Tronul Kaiserului Pelekas Corfu sat 16

Tronul Kaiserului Pelekas Corfu o priveliște și un sat de poveste

Uncategorized

Sunt multe locuri minunate în insula Corfu, iar tronul Kaiserului din Pelekas este unul dintre ele. Pelekas este un mic sat corfiot tradițional cu străduțe înguste, cocoțat pe un deal stâncos, la aproximativ 15 kilometri de orașul Corfu, capitala insulei, pe coasta de vest a insulei, în partea care se învecinează – peste marea Ionică – cu Italia. Aici a fost construit un observator pentru Kaiserul Wilhelm al II-lea, ultimul Împărat al Germaniei. Locul oferă priveliști spectaculoase asupra unei porțiuni generoase a Kerkyrei*.

*Kerkyra este numele corfiot al insulei, care se folosește în Grecia.

Tronul Kaiserului Pelekas Corfu o priveliște și un sat de poveste

Pelekas și alte sate nu erau destinațiile preferate de vacanță, însă în ultimul timp aceste oaze de liniște și de frumusețe simplă, pură, atrag din ce în ce mai mulți vizitatori și nu doar de o zi. În centrul satului Pelekas sunt câteva taverne, câteva baruri și pensiuni. Totodată, în apropiere este frumoasa plajă Kontagialos, unde se poate admira unul dintre cele mai frumoase apusuri de pe insulă.

Unii turiști spun că cel mai frumos, dar localnicii au altă părere. Apusuri de poveste putem admira la Afionas, plaja Paradisului din Liapades, sau multe alte plaje sau puncte de Belvedere de pe coasta de vest.

Satul Pelekas este situat la o altitudine de 270 de meti deasupra mării. Era locul preferat al Kaiserului Wilhelm al II-lea, care a fost cel de-al doilea proprietar al palatului Achillion din satul Gastouri din Corfu, reședința sa de vară.

Cum ajungem în sat nu trebuie decât să urmăm indicatoarele și ajungem la tronul Kaiserului. Acolo mai este și o pensiune cu un restaurant și o piscină cu vedere uimitoare. Sunt mai multe locuri de cazare în Pelakas, dacă doriți o vacanță mai deosebită și nu vă este frică de a vă intgra în peisajul monoton dar fermecător al unui sat corfiot. Cu plaje minunate de jur împrejur (printre care și Glyfada).

Cum ajungeți în Pelekas: cu mașina personală sau închiriată, sau cu autobuzele verzi sau albastre di Corfu Town. 

Tronul Kaiserului Pelekas Corfu sat 15

Tronul Kaiserului Pelekas Corfu sat 14

Tronul Kaiserului Pelekas Corfu sat 12

Tronul Kaiserului Pelekas Corfu sat 16
Satul Pelekas Corfu tronul Kaiserului

Tronul Kaiserului Pelekas Corfu sat 9

Tronul Kaiserului Pelekas Corfu sat 8

Tronul Kaiserului Pelekas Corfu sat 7

Tronul Kaiserului Pelekas Corfu sat 6
Pelekas Corfu

Tronul Kaiserului Pelekas Corfu sat 5

Tronul Kaiserului Pelekas Corfu sat 3
Piscina cu vedere si maslini

Tronul Kaiserului Pelekas Corfu sat 4

Tronul Kaiserului Pelekas Corfu sat 2

Tronul Kaiserului Pelekas Corfu sat 1

Tronul Kaiserului Pelekas Corfu sat

Citește și:

Sinarades Corfu, un sat în care timpul parcă a stat în loc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *