Aquahouse Constantin Elena

6 motive pentru a alege un sejur în stațiunea Sf Constantin si Elena – stațiunea SPA

Bulgaria Litoral Bulgaria Noutăți

La 275 km de București se află o stațiune mai puțin cunoscută și totuși cu istorie pe litoralul bulgăresc, stațiunea Sfântul Constantin si Elena. Este prima stațiune construită pe litoralul bulgăresc, cunoscută pentru piscinele sale cu ape termale și minerale folosite pentru tratamentele de recuperare nu doar vara, ci pe  timpul anului.

1. Istorie și o mănăstire cu un izvor miraculos, care se poate vizita

Sf. Constantin și Elena: de la o simpla așezare mănăstireasca la construirea unei stațiuni

Stațiunea Sf. Constantin și Elena era renumită pentru izvoarele sale minerale încă antichitate. Fiind colonie a Imperiului Bizantin, înainte de venirea bulgarilor, această coastă era locuită de greci si se numea Odessos.

Încă de atunci fiind cunoscută pentru izvoarele sale minerale vindecătoare, se spune că însăși împărăteasa Elena a frecvent acest loc pentru la izvoarele minerale.

Dar cea care a dat numele stațiunii este mânăstirea Sf. Constantin și Elena, fondată la începutul sec XVIII, mânăstirea fiind unică printre bisericile ortodoxe din Bulgaria, prin faptul că în spatele altarului se află un izvor. Mulți dintre cei care călătoreau pe atunci în zonă se cazau în spațiile amenajate ale mănăstirii.

Începând cu secolul XIX-lea încep să se construiască pe lângă mănăstire locuințe de vară pentru vacanțe

Manastirea Sf Constantin Elena Bulgaria
Manastirea Sf Constantin și Elena Bulgaria

În 1905, la inițiativa reginei Eleonora Caroline, a doua soție a regelui Ferdinand I al Bulgariei, chiar lângă mănăstire se deschide primul sanatoriu de pe coasta Mării Negre, pentru copiii bolnavi de tuberculoză.

Însărcinat cu conducerea sanatoriului a fost  Paraskev Stoyanov, personalitate medicală bulgară, născut la Giurgiu, care a absolvit școala primară și liceul Sf. Sava din București.

În 1913 începe amenajarea unui parc prin plantarea de arbuști diverși: pin negru adus din Franța, puieți de arțar, tei, plop și castan sălbatic. Abia în anii 1930 a început dezvoltarea sistematica a stațiunii, prin construcția de hoteluri și rute de transport.

Proiectele sunt întrerupte din cauza celui de-al Doilea Război fiind reluate in 1948. Din 1957 stațiunea îsi schimba numele in Druzhba (Prietenie), revenind la numele inițial de SF Constantin si Elena in 1992.

2. Liniște, relaxare, serenitate

Stațiunea Sf Constantin și Elena este o oază de serenitate. Cu multă vegetație, este o stațiune mică, dar cochetă și foarte odihnitoare. Un loc ideal să îți încarci bateriile. Nu este un loc cu gălăgie, animație, nebunie – nu că lucrul acesta ar fi rău, dar uneori dorim liniște.

În plus, este un loc unde poți face tot felul de terapii, fiind capitala SPA de pe litoralul bulgăresc. Este foarte curat peste tot, serviciile sunt bune, calitatea în general ridicată în toate unitățile de cazare și alimentare.

3. Plaja SPA

Aquahouse Constantin Elena
Aquahouse statiunea Sf Constantin si Elena

Plaja Sf Constantin si Elena

Sf Constantin si Elena
neptun, statiunea Sf Constantin si Elena

Precum spuneam, stațiunea a fost renumită pentru izvoarele sale încă din antichitate. Câteva izvoare se varsă în mare, așa că multe plaje sunt geotermale! Faceți SPA și la plajă, alături de aerosolii atât de binefăcători!

De pe plajă te surprinde în larg o statuie, cea a zeului Neptun, venit parcă din apele mediteraneene să se relaxeze și el pe țărmul mării Negre.

Plaja este în parte amenajată și în parte publică. Sunt porțiuni dedicate numai adulților. De altfel, stațiunea Sf. Constantin și Elena nu este una pentru familiile co copii care caută divertisment, sau activități pentru copii. Albena, Nisipurile de Aur, sunt alegeri mult mai potrivite în regiunea Varna.

Pe plajă (din Sf Ctin și Elena) este și un ponton luminat ca o pista de avion, cu băncuțe pe care te poți așeza și asculta liniștea marii.

4. Mai mult SPA: la multe hoteluri, dar și la Aqua House

În stațiune există șapte izvoare termalele, situate la o adâncime de pana la 2000 m.

Complexul termal AQUAHOUSE Thermal & Beach este situat chiar lângă Astor Garden Hotel având program de funcționare de la 8:30 pana la 20:30.

Sejur Sf Constantin si Elena

Sunt trei zone de relaxare:

O zonă cu piscine interioare și exterioare, încălzite sau cu ape minerale. Este și o piscină mare numai pentru adulți, unde apa nu este încălzită!

Una de tratament disponibilă pe tot parcursul anului, oferind oportunități de tratament balnear, recuperare si SPA.

O zonă termală unde poți găsi piscine terapeutice pentru prevenirea bolilor locomotorii, ale sistemului nervos, probleme cutanate cât și saună cu plante medicinale sau camera cu sare. Unele izvoare, a căror temperatură atinge 45-55 ° C, se varsă în mare, astfel încât chiar și iarna este destul de cald pe țărm.

Aquahouse Constantin Elena
Aquahouse statiunea Sf Constantin si Elena – timpul pentru o mica pauza de SPA

5. Cazări foarte bune, multe cu SPA propriu, sau acces la AQUAHOUSE inclus

În stațiune s-au construit și renovat multe hoteluri în ultimii ani. Sunt peste 120 de hoteluri de 3, 4 sau de 5 stele, aproape toate cu servicii foarte bune. De data aceasta, am ajuns la Astor Garden Hotel. 

Astor Garden Hotel, 5*****

Dintre hotelurile noi construite, Hotelul Astor Garden (construit în anul 2018) este un loc în care pe lângă confort te poți bucura de toate atuurile stațiunii: verdeață, plajă, piscina cu ape termale aproape, un SPA extraordinar și servicii excepționale.

Hotelul are o notă de 9,2 și foarte mulți clienți din România au dat nota 10 hotelului, ceea ce spune foarte multe despre acest loc. Toți spun că este impecabil, din punct de vedere al curățeniei, calității preparatelor alimentare, din toate punctele de vedere!

Hotelul este foarte aproape de mare și de AQUAHOUSE, iar oaspeții hotelului au inclus accesul în zona acvatică. Primul contact cu hotelul m-a dus cu gândul la clădirile coloniale, având un aer impunător, dar în același timp prietenos, cu spații largi și confortabile.

Hotel Astor Garden
Hotel Astor garden Sf Constantin si Elena

Seara spațiul din jurul hotelului este foarte frumos luminat și te invită la plimbare, mai ales că aerul sărat al apei se amestecă cu mirosul de pini

Hotel Astor Garden

Este locul ideal un pentru relaxare, cu grădini spațioase amenajate cu piscine exterioare, meritându-și titlul de ”hotel grădină”.

Tocmai pentru ca spatiile verzi sunt generoase, langa restaurantul unde se serveste mare este si o terasa mare unde poti lua masa afara. Numai ca atenție la pisici și la pofticioșii pescăruși. Un lucru care mi-a plăcut a fost sa vad un sector cu mâncare pentru bebeluși.

Tocmai pentru că hotelul este situat parcă în mijlocul unei grădini, te face să nu simți neapărat nevoia unei priveliști către mare din cameră, deși sunt și camere cu vedere la mare.

Mai multe detalii despre condițiile de cazare găsiți aici pe pagina oficială a hotelului. Recomand să vă uitați mereu și la ofertele hotelurilor, nu doar pe siturile de rezervări, puteți găsi direct oferte mai bune. 

Vila Chinka – Adults Only

Iar pentru cei care vor să încerce serviciile de lux, lângă Astor Garden Hotel, se află Villa Chinka un loc special conceput parcă să nu mai părăsești camera, asta pentru că cele 12 camere disponibile sunt toate cu vedere la mare. găsiți aici pe pagina oficială a hotelului

Plaja este la aproximativ 150 de m de hotel, fiind amenajată pentru a asigura confortul și relaxarea, cu șezlonguri, baldachine si baruri. Ce mi-a atras atenția a fost semnul interzis pentru copiii, atât pe plaja cât și la Villa Chinka

Plaja Sf Constantin Elena
Plaja, Sf Constantin si Elena
Hotel Astor Garden
Un loc de poveste

Hotel Astor Garden Hotel Astor Garden

6. Stațiunea Sf Constantin și Elena poate fi locul ideal ca bază pentru a explora regiunea Varna

Indiferent de anotimp, te vei simți minunat în stațiunea Sf Constantin și Elena! Poți face tratamente terapeutice oricând, te poți bucura de briza mării și poți explora multe lucruri în jur!

Minunatul palat Euxinograd, Peleșul bulgăresc se află la numai opt kilometri! Atenție, trebuie să faceți rezervare.

Mănăstirea rupestră Aladja este dintre cele mai vechi așezăminte religioase de pe teritoriul Bulgariei, datând din sec al XIII lea și se află la numai șapte kilometri de stațiune!

Puteți vizita Varna și minunatul său Muzeu de Arheologie, termele Romane și multe alte locuri minunate din Varna și din împrejurimi ( Pădurea de Piatră de exemplu). Pur și simplu puteți face SPA dimineața sau seara, sau și dimineața și seara iar în restul timpului să vizitați alt loc minunat în fiecare zi!

Am scris despre toate aceste obiective în acest articol:

10 motive pentru a vizita Varna: un oraș verde ideal pentru un city-break

Și Balcicul este foarte aproape!

7 Motive pentru o vacanță la Balcic: atracții turistice și alte idei

1 thought on “6 motive pentru a alege un sejur în stațiunea Sf Constantin si Elena – stațiunea SPA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.