paleokastritsa corfu ghid plaje cazare hoteluri atractii 9

Ce poti sa faci daca stai in Paleokastritsa Corfu Mini Ghid DIY

Corfu Grecia

Ați ales ca loc de vacanță localitatea Paleokastritsa, din minunata insulă Corfu. Trebuie să știți că ați făcut o alegere excelentă, ați ajuns într-unul dintre cele mai frumoase locuri de pe insulă. Însă Paleokastritsa este mare și oarecum izolată de alte locuri de interes, așa că uitați un ghid cu ce puteți face aici, ce atracții, drumeții și plaje sunt, unde puteți sta și unde puteți ajunge pentru a vă bucura la maxim de vacanța voastră în Paleokastritsa:

Frumoasa stațiune se află la aproximativ 23 de kilometri de capitala insulei, Corfu Town, sau Keryra. Este conectată de capitală prin autobuzele verzi, existând un traseu direct.

poze corfu meisje attractie insla kerktra 14

Dacă doriți să ajungeți cu mașina, trebuie să urmați indicatoarele, până la intersecția Tzavros este același drum ca spre Sidari, Kassiopi, Dassia, Ipsos, iar de acolo se merge un pic înainte, după care la stânga. Drumul este semnalizat bine, nu cred că vă puteți rătăci, oricum nu există mute opțiuni. Reiau subiectul transportului în comun pentru mașini să știți că google maps funcționază excelent. 

Paleokastritsa este locul unde Ulise a naufragiat, înainte de a ajunge acasă, în Itaka, la Penelopa. Și unde s-a încurcat un pic cu Nausicaa, fiica regelui Alcinoos și a Aretei. Nu este o stațiune tipică, cu un centru, ci se întinde de-a lungul coastei patru kilometri, are cinci golfuri și două capuri care formează două inimi – peisajul se vede cel mai bine de sus, de la Bella VIsta – lângă satul Lakones, sau de la Angelokastro, Castelul Îngerilor.

Ce poti sa faci daca stai in Paleokastritsa Corfu Mini Ghid DIY

Plajă:  mergeți la plajă în Paleokastitsa

În Paleokastritsa majoritatea pajelor sunt cu pietre, sau cu pietre și cu nisip. Apa este destul de rece aici mereu, mai rece decât în alte părți din insulă și extrem de curată și de limpede! Și are o culoare de smarald, turcoaz pe alocuri, sau albastru profund! Plaje: 

Agios Spiridon – Sfântul Spiridon, plaja din fața hotelului Apollon, cea mai mare plajă cu nisip fin din Paleokastritsa. Aici este și apa cea mai caldă din stațiune!

Portul Alipa – lângă Agios Spyridon, plaja Alipa este o plajă micuță, cu nisip și pietriș, cu foarte multe bărcuțe, multe taxi! De aici puteți ajunge la plaja paradisului:

Paradise Beach – această plajă aparține de fapt de satul Liapades, însă se ajunge ușor din Paleokastritsa, cu taxiul barcă și vorbeam despre ce puteți face dacă stați în Paleokastritsa: mergeți la una dintre cele mai frumoase plaje din insula Corfu!

Agios Petros și Ampelaki – mai izolate, aproape de Agios Spiridon. Nu sunt amenajate și sunt perfecte pentru scuba diving. Plaja Platakia – izolată, cu o apă foarte frumoasă, situată în inima mare formată de golfurile Paleokastritsei. Aici puteți vedea și un garaj pentru bărci! Și câteva plaje private, pe lângă cea mare, publică.

Agia Triada -trebuie să coborâți mai multe scări să ajungeți aici,. Plaja este în dreptul  hotelului Akrotiris, care are și el o plajă. Îmi place mult plaja Triada, deoarece este amenajată, golful este încântător și la fel și beach barul!

paleokastritsa corfu ghid plaje cazare hoteluri atractii 8
Plaja Triada Paleokastritsa
paleokastritsa corfu ghid plaje cazare hoteluri atractii 10
Portul Alipa

paleokastritsa corfu ghid plaje cazare hoteluri atractii 6

paleokastritsa corfu ghid plaje cazare hoteluri atractii
Am gasit o terasa cu net foarte foarte bun pe plaja Agios Spiridon

Distracție

La Grotta – cel mai frumos beach bar din insula Corfu! Este deschis încă din anii 60 și este un bar săpat în stâncă! Ziua se face plajă, se sare în apă, este distracție, iar seara, discotecă.Aveți grij că sunt 150 de trepte de urcat și de coborât! Mai multe despre barul La Grotta în articolul dedicat aici.

În afară de aceste două baruri, mai este unul Cactus și încă unul, Explore parcă. Întrebați la Creperie Makis – vis a vis de Hotelul Akrotiis, unde au cele mai bune clătite  cu tot felul de combinații! Ei știu tot ce mișcă!

La grotta paleokastritsa
La Grotta

Unde stați:

Cele mai bune hoteluri din Paleokastritsa

Hotelul Akrotiri Beach 4 stele – superb, deasupra mării, pe o stâncă, cu multe facilități, două piscine frumoase, parcare și plajă privată, în mijlocul stațiunii, la distanță egală de Taverna Spiros și de Agios Spiridon.

Hotelul Apollon – cea mai bună poziție posibilă, chiar în golful Agios Spiridon, are multe camere cu vedere spre plajă. Atenție mare, dacă doriți să stați aici, camerele cele mai bune sunt rezervate cu aproape un an înainte. Sau chiar doi! Dar toate camerele sunt bune și serviciul este excelent.

Hotel Odysseus – 3 stele, poziție bună, în mijlocul stațiunii, cotat excelent de vizitatori.

Studiouri de vis

Afrodite’s Pool and Studios – Deși la capătul stațiunii, capătul dinspre Liapades, la aproximativ 4 kilometri de centru, aceste studiouri sunt efectiv iubite de către călători. Gazdele sunt de excepție, piscina la fel, este multă verdeață, locul este superb și foarte curat, WiFi-ul merge bine. Recomandat în special dacă sunteți cu mașina.

Paleo Inn – studiouri, 20 de camere, în apropiere de Odysseus, o afacere de familie cotată excelent, pentru raportul calitate/preț, curățenie și poziție.

paleokastritsa corfu ghid plaje cazare hoteluri atractii 9

Gastronomie de excepție în Paleokastritsa

Taverna Spiros – Peste tot este mâncare bună în Paleokastritsa, nu cred că puteți alege rău undeva, însă dacă  la tavernele din Golful Agios Spiridon prețurile sunt mai mari, cu cât mergeți spre capătul dinspre Liapades al stațiunii, cu atât prețurile sunt mai mici sau porțiile mai mari.

La Spiros însă se mănâncă cele mai bune preparate cu carne rotisată din toată zona și cei mai buni calamari umpluți cu fructe de mare pe care i-am încercat vreodată! Porțiile sunt uriașe, sunt și deserturi sau alte tratații din partea casei, atmosfera este foarte plăcută. Uitați aici în articolul dedicat ce puteți mânca la Taverna Spiros, un loc unde trebuie să ajungeți, ca în toate celealte menționate, sunt the best of the best.

Mai este o tavernă, chiar mai departe de Spiros, dar nu am verificat, însă am azuit lucruri bune și despre aceea. Tot o alegere bună este taverna Delfin – Dolphin, au preparate de casă, delicioase și prețuri mici.

Calamari umpluti taverna spiros
Taverna Spiros: calamari umpluți

Clătite la Makis!

Cele mai bune clătite din Corfu aici le veți savura, nu ratați acest loc. Am încercat multe combinații, majoritatea cu roșii, brânză, ciuperci, șuncă, maioneză, în acest registru, deși sunt maeștri și în preparate dulci, cu înghețată, ciocolată și alte minuni. Mai multe despre Creperie Makis în curând pe blog!

Paleokastritsa fast food
La Makis mai gasiti tot felul de sandwichuri si alte preparate de tip minuturi si inghetat locala buna de tot

Activități în Paleokastritsa

Submarinul galben – faimosului submarin galben din Paleokastritsa i s-a ridicat licența de fruncționare. Asta nu înseamnă că nu mai funcționează, ci doar că din când în când, când vine poliția, turiștii sunt lăsați la mal, banii se returnează.

Scufundări și tot felul de alte sporturi acvatice mai ales la plaja Agia Triada, lângă Hotel Akrotiris. Aici este și un centru de scufundări, altul este la plaja Agios Petros. Puteți închiria și o barcă, nu aveți nevoie de permis special.

Acvariul din golful Agios Spiridon – este micuț, dar puteți admira toate speciile de pești din regiune, șerpi din regiune dar nu numai, un aligator caiman, cameleoni și tot felul de șopârle.

acvariu paleokastritsa

Excursii cu bărcuțele:

Excursia în 5 golfuri, 3 peșteri – 10 euro

Excursie la Paradise Beach la apus, cu un pahar de șampanie – de la 15 euro

Puteți opta pentru excursii opționale, una care nu trebuie ratată fiind Croaziera către Grotele Albastre, Paxos și Antipaxos.

paleokastritsa corfu ghid plaje cazare hoteluri atractii 2
Golful și plaja Agios Spiridon

Excursii, drumeții și alte obiective de vizitat în Paleokastritsa și împrejur 

Drumeție obligatorie: La Mănăstirea din Paleokastritsa, Panaghia Theotokos. Este una dintre cele mai vechi dacă nu cea mai veche mănăstire de pe insulă, are un muzeu cu icoane bizantine ș unde veți vedea și osemintele unei balene! Și o scoică uriașă, acestea găsite chiar aici.

Este o mănăstire superbă, inundată de flori și cu priveliști incredibil de frumoase asupra mării. Totodată, drumul din golful Agios Spiridon până acolo, de 600 de metri, este foarte foarte frumos și mărginit de leandri albi, roz și chiar și doi mai micuți galbeni.

Drumeție pentru cei aventuroși – la Angelokastro, castelul îngerilor. Este o drumeție de 7 kilometri până la castel, din Paleokastritsa și tot așa înapoi. Ajungeți și în satul Lakones pe drum, așa că vedeți ambele cele mai frumoase priveliști din insulă se spune. Și dacă mergeți la un mic băruleț dintr-un sătuc mic micuț de lângă castel, vedeți și insulele Diapondia, vedeți linkul de mai jos, cu excursia.

De ce 7 kilometri deși castelul este la 2 kilometri și un pic de oraș? Pentru că nu există stradă în linie dreaptă,  este ca povestea cu plaja la 300 de metri dar doar o vezi că de ajuns faci 2 kilometri pentru că nu ai pe unde să o iei. Se poate să existe o scurtătură sau două, am văzut din Lakones undeva, dar nu am găsit detalii și cum este cam plin de șerpi, nu recomand să o luați prin tufișuri. Pe stradă drumul ocolește, dar este foarte frumos și puteți face multe popasuri în locuri de vis. Am făcut singură acest traseu și a fost încântător, uitați aici la ce vă puteți aștepta! 

paleokastritsa corfu ghid plaje cazare hoteluri atractii 1
La Castelul Ingerilor Angelokastro

Unde puteți ajunge cu transportul în comun

Deși există multe trasee între Paleokastritsa și alte locuri (Sidari, Agios Giorgios, Ipsos, Kassiopi etc) acestea sunt făcute pentru ca turiștii din acele locuri să ajungă în Paleokastritsa, nu invers. Ce înseamnă asta? Că există un autocar pe zi pe sens și că Paleokastritsa – Sidari este la ora 17 sau 17:30 și Sidari – Paleokastritsa la ora 9 dimineața. Și așa și celelalte.

Direct Paleokastritsa este conectată de capitală, de Corfu Town. Sunt mai multe autobuze pe zi, orarul diferă în funcție de lună. Dacă doriți să ajungeți la Sidari, sau la Kassiopi, Ipsos, Dassia, mergeți spre Corfu Town, coborâți la Tzavros și de acolo luați autobizele care merg ori spre Sidari să vedeți Canalul Dragostei despre care am scris aici ori spre Dasia, Ipsos (albastre) sau verzi spre Kassiopi. Pare complicat dar la fața locului veți înțelege. Am scis un întreg articol despre transportul public în insula Corfu, așa că puteți să îl consultați, să înțelegeți sistemul lor.

Din Paleokastritsa există și un autobuz către Aquapark, numai în plin sezon. Și un autobuz pe zi, sau două, în frumosul sat Liapades, de lângă Paleokastritsa.

Dacă doriți să explorați toată insula, vă trebuie o mașină. Însă să știți că și cu mașina, puteți merge zilnic într-un nou loc minunat și tot să nu descoperiți toată insula, așa că bucurați-vă de ce puteți face, nu vă propuneți să faceți tot și urmăriți blogul, pentu viitoarele articole despre insula Corfu! Voi scrie unul și cu toate locurile minunate de aici, în curând!

Serios, dacă nu aveți o mașină, nu puteți vedea foarte multe locuri din Paleokastritsa. Sunt puține curse pe zi, circulă rar. Oricum, să știți că nici cu mașina nu poți vedea insula, nici măcar în două săptămâni, așa că hotărâți-vă la câteva puncte de interes și bucurați-vă de excursie!

paleokastritsa corfu ghid plaje cazare hoteluri atractii 7

Călătorii frumoase!

După o carieră de 8 ani ca Head of Media în cadrul uneia dintre cele mai mari companii de retail din România, Mirela și-a luat lumea în cap. La propriu. Ulterior s-a dedicat freelancingului, călătoriilor și scrisului pe blogurile personale. Cu scopul declarat de a vizita toată lumea, dar încet, de patru ani de zile îi inspiră și pe alții să își urmeze visurile și totodată să se bucure de călătorii, aducând ponturi și sfaturi practice din toate destinațiile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *