care atunci când intră în spațiul nostru ne dau un sentiment de invazie, o neliniște, sunt oameni încărcați negativ, care au nevoie de pozitivitate. Desigur că majoritatea acestora o fac inconștient, au nevoie de ajutor, au nevoie de energie. Dar sunt uneori și agresivi. Doresc să pot ajunge acolo unde pot răspunde numai cu bunătate în orice situație. Pentru că izolarea nu este o soluție, cel puțin nu pe termen lung.

Dar până atunci, puțină protecție și un scut energetic nu strică. Mai ales atunci când suntem în călătorii și suntem bombardați de energii negative din toate părțile. Nu degeaba călugării stau în izolare. Ei pot transforma energiile pozitive, aduce alinare, iau durerea cu mâna. Dar nu sunt invadați non stop din toate părțile. Și oricum, sunt mult mai evoluați spiritual, dar cu toate acestea tot se izolează, petrec timp singuri cu Divinitatea, zilnic. Ei pot face ceea ce fac deoarece se ”curăță” energetic încontinuu. Prin rugăciuni, meditație, alte practici în funcție de credință.

Toți, indiferent în ceea ce cred, toți vindecătorii, fie că sunt preoți, călugări tibetani, alt fel de vindecători (atenție, sunt mulți șarlatani printre ei) etc, se curăță frecvent energetic. Atunci când stăm mereu între oameni, pe termen mai lung, avem nevoie de un pic de ajutor în plus. De cristale. Am remarcat că atunci când călătoresc în anumite locuri, unde oamenii sunt pozitivi, am o stare constantă de pace, de fericire pură. Prin contrast, în alte locuri am o mare neliniște, o anxietate pe care nu o recunoșteam și nu știam ce se întâmplă cu mine, de unde vin emoțiile acelea. Păi bineînțeles, de la vibrața predominantă dintr-un anume loc.

Atenție cu labradoritul:

Ce am observat: labradoritul este IDEAL atunci când ești independent. Vampirii energetici stau la distanță. Însă ei simt energia ta pozitivă. O simt și totodată simt că nu pot ”pune mâna” pe ea, că le este refuzată. Și lucrul acesta îi enervează. Este în regulă, sigur pentru noi atâta timp cât nu ”le datorăm’ nimic, sau ei nu se simt cumva îndreptățiți să ia de la noi. Dar: dacă suntem în poziția de subordonare să spunem față de cineva, este altceva. Dacă de exemplu aveți un șef, sau un client cu care trebuie să interacționați și are nevoie de energia voastră, va fi și mai agresiv față de voi, dacă îl refuzați. Refuz la nivel inconștient, desigur. Trebuie să ne ținem tari. Pentru că în momentul în care cineva reușește să ne aducă și pe noi în starea de negativism, atunci începe să ne ia practic energia cu totul, nu câte puțin.

Persoanele în cauză se simt îndreptățite din poziția pe care o au să ”ia” de la voi, au dreptul cred ei. Și li se refuză. Atunci devin mai agresivi. Desigur, lucrurile acestea se percep numai la nivel inconștient (care oricum, reprezintă cam 80% din creierul nostru). Nu este corect, dar așa se întâmplă. Așa că trebuie să fiți pregătiți. Adică ori ați învățat să nu vă lăsați cuprinși de energia negativă, sau să o transformați, ori folosiți alte cristale până ce învățați cum să lucrați cu labradoritul.

Citiți mai multe despre labradorit aici. 

Alternativă: mystic merlinit, numit și indigo grabbro. Acest cristal are proprietăți similare, dar un efect mai blând. Nu respinge energiile negative cu atâta putere, le transformă doar.

Am ezitat mult înainte de a publica acest articol. L-am rescris de câteva ori. Nu prea doream să intru neapărat pe acest tărâm. Însă de ceva timp acest articol parcă mă bântuie și nu mai pot scrie nimic că tot la el revin. Desigur, inima îmi spunea să îl scriu, mintea să nu. Mereu am avut parte de blocaje în viață atunci când am avut un conflict între cele două și după un timp mai lung sau mai scurt tot la inimă am ajuns. Probabil că am o lecție de învățat și de aici: să nu mă mai împotrivesc din a face ceea ce simt, atâta timp cât acel ceva nu îi provoacă nimănui niciun rău.

Aștept comentariile voastre, sunt curioasă dacă vă plac genul acesta de articole și dacă doriți să citiți mai multe articole despre minunatele cristale. Totodată, aș dori să aflu și despre experiențele voastre cu cristale, dacă sunteți atrași de ele. 

Nuwara Eliya, cascada Ravana Parcul Național Yala Hotel EKHO Safari 4 11
Am cumpărat peste două kilograme de cristale din Sri Lanka numai la cascada Ravana!

Cumpăr cristale și de la noi, de la Târgurile de profil, de la Muzeul de Geologie, dar și online! Pe scurt, mă atrag peste tot pe unde merg. Aș vrea să merg în Afganistan și în Madagascar, să cumpăr direct de la sursă, niște bucăți mari mari!

Deși, nu avem nevoie neapărat de bucăți mari. Iar unii specialiști spun chiar că orice piatră, chiar micuță, face la fel de mult ca una mare (aceasta are în general o arie mai mare de acțiune, dar pentru o persoană în deplasare, este suficientă una mică). Puteți avea câteva pietricele mici într-un mini portofel din catifea, în poșetă/rucsac. Eu de mulți ani port în călătorii și un pliculeț cu papucei de la Sfântul Spiridon și o cruce din lemn, primită de la o fostă colegă, acum mulți ani. Și nu am pățit vreodată ceva grav, în nicio călătorie, deși am bântuit atât de mult singură în afara circuitului turistic. Însă de când am revenit la cristale, am observat că mă ajută și altfel, că păstrez mai multă energie la sfârșitul unei zile în care interacționez cu mulți oameni.

Aici pe Fb articolul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.