Traseu Iordania trei zile 28

Traseu Iordania trei zile: ce poți vizita într-un weekend prelungit în Regatul Hașemit

Iordania ryanair

Iordania este o destinație fantastică, o lume fascinantă, plină de mistere. Poți petrece aici o săptămână, sau o săptămână și jumătate vizitând locuri noi. Însă chiar și câteva zile vor fi minunate.

Deși nu îți promit că primul lucru pe care îl vei face când vei ajunge acasă va fi să… cauți bilete de avion sau oferte pentru o nouă escapadă în Regatul Hașemit. Acestea fiind spuse, uitați cum a fost vizita de trei zile și trei nopți în Iordania, ce am vizitat și unde ne-am delectat cu cele mai gustoase preparate.

Traseu Iordania trei zile: ce poți vizita într-un weekend prelungit în Regatul Hașemit

Voi reveni cu articole detaliate despre fiecare obiectiv, desigur. Și cu un articol despre un traseu de opt zile în Iordania. Am petrecut mult timp în această țară frumoasă și am mers pe diferite rute. Totodată, la finalul articolului am dat alte câteva sugestii despre cum puteti face un traseu de trei zile aici. Adică să vedeți alte locuri și informații despre drumul spre Iordania și Amman din aeroport.

Ziua 1

Vizitarea citadelei Ammanului și a Teatrului roman

traseu iordania trei zile76
Teatrul roman văzut din Citadela din Amman

Citadela, Fortăreața din Amman a fost construită pe dealul Jabal al-Qal’a, cel mai înalt dintre cele șapte dealuri pe care a fost construit acest oraș inițial. Jabal înseamnă munte, iar qal’a castel. Primele dovezi că aici a fost o așezare unamă datează din epoca de bronz (1650-1550 ÎC).

Dacă vă plac misterele trecutului, veți fi încântați să pășiți în acest loc, unde cinci civilizații și-au lăsat amprenta: amunită, greacă, romană, bizantină și musulmană.

Veți descoperi multe vestigii, biserici, temple, o moschee, zona rezindențială de aici acum multe secole. Și puțuri antice, ascunse sub coloane și totodată puteți vizita Muzeul de Arheologie, micuț, dar foarte interesant.

Iar Ammanul văzut din Citadelă te lasă fără cuvinte. Iar dacă aveți un ghid care să vă explice ce vedeți, ce este într-o anume parte a orașului,unde sunt încă peșteri ascunse și multe altele, veți îndrăgi acest loc nespus.

Teatrul Roman

Teatrul roman din Amman este impresionant, foarte bine conservat și se folosește încă pentru diferite spectacole, sau chiar nunți. Acustica s-a păstrat și niciodată nu pot să îmi stăpânesc uimirea când văd cât de bine puteau să construiască oamenii acum mii de ani. Teatrul datează din secolul 2 D.C., a fost construit de romani (evident), în timpul în care acest oraș se numea Philadelphia.

Important: verificați orele de vizitare. Între lunile noiembrie și aprilie Citadela și Teatrul sunt deschise de la 8:00 la 16:00. În luna mai până la ora 17:30 iar vara până la ora 18:30. Însă, atunci când este Ramadan, se închid la 15:30.

Asta însemană că: puteți intra până la ora închiderii. Dacă sunteți presați de timp, mai bine vedeți întâi teatrul, pentru că aici nu veți sta prea mult și abia după Citadela. Important este să ajungeți până la ora închiderii, puteți petrece timp acolo după ce nu se mai permite intrarea.

Prânz la restaurantul Shams El Balad

Traseu Iordania trei zile 51

Traseu Iordania trei zile 17

Shams El Balad este unul dintre cele mai trendy și mai frumoase restaurante din Amman. Uneori este foarte aglomerat, deoarece locul este popular atât printre expați, turiști cât și printre iordanieni. Este unul dintre cele mai căutate locuri pentru brunch, dar nu numai. Noi am avut noroc, pentru că am ajuns în jur de ora 16:30, între prânz și cină, așa că nu era aglomerat.

Atmosfera este absolut fermecătoare, iar când am vizitat noi locul (pe 27 noiembrie) era deja cuprins de magia Crăciunului. Este un restaurant tradițional, într-o casă străveche. Dar o casă mare, restaurantul este uriaș, aerisit și nu mai vrei să pleci de aici. Are și un magazin în față, de fapt intrarea la restaurant se face prin magazin, este ascuns.

Preparatele culinare…. divine. Aici am mâncat cele mai delicioase aperitive în Iorania și am vizitat deja țara de trei ori! Salate de tot felul, hummus, falafel cu diferite sosuri, pizza arabă, multe multe preparate de tot felul dar foarte foarte gustoase. Peste toate, ceai bun de tot și mentă cu lâmâie, un fel de granita de nu te mai putea sătura. Mi-a plăcut enorm acest loc, este foarte special. Puteți consuma și băuturi alcoolice și se fumează înăuntru, dar nu se simte deloc fumul.

Adresa: 69 Mu’Ath Bin Jabal Street, Amman, Jordan 11181

Vizitarea centrului vechi al Ammanului

Seara, centrul vechi al Ammanului este plin de viață, de culori, de arome, de zumzet. Puteți vizita bazarul, sau piața, puteți face cumpărături, schimba bani la casele de schimb, degusta preparate delicioase.

Nu ratați:

Restaurantul Hashem: mâncare stradală cu tradiție

Traseu Iordania trei zile 14

Hashem este unul dintre cele mai vechi și mai renumite restaurante din Amman. Este un loc de tipul ”stret food” dar cu mese, scaune (din plastic). Însă mâncarea este excelentă și prețurile sunt mici, iar atmosfera autentică.

Nu este cea mai bună mâncare din Amman, dar are preparate tradiționale foarte, foarte bune. Mult mai bune decât în alte locuri de pe acest palier de preț (este foarte foarte convenabil), sau chiar mai sus. Îmi place mult restaurantul acesta pentru autenticitate și trebuie vizitat!

Adresă: King Faisal Street Amman.

Knafeh la Habibah

Traseu Iordania trei zile 13

Knafeh: o plăcintă delicioasă, din cataif și brânză de capră. La une dintre dughenele Habibah din Amman, compania care produce cel mai bun desert de acest tip din Iordania. Povestea lor a început în 1947 în Ierusalim, când Al-Haj Mahmoud Habibah s-a hotărât să lucreze în industria dulciurilor. În 1948 s-a mutat în Iordania, în Amman și de aici totul este istorie.
Toată lumea ia câte o porție (sau mai multe) din interior și mănâncă afară: turiști și localnici laolaltă. Mulți iau și la pachet… vedeți aici cum se împarte tuturor pofticioșilor.

Cina la restaurantul Bonita 

Traseu Iordania trei zile 1

Traseu Iordania trei zile 12

Un restaurant frumos, cochet, cu o atmosferă intimă. Aperitivele sunt delicioase și foarte diversificate, de nu mai știi ce să alegi mai întâi. Am încercat pe lângă hummus, salată de vinete, tabouleh etc și aripioare și tot felul de alte preparate.

Și când nu mai puteam, a venit felul principal: pește file. A fost extraordinar de bun, așa că m-am străduit să îl dau gata. Drept să spun, numai o porție de pește, sau orice alt fel principal este suficient pentru cină. Se fumează înauntru, însă nu este fum. Nu știu cum procedează iordanienii și cum aerisesc, dar când intri ai impresia că este loc pentru nefumători, că nu miroase.

Puteți comanda băuturi alcoolice? Da: vin, bere, sau altele. O bere costă 5 dinari.

La restaurantul Bonita am făcut și prima fotografie cu un brad împodobit anul acesta.

Adresa: 3rd Circle Jabal Amman, www. bonitaamman. com

Cazare la Landmark Amman Hotel

În Amman am stat de data aceasta la Hotelul Landmark Conference Center, unul dintre cele mai bune din capitală. Camerele sunt uriașe, iar hotelul are centru pentru conferințe, SPA cu saună, un bar frumos în Lobby și un personal foarte amabil, la fel ca și în alte locuri unde am fost.

Revin cu un articol despre hotelurile din Amman, am mai stat în două hoteluri de 4 stele. Însă în Amman sunt sute de hoteluri, aveți de unde alege.

Ziua 2

Mic dejun de răsfăț

Traseu Iordania trei zile 36
Fac ce fac si tot salate si oua ochiuri mananc peste tot. Plus hummus si pita

Când oferta de la micul dejun este atât de bogată, nici nu știi la ce să te oprești. Preparate de tot felul, salate, patiserie, fructe, dulciuri, cereale, sau omlete preparate după cum dorești. Desigur am optat pentru ouă ochiuri, ca întotdeauna, ”sunny” adică făcute numai pe o parte.

Drumul spre Petra, pe Autostrada deșertului

Traseu Iordania trei zile 11
In Iordania era foarte foarte multe locuri erau deja decorate de Craciun, inclusiv restaurantele si magazinele de pe Autostrada

Distanța dintre Amman și Petra este de 245 de kilometri. Se parcurg în aproximativ trei ore și jumătate, cu pauză cu tot. Desigur, dacă sunteți cu o mașină închiriată puteți ajunge mai repede, însă până când ieșiți din Amman veți pierde destul de mult timp.

Pe autostradă sunt multe locuri unde poți opri. Toate au magazin mare de suveniruri, unde sunt inclusiv cosmetice, bar și restaurant. Totodată toalete curate.

Cazare la Hotel Mövenpick Petra

Traseu Iordania trei zile 9

Hotelul Mövenpick din Petra are cea mai bună locație posibilă, la trei minute de mers pe jos de centrul pentru vizitatori și în apropiere sunt multe baruri, magazine, restaurante.

Sunt însă foarte multe hoteluri de trei și de patru stele în Petra, dintre care puteți alege. În afară de acest Movenpick, mai este unul, Mövenpick Nabatean Castle, situat la 10 minute de mers cu mașina de Petra, cu vedere la valea Rift. Este mai frumos decât cel unde am stat noi, dar mai departe, așa că dacă rezervați nu faceți confuzie între ele.

PETRA

După ce am băut o cafea și ne-am relaxat un pic, am plecat direct să explorăm Petra. Pentru o vizită aici ai nevoie de minim 4 ore. De ce spun minim: poți sta în Petra o săptămână și să faci, să vezi mereu ceva nou. O vizită de o zi va fi însă ideală, pentru a te bucura pe îndelete de toate minunile de aici.

Acestea fiind spuse, în patru ore ai timp să parcurgi pe jos distanța de la Centrul pentru Vizitatori la Mănăstire și să ajungi înapoi. Și nu numai cei care fac sport mereu pot face asta, pentru că la prima mea vizită în Petra, un grup de 8 persoane au făcut traseul și erau de vârste diverse.

Însă în patru ore în general parcurgi distanța până la Trezorerie pe îndelete, trecând prin unul dintre cele mai frumoase canioane din lume. Ai timp și să bei o cafea sau un ceai, suc proaspăt de rodii la cafeneaua care are vedere la Trezorerie. După, să ajungi la Teatru și în alte locuri frumoase.

Noi am mers până la Basin, cel mai bun restaurant din interiorul sitului Petra, care aparține de Crowne Plaza. De aici până la mănăstire nu mai este mult, aproximativ 30 de minute.

Însă noi ne-am oprit să luăm masa de prânz aici și după am fost luați de șofer și transferați direct la hotel. Aș fi vrut să mă întorc tot pe jos, însă am făcut asta în alte dăți.

Sunt mai multe intrări în Petra, am mers prin satul beduinilor, trecând peste dealuri, este un drum spectaculos. Cred că e aici și apusul este superb, dar l-am ratat că ne-a cuprins lenea când am ajuns la hotel.

Intrarea la Petra costă 50 de dinari de persoană (70 de dolari) dar este gratuită cu Jordan Pass. La fel și viza de intrare în Iordania.

Voi publica un articol complet despre Petra în jurul Crăciunului, după ce-a de-a patra vizită. Chiar și după trei vizite, simt că nu am acumulat suficientă informație pentru a scrie un articol cu adevărat valoros despre acest loc atât de special.

Petra Kitchen

 Seara am avut o surpriză: ne-am gătit singuri cina la Petra Kitchen! Mă rog, o parte. Am învățat cum se prepară salatele, felurile principale, supele, desertul. Am fost mulți turiști, de diferite naționalități.

Pentru a fi siguri că aveți loc trebuie să rezervați din timp. Aici nu se servesc băuturi alcoolice, dar puteți lua de la un bar din apropiere. Și bea afară, pe terasă, înăuntru nu se fumează și nu se bea alcool. A fost o experiență interesantă, dar nu cea mai grozavă de acest fel, m-am cam plictisit drept să spun, dar multora le-a plăcut. Personalul însă este excepțional.

Mi-a plăcut cu mult mai mult Cursul de gătit din Chiang Mai, Thailanda, de fapt foarte, foarte mult. La Petra Kitchen mai mult s-au tăiat legumele, restul au gătit ei, în timp ce în Thailanda am avut fiecare stația de gătit și a fost foarte foarte palpitant. Deci nu aș clasifica experiența ca un ”must”, dar mă bucur tare că am încercat, să văd cum este.

Seara ne-am relaxat la hotel, care are saună, jacuzzi, se pot face masage. Însă noi am stat până târziu pe terasă la palavre. Ne-am distrat mult în excursia aceasta.

Ziua 3

Little Petra, Maria Moartă, Betania

Little Petra 

Traseu Iordania trei zile 2

Little Petra, sau Siq al-Barid, face parte din moștenirea UNESCO, făcând parte din parcul arheologic Petra. Se află la aproximativ 15 minute de mers cu mașina de Petra. Este desigur tot o așezare nabateeană, săpată în piatră, fiind pe drumul caravanelor.

Veți vedea aici mai multe ”apartamente” nabateene, morminte, un mic canion și puteți bea o cafea beduină cu vedere fabuloasă. Imi place acest loc mult de tot. Pentru vizitarea acestei așezări aveți nevoie de aproximativ 40 de minute, cu tot cu cafea și cu tot cu urcușul până la vederea minunată.

Din Petra spre Marea Moartă: cel mai frumos drum din Iordania

Traseu Iordania trei zile 28

Din Petra spre Marea Moartă se merge de obicei pe Autostrada Deșertului, însă este o rută ocolită și nu prea spectaculoasă. Însă dacă sunteți cu mașini mici, așa cum am fost noi, cel mai frumos drum este: Petra – Wadi Araba, Dead Sea Highway.

Drumul este superb: plin de serpentine, direct prin deșert, vedeți Israelul și  aveți o priveliște magnifică asupra Depresiunii Iordanului, sau ”JordanRift Valley”. Aceasta depresiune tectonică este partea Șanțului tectonic siro-african.

Pe acest drum vedeți și Iordanul verde: culturile, fermierii și toată coasta Mării Moarte. Puteți face opriri în diferite locuri. Însă nu se poate merge pe aici cu autocare.

Betania, dincolo de Iordan – locul unde a fost botezat Isus Cristos

Traseu Iordania trei zile 22

Batania dincolo de Iordan (râu), ”Bethany beyond Jordan” a fost recunoscut în ultimii ani ca adevăratul loc unde a fost botezat Isus Cristos de câtre Ioan Botezătorul. Din 2015 Al-Maghtas (botezul), așa cum se numește situl în limba arabă, a fost inclus în patrimoniul Mondial UNESCO.

Situl a fost vizitat de către Papa Ioan Paul al II-lea și a fost recunoscut de toată lumea ca adevăratul loc al Botezului. Revin cu un artoicol amănunțit, despre Betania (unde am fost deja de două ori).

Aici veți vedea locul unde a fost botezat Mântuitorul și puteți intra în râul Iordan. La intrare în sit există un magazin de unde puteți cumpăra cămăși de botez. Dar puteți să vă îmbăiați și în altceva, dar să fie decent.

Foarte important: nu fotografiați militari, este o zonă de frontieră, Israelul este la o auncătură de băț. Nu îndreptați obiectivul aparatului, telefonului etc către niciun soldat, sau obiectiv militar, nu numai că puteți rămâne fără el, dar puteți să petreceți și ceva timp la răcoare. Mare atenție.

Există vestiare unde vă puteți schimba

Veți vedea și multe biserici, precum Sfântul Ioan Botezătorul, o biserică ortodoxă, aflată foarte aproape de râul Iordan.

Vizita la Betania durează în jur de o oră și jumătate. Cei care sunt veniți cu ghid local, grupurile de turiști pot intra până la locul de unde se merge pe jos cu autocarul/microbuzul cu care călătoresc, călătorii individuali trebuie să ia microbuzele de acolo și să lase mașina cu care au venit în parcare.

Cazare și relaxare la Movenpick Marea Moartă

Traseu Iordania trei zile 5

Traseu Iordania trei zile 54

Hotelul Movenpick Dead Sea este un vis frumos! M-am îndrăgostit de acest loc, mi-a adus aminte de Ouarzazate, frumosul oraș de nisip din Maroc, la care tot visez de când l-am văzut pe fugă acum mulți ani.

Are plajă privată și multe piscine, un centrul SPA uriaș, are de toate. Am avut o cameră spațioasă, simplă, cu ieșire pe o terasă minunată și la una dintre piscine. Sunt multe piscine aici, câteva infinity.

Am ajuns aici în jurul orei 16 și am luat atât prânzul cât și cina la hotel. Restaurantul principal este în regim bufet și am avut mult prea multe dintre care să alegem. Tentațiile sunt mari pentru că multe produse sunt delicioase. Și ne-am relaxat aici toată seara.

Desigur vă așteaptă un articol dedicat acestui resort, deoarece este hotelul meu preferat din toată Iordania. Din cele în care am stat până acum, desigur, însă este exact tot ce visez când mă gândesc la un resort.

Alte trasee pentru trei sau patru zile:

Dacă doriți mai multe obiective, puteți schimba traseul: în ziua a doua, din Amman plecați direct spre Marea Moartă, oprindu-vă pe drum la Muntele Nebo, Madaba și Jerash. Vizitați și Betania, seara o petreceți la Marea Moartă sau la Petra. Vizitați Petra și Little Petra a doua zi.

Puteți în loc de Marea Moartă să petreceți o noapte în Wadi Rum, după ce ați vizitat Petra. Sau să alocați încă o zi pentru acest lucru, să stați patru nopți în Iordania, ceea ce ar fi ideal. Nu uitați să lăsați Marea Moartă ca ultim loc de oprire, este mai aproape de aeroport, la aproximativ 1 ora. Puteți înopta însă la Jerash, să vedeți și situl antic.

Traseu ideal 4 nopți, cu mașină închiriată? În loc de a ajunge la Petra în ziua a doua, ajungți direct la Wadi Rum, petreceți o noapte în deșert, a doua zi plecați spre Petra, vizitați Petra, dormiți în Petra. Dis de dimineață mergeți spre Marea Moartă, vizitând Little Petra, Betania, Madaba și Muntele Nebo (sunt la 15-20 de minute de Betania). Dormiți ori la Marea Moartă ori în Madaba, sau în Jerash. Vizitați dimineață situl arheologic Jerash și mergeți spre aeroport. Jerash este la 20 de minute de Amman, însă trebuie să țineți cont și de trafic.

Zbor spre Iordania 

Ryanair are zboruri direct București-Amman, în fiecare zi de marți și de sâmbătă. Orarul de zbor este excelent, pentru că pleci din București la ora 10:15 și ajungi în Amman la ora 13:00. România și Iordania au aceeași oră, deci zborul durează mai puțin de trei ore. De plecat pleci la 13:30 și ajungi la 16:25.

Cum se ajunge din Aeroportul Queen Alia în Amman

Puteți ajunge în oraș (Amman) cu autobuzul Airport Express, prețul unui bilet fiind de 2,5 dinari iordanieni. Sau cu taxiul. Sau cu un transfer direct. Grupul nostru de șase persoane am fost preluați de un minibus și de ghidul nostru.

Citește mai mult despre zborul București-Amman cu Ryanair aici:

Zbor Ryanair Bucuresti Amman Iordania: la ce să vă așteptați #RyanairIordania partea I

Impresii Iordania: informații de călătorie #minighid

Alcoolul în Iordania: ponturi, prețuri, de unde cumperi

La sfârșitul lunii noimebrie am participat alături de alți cinci jurnaliști la un Press Trip la invitația Ryanair și a Ministerului de Tursim al Iordaniei. Ministerul de Turism al Iordaniei a făcut multe Press Tripuri pentru bloggerii și jurnaliștii de la noi, uneori și cu 40 de persoane. M-am bucurat să merg într-unul ”gourmet”.

De altfel, având în vedere faptul că am tot mers în Iordania și voi mai merge, deci nu am călătorit numai cu Info, singurul motiv pentru care am mers în acest Press Trip a fost că am fost invitată de Ryanair. Și am dorit efectiv să iau parte. La două zile după ce m-am întors în țară am plecat din nou în Iordania, unde am stat 8 zile, revin și cu acest traseu.

Press Tripul Ryanair a fost o excursie frumoasă, am vizitat locuri minunate, am aflat alte informații de la ghidul pe care l-am avut acum decât de la alții, am fost în alte hoteluri, restaurante, deci am învățat mai multe despre Iordania.

Și am petrecut mult timp cu ceilalți participanți, pentru că efectiv am descoperit câțiva oameni minunați și câștigul cel mai mare al acestei călătorii a fost că i-am întâlnit.

Citește și:

Impresii Iordania: informații de călătorie #minighid

Alcoolul în Iordania: ponturi, prețuri, de unde cumperi

Jordan Pass – viză gratuită în Iordania și 40 de obiective turistice incluse

8 thoughts on “Traseu Iordania trei zile: ce poți vizita într-un weekend prelungit în Regatul Hașemit

 1. Multumesc pentru informatiile nepretuite, detaliate si concise. Mergem in noiembrie pentru 4 nopti si am dori sa includem cumva Marea Rosie in itinerariu. Vom inchiria o masina, avand o pitica de 1 an jumatate cu noi. Ne dorim vizita la Petra, Wadi Rum cu o noapte in desert, locul botezului, Marea Moarta succint si Jerash. Un sfat de itinerariu aveti? Multumesc!

  1. Multumesc, ma bucur sa aud! 4 zile sunt putine! Stiu ca multe companii promoveaza excursiile cu 4 ore in Petra, dar toti cei care o viziteaza si o zi (sau aproape toti, depinde cat de pasionati sunt de aceste locuri), spun ca ar fi mers doua zile in Petra! Sunt multe trasee de drumetie, de urcus, cu o fetita mica probabil ca nu o sa urcati prea mult, dar tot trebuie sa ajungeti pana la castel, la Mormintele Regale, sa stai sa va trageti un pc sufletul, sa savurati Petra. Pana la castel sunt 4 km si 4 intors, linie dreapta, bine un pic in panta, dar un pic, nu este de escaladat. Va sfatuiesc daca aveti si masina sa vizitati si Little Petra, este gratuita intrarea daca aveti biletul de Petra. Este superba Little Petra, o oră este suficienta, sau o ora si jumatate, este aproape de Petra.
   Trebuie sa aveti in vedere ca distantele in kilometri nu sunt mari, dar autostrada desertului (prinsipala lor autostrada) nu este chiar autostrada, este un drum express si se intra de peste tot pe el, viteza mazima este 100-110 si oricum nu puteti merge repede, sunt si multe stopuri din acelea de reducere viteza instalate pe strada, daca mergeti repede rupeti masina, dar va si zdruncinati mult. Asa ca un drum de 150-200 km il faceti in 4 ore!
   Ca traseu:
   Amman – Petra: 3,5 ore-4 ore. In functie de orarul de zbor, petreceti prima noapte in Petra, vizitati Petra dimineata si Little Petra dupa.
   Little Petra – Wadi Rum (treceti iar prin Petra): 2, 5 ore. Neaparat sa aveti biletul de intrare la Wadi Rum cumparat de la centrul pentru vizitatori, altfel va veti intoarce de pe unde ajungei prin desert sa il cumparati. Este inclus insa in Jordan Pass, la fel intrarea la Petra si viza! Nu stiu daca si pentru masina, se poate sa fie necesar sa achitati separat pt masina. Pentru persoane este inclus in JP.
   Wadi Rum noapte, dupa Aqaba. Din Wadi Rum in Aqaba ajungeti intr-o ora, o ora si un pic, cu oprire la trenul lui Laurence al Arabiei. Sunt 60 de km.
   Wadi Rum – Marea MoartaȘ este un drum superb, Autostrada (nu este autostrada, doar un drum normal) Marii Moarte. Acesta nu se face decat cu autoturisme mici. Dar uneori se inchide, asa ca verificati inainte. Oricum, este superb si ajungeti intr-o ora si jumatate (fara opriri de foto) din Aqaba, in zona unde sunt hotelurile, aproape de Betania, locul botezului. Altfel, trebuie sa o luati pe autostrada desertului si vor fi 5 ore, ca ocoliti, 5 ore cu tot cu oprire desigur, sau 4 si jumatate.
   Vizitati Betania – doua ore cu tot cu drum.
   O sa scriu despre toate aceste lucruri detaliat in perioada urmatoare 🙂

  2. Totusi, traseul descris de dvs se poate face in 4 zile: Amman-Petra-Little Petra-Wadi Rum-Amman_Dead Sea. O noapte Petra, una desert (pentru a nu ajunge noaptea puteti vizita Little Petra in ziua in care ajungeti din Amman, seara si a doua zi Petra, continuati cu Wadi Rum, o noapte Aqaba si Dead Sea. Dead Sea-Aeroport Amman o ora dumul

 2. buna ziua, urmeaza ca in septembrie sa merg si eu cu sotia in iordania (pe cont propriu ,nu ceva organizat) o sa stam undeva la 6-7 zile si am dori sa stim daca am avea cum sa ajungem si la ierusalim si apoi sa ne intoarce. inapoi in amman pt ca avem biletele dus intors din amman. Si cum se procedeaza pt a inchiria o masina si daca se poate trece cu masina inchiriata spre ierusalim

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.