TOP Hoteluri Kerala India:de la nord la sud

Hoteluri India Kerala Kerala Blog Express 3

Un articol pentru cei care vor o destinație călduroasă, chiar acum: TOP Hoteluri Kerala India. Când povestesc despre Kerala, multă lume îmi spune că nu dorește să meargă în India că este urât, că este murdar. Le spun că în Kerala este altfel, că este Țara lui Dumnezeu (se definesc așa: God’s Own Country). Când eram acolo și postam fotografii pe Facebook, unii călători mi-au spus că asta nu este India, că India este murdară, că India adevărată înseamnă mizerie, lupta cruntă pentru supraviețuire.
Fiecare loc are ceva aparte și în timp ce unii caută India săracă, alții vor o destinație de vis și ar alege și India dar nu o fac pentru eticheta de țară murdară.
Iar Kerala nu este așa, este cel mai frumos stat indian, este India ayurvedică, ținutul cocotierilor, locul unde toate fetele merg la școală, unde este multă verdeață, plajă și cei mai binevoitori oameni pe care i-am întâlnit.

Doriți să aflați mai multe despre indicele de dezvoltare umanăp din Kerala și alte date plus sfaturi de călătorie? Am scris în articolul: Ce am învățat despre Kerala într-o lună de zile. Și vedem câteva hoteluri în care am stat sau pe care le-am vizitat în excursia din Kerala:

TOP Hoteluri Kerala India 

Cochin: Xandari Harbour și Holiday Inn

Hotelul cu cea mai frumoasă vedere din toată Kerala, la oceanul Indian. Xandari Harbour este un hotel cochet, situat în mijlocul centrului vechi al Cochinului, capitala economică a Keralei. Ideal pentru a explora obiectivele turistice din Kochi și chiar și pentru o călătorie de afaceri, deaorece WiFi-ul este excelent și puteți îmbina frumos utilul cu plăcutul. Hotelul are una dintre cele mai spectaculoase piscine infinity din India, conform Conde Nast Traveler. Dacă nu vă veți caza aici, puteți veni să serviți orice masă a zilei la Restaurantul 51, Restaurantul Hotelului, care servește preparate excepționale, proaspete și/sau organice și îmbină bucătăria tradițională cu cea internațională în cel mai fericit mod posibil. Am scris aici despre Xandari Harbour Cochin un articol dedicat

Vederea din cameră

Holiday Inn Cochin – cel mai bun business hotel în care am fost vreodată (până acum). Camerele sunt uriașe și dotate cu absolut orice vă puteți imagina că ar putea avea un business hotel, toate de ultimă generație. Mesele sunt deosebit de îmbelșugate și găsiți absolut orice produs pentru orice fel de dietă, din mai multe bucătării: indiană, europeană, italiană, franțuzează etc. Plus o varietate incredibilă de verdețuri și produse pentru diete vegane/vegetariene.

M-am îndrăgostit de piscina frumoasă, cu vedere la partea nouă a orașului și de sala de fitness ultramodernă și dotată cu SPA.

Plaja Marari – raiul pe pământ, iubesc această plajă!

Xandari Pearl Plaja Marari este resortul meu preferat din toată Kerala. Pe o proprietate uriașă, într-o pădure de palmieri, stau 20 de vile în formă de perlă. La fel este și piscina hotelului, restaurantul, iar plaja este nesfârșită. Am adorat șederea aici, curățenia, liniștea, frumusețea. resortul acesta este un resort pentru luna de miere, prin excelență (deși eu am fost singură și m-am simțit bine de tot cu mine). Aici este articolul meu despre Xandari Pearl și aici cel cu motivele pentru care Kerala este destinația perfectă pentru luna de miere. 

Marari Beach Resort

Marari Beach Resort este un loc perfect pentru o ședere care combină yoga, masajele ayurvedice și plaja, totul într-o proprietate plăcută, cu vile mici și cochete. Totul este imaculat, restaurantul servește orice v-ați putea imagina, preparate sănătoase pe toate gusturile, dar și tratații delicioase, ca de altfel toate resorturile bune din Kerala.

Kovalam: Turtle on the beach

Turtle on the Beach este un resort situat în mijlocul stațiunii Kovalam, aflată la scurtă distanță de capitala Keralei, Trivandrum. Are un restaurant recunoscut și căutat în Kovalam, unde puteți degusta inclusiv hamburgheri uriași. Camerele au vedere la mare și la piscinele infinity, sunt foarte mari, există săli de fitness și internet foarte bun. Raportul calitate preț pentru acest hotel este excelent. Aici este articolul meu dedicat acestui hotel.

În Kovalam sunt multe alte hoteluri, printre care Vivanta by Taj și Leela Kovalam (care are o piscină de vis, este incredibil de frumoasă, dar în rest nu are servicii precum Taj). Am fost mulțumită cu Țestoasa mea, din atâtea puncte de vedere, încăt nu  aș fi schimbat pentru nimic în lume.

