10 sfaturi pentru a calatori cu bagaj usor

Bagaje Recomandări

Vorbeam despre cum am reușit să îmi reduc dimensiunea bagajelor de la muuulte la o valiză mică pentru două săptămâni, având tot ce îmi trebuie. Iată mai jos cele mai importante învățăminte pe care le-am adunat:

10 sfaturi pentru a calatori cu bagaj usor

1. Organizarea: fă o listă

Organizează-te: fă o listă cu toate obiectele de care ai nevoie în funcție de câte zile stai în vacanță și în ce tip de călătorie mergi: citadină, plajă, etc. Trece pe listă tot ceea ce este musai să ai în bagaj: cosmetice, costum-e de baie, ținută sport, seară, etc.

2. Nu împacheta în ultimul minut!

Nu face bagajul în ultimul minut, dă-ți timp: pune tot ceea ce crezi că ai nevoie în bagaj, lângă bagaj, pe bagaj, împreună cu obiectele de la punctul 1. Mix and match până când întrunești toate necesitățile. O seară, două în oras? Club? Teatru, etc? Diferența față de o ținută de zi poate fi făcută de o pereche de sandale cu toc, plic și ceva accesorii, numai că trebuie să se potrivească, regula de bază: fiecare obiect să îl poți utiliza în cel puțin 3 combinații!

3. Cumpără o geantă Longchamp Le Pliage

Longchamps le pliage: cele mai bune genți, extrem de versatile: perfecte chit că mergi la plajă, cumpărături etc, încăpătoare și nu ocupă aproape deloc spațiu în bagaj. Nu mai ai nevoie decât de un plic pentru seară! Uite aici de ce trebuie să ai neapărat o geantă Longchamp le Pliage dacă îți place să călătorești ușor.

Alături de un șal gros și mare, este must have în orice excursie ”light”.

4. Folosește miniaturi pentru cosmetice

Dacă atunci când am început să călătoresc foloseam miniaturi numai pentru atunci când călătoream cu bagajul de mână, acum o fac mereu. De foarte multe ori cumpăr numai cosmetice miniaturale pentru că salvez mult spațiu și greutate în orice călătorie!

5. Spală lucrurile sau du-le la curățătorie

Ia cu tine detergent, sau interesează-te de o spalătorie/serviciile de curățire de la hotel: este preferabil decât să triplezi numărul de lucruri de care vei avea nevoie.

Nu uita să ai un bagaj cât mai ușor și mai încăpător!

Trollerele cu două roți ascunse sunt mult mai încăpătoare decât spinnerele!

6. Poartă cele mai ”grele” lucruri

Cea mai ”grea” și comodă ținută trebuie s fie cea cu care călătorești: pantofi sport, pantaloni lungi largi, maieu, plus ceva peste, dacă nu e loc în bagaj aceste peste pot fi mai multe.

7. Rulează hainele

Rulează hainele, da, o să ocupe mai puțin spațiu în bagaj și nici nu se șifonează.

8. Ia cu tine și lucruri de care te poți lipsi

Împachetează lucruri de care nu ești prea atașat/atașată sau dubluri din garderobă, să te debarasezi de ele cu inima ușoară la mare nevoie. În timp ce nu țin lucruri pe care nu le port,    mai am lucruri de care nu sunt foarte atașată. În general, un lucru banal (adică nu o rochie fabuloasă de bal sau mai știu eu ce extravaganță) pe care îl purtăm o dată pe an oricât de frumos ar fi este ”disposable” adică ne putem lipsi de el fără să suferim ulterior. 

9. Nu lua multe cărți

Nu aduce cărți grele cu tine: profită de călătorie pentru a-ți îmbogăți cunoștințele de limbă străină, citește reviste, cărți etc din țara unde călătorești, sau pur și simplu conversează mai mult, sau citește cărți pe tabletă.

10. Ce nu ai cu tine nu ai nevoie

Nu trebuie sa iei cu tine absolut orice ai putea avea nevoie. Poți să achizitionezi prosop, anumite cosmetice, alte lucruri și la destinație și eventual să lași acolo, dacă nu mai ai loc în bagaj, e mai simplu, comod și mai ieftin decât să ai încă un bagaj.

Bonus: Soluția de urgență maximă și numai la mare ananghie, dacă cu toate cele de mai sus tot sunt câteva obiecte pentru care nu mai este loc în bagaj – Jacheta totul pe tine.

Am fost foarte amuzată anul trecut sa descopăr în revista de bord Ryanair o reclamă la o jachetă cu multe buzunare, care te ajută să cari încă 10 kg pe tine, așa era reclama.

Amuzată să văd promovat un produs menit să adoarmă vigilența echipajului Ryan Air, sau cel puțin să îi lase tocând mărunt din dinți, pentru că da: poți să pui pe tine la o adică oricat de multe lucruri dorești!

Nu mi-a plăcut respectiva jachetă din simplul motiv că mi s-a părut urâtă, dar v-ați prins de idee: o jachetă, geacă, hanorac cu ceva buzunare pentru telefoane, portofel, aparat foto, etc.

Uitați aici cum arată lista mea de călătorie de vară, două săptămâni cu bagajul de mână, sau aici cea pentru un city break în Europa toamna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.