Welcome

Hotel Welcome, la intarea în Delta Keralei, este un refugiu perfect pentru o vacanță ayurvedică, acesta având o clinică foarte bine dotată.

Backwaters, Spice Routes: căsuțe plutitoare

Nu se poate să mergeți în Kerala fără să experimentați plimbarea pe o căsuță plutitoare. Există multe companii care oferă acest tip de excursii, eu am mers cu Cinamon – Scorțișoară și am dormit foarte adânc în camera foarte bine dotată, după ce am făcut, desigur un duș cald și am servit cina în sufrageria cu vedere la peisajul neasemuti de frumos. Iar prânzul și micul dejun au fost și mai spectaculoase, deoarece au fost servite în timp ce naviga, prin backwaters, minunându-ne în fiecare secundă. Am scris aici despre călătoria cu căsuța plutitoare din Kerala, a companiei Spice Routes. 

Camera twin

Backwaters: Kumarakom Lake Resort

Kumarakom Lake Resort este unul dintre cele mai luxoase resorturi din Kerala. Situat în inima deltei Keralei, în Backwaters resortul (care are și o clinică ayurvedică de top) este cel ales de către Prințul Charles de Wales, pentru a-și sărbători cea de-a 60-a aniversare, împreună cu Ducesa Camilla.

Hotelul este format din bungalow-uri, fiecare dintre ele câte o veche mana (casă tradițională) din Kerala, recondiționată. Prioprietatea este uriașă, verde, cu mult lemn și plină de flori și de fumusețe. Are mai multe piscine, iar piscina infinity cu vedere la delta Keralei este splendiă.

Imediat ce m-am trezit am aruncat un ochi la piscina

Wayanad: Windflower Resort & SPA 

Windflower Resort &SPA este o feerie. De fapt se bate cu Xandari Pearl pentru locul 1 în topul resorturilor de care m-am îndrăgostit, pierde numai pentru că nu este situat pe plajă. Wayanad este un ținut deluros, misterios, unde se păstrează foarte mult tradițiile, întreținute de diferite triburi care își păstrază stilul de viață din trecut.

Windflower este situat pe un vîrf de deal, în mijlocul unei păduri și a plantațiilor de cafea. Maimuțe hoațe dar blânde traversează încontinuu proprietata și mereu te poți tezi cu ele în cameră, așa cum am pățit și eu pentru că nu am închis geamurile bine de tot, așa cum am fost sfătuită. Piscina infinity din mijlocul pădurii este spectaculoasă, la fel ca toată proprietatea. Preparatele culinare de o calitate ireproșabilă, aici am mîncat și Sadya, pe frunză de bananier, în mod tadițional. Aici este articolul meu despre Windflower, un loc pe care m-a durut inima să îl părăsesc, după doar două nopți.

În apropiere de Windflower este și Vythiri Village, un resort de excepție, de unde puteți porni în nenumărate excursii și activități. Există posibilitatea și de la Windflower, sunt destul de apropiate unul de celălalt. Windflower este mai izolat, mai de poveste, în schimb, chiar dacă Vythiri este mai dichisit.

Thekkady: Greenwoods Resort

Greenwoods Resort, este hotel potrivit pentru a vizita ținutul mirodeniilor, Thekkady. Situat într-o mare de verde, aici puteți face un tur al mirodeniilor, pentru a vedea plantațiile și a învăța despre fiecare în parte. Sunt multe activități disponibile, acesta este și locul unde am învățat să purtăm un saree tradițional din Kerala. Nu uitați să mergeți în rezervația tigrilor, Periyar.

Aici este articolul despre Greenwoods Resort, un loc minunat

Spice Village: tot în ținutul mirodeniilor

Spice Village Thekkady este un resort topic din Kerala, cu vile, multă verdeață, tatamente Ayurvedice, mâncare bio,  camere simple și curate.

Tradițional, o casă cu poveste: Kunnathur Mana Ayurveda în Guruvayur

Kunnathur Mana este un hotel unde puteți urma tratamente ayurvedice, dar nu este un resort luxos, ci aș putea spune ca un conac vechi, recondiționat, dar care păstrează puternic urmele trecutului. Este o experiență unică să stai într-un astfel de loc, te poartă în trecut. Am scris aici despre resort și despre plajă, despre ce se poate face în zonă.

Să știți că dacă vă gândiți că îmi este dor de Kerala, aveți dreptate. Uitându-mă pe câteva din infuzia de articole, postate aici ca hartă, cu titlurile și linkurile incluse, am observat că la tansferul de pe wordpress.com pe org. am pierdut unele galerii, poze. Le voi reface, în timp.

Săptămână frumoasă!

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *