Care este cea mai frumoasă insulă din Grecia?

Grecia

Oglindă, oglinjoară, care este cea mai frumoasă insulă din Grecia? Mi se pune foarte des această întrebare. Așa că m-am gândit să abordez subiectul pe blog, pentru a lămuri odată pentru totdeauna această dilemă. Nu o să găsiți aici răspunsul: nu am văzut toate insulele, am multe multe pe listă. Însă veți găsi răspunsul meu la întrebarea: Care este cea mai frumoasă insulă din Grecia?

Grecia creează dependență. Vezi un loc și vrei să revii. Dar totodată dorești să descoperi și alte minunății. Și nu greșești deloc. Grecia are atâtea de oferit, încât deși mă străduiesc, nu găsesc un loc mai frumos pentru vacanța de vară.

Vacanța aceea boierie, de leneveală, nu vacanțe active, sau pentru distracție, deși desigur și în Grecia sunt multe stațiuni unde distracția este la ea acasă. Vorbesc despre Kavos sau Ipsos din insula Corfu, despre Laganas din Zakynthos și multe altele.

Dar să trecem la subiect,

Care este cea mai frumoasă insulă din Grecia?

Nu există! Nu cred că există o insulă cea mai frumoasă. Desigur Santorini este o minune,de aceea lăsăm această insulă deoparte*, dar minuni sunt și în alte locuri. Sunt multe insule care îmi plac și altele unde nu am fost și care cu siguranță o să ajung și nu o să mai doresc să plec de acolo câteva luni măcar.

*Între timp am mers și în Santorini, am stat chiar o lună și ceva acolo în vara 2019, dar tot Corfu îmi place mai tare. Da, Caldera din Santorini este nemăsurat de frumoasă, dar vezi regiunea în 2, 3 zile. De Corfu nu te saturi luni în șir. AM scirs câteva articole despre Santorini în categoria dedicată, aici. 

Dar trebuie totuși să dau câteva repere. Toate insulele de mai jos sunt ”cele mai frumoase”. Uitați de ce:

Paxos și Antipaxos

Paxos și Antipaxos: pentru atmosfera cosmopolită dar atât de relaxată. Pentru faptul că este elegantă și nu este încă turism de masă. Pentru labirinturile și galeriile subacvatice ideale pentru scufundări. Pentru portul Gaios și pentru Lakka, două sate absolut minunate.

Și nu în ultimul rând pentru minunatele plaje din Antipaxos, considerate printre cele mai frumoase din Marea Mediterană. Și da, apa este atât de turcoaz!

Cum se ajunge: cu feribotul din insula Corfu sau din Igoumenitsa. Cu yachtul personal sau cu o mică barcă de navigație, ca majoritatea celor care vin aici. În excursii de o zi din insula Corfu (merită).

Poți vedea insulele Paxos și Antipaxos din Corfu, ca excursie de o zi, costă 28 de euro luată online.

Satul pescăresc Lakka din Paxos, o feerie cosmopolită

Excursie din Corfu la Grotele Albastre Paxos si Antipaxos cu nava Svendoni și căpitanul Dimitris

Excursie din Corfu la Grotele Albastre Paxos si Antipaxos 3

Insula Hydra

Pentru că Hydra este o insulă atât de boemă! Și în întregime pietonală. Insula Hydra nu are plaje spectaculoase, dar este un adevărat rai. Golfurile sale însă sunt de vis la fel și satele pescărești presărate pe insulă. Locul a atras mulți artiști și este o explozie de creativitate peste tot.

Peste tot o să vezi măgăruși, singurul mijloc de tansport de pe insulă, alături de propriile picioare și de biciclete.. Nu cred că m-aș putea sătura să mă plimb pe străduțele din orașul principal, Hydra.

Pont: din Atena poți vizita insulele Hydra, Aegina și Poros, în excursia o zi trei insule. Iată cum arată experiența:

Croaziera o zi trei insule din Atena: Aegina, Poros, Hydra cu Evermore Cruises

Insula Skiathos

Orașul Skiathos seamănă cu orașul Hydra, însă Hydra este mai mare și mai frumos. Mult mai întins și mai fermecător. Însă plajele din Skiathos…  îți taie respirația. Mai mult, în imediata apropiere se află:

Insula Skopelos

Skopelos este cea mai verde insulă din Grecia, adorată de iubitorii naturii. Aici s-a filmat ”Mamma Mia”. Recomand un sejur prelungit, de două săptămâni, în care să vizitați ambele insule.

Surpriză: insula Corfu, pentru diversitatea peisajului

Știu că nu vă așteptați să numesc insula aceasta atât de bătătorită printre cele mai frumoase. Dar este, însă insula Corfu nu se dezvăluie ușor vizitatorilor. În afară de Paleokastritsa, Orașul Corfu și de Canalul Iubirii, sunt foarte foarte multe locuri de poveste, dar unde trebuie fie să ai mașină, fie să ai foarte mult timp pentru a descoperi insula Corfu cu transportul public.

Vorbesc despre Pantokrator și taverna din vârf de munte, de unde ai o priveliște fabuloasă, de lagunele cu mii de flamingo (început și sfârșit de sezon, în perioada de migrare), de golfurile ascunse inundate de verdeață și plini de ambarcațiuni (Agni de exemplu), despre dunele de nisip, despre castele, despre satele de munte absolut spectaculoase. Corfu este o insulă minunată, dar trebuie să o explorezi și nu este tocmai ușor.

Cand sa vizitezi insula Corfu? #lunaideala 1

paleokastritsa corfu ghid plaje cazare hoteluri atractii 9

Insula Zakynthos

Trebuie să ajungi în insula Zakynthos pentru a vizita spectaculoasa plajă Navaggio și pentru Caretta- Caretta, țestoasele cu cap pătrat. De fapt, pentru a vizita țestoasele în mod responsabil, contribuind și financiar la fondurile destinate activității de conservare.

Zakynthos nu este cea mai spectaculoasă insulă cu totul, dar efectiv nu poți să o ratezi, pentru a vedea una dintre cele mai fruoase plaje din lume. Dacă ajungi la Navagio, mergi să admiri locul de sus, nu vizita doar plaja, altfel nu ai făcut mare lucru.

Excursie la plaja Navagio Zakynthos – un albastru infinit #viațaesteoplajă

Alte insule spectaculoase unde nu am ajuns încă, dar știu că sunt de vis. Chiar am recomandat altora să meargă și au fost peste măsură de încântați: Naxos, Milos, Kefalonia, Skopellos, Mykonos, Icaria, Tilos, Chios etc.

Am mai fost și eu deosebit de încântată de insula Alonissos, o minune efectiv, pentru toți cei care iubesc Grecia autentică, pură. Aici mai multe articole despre Alonissos. 

Lista se va completa pe măsură ce voi merge în noi și noi insule. Am văzut insule pe care nu le-am pus pe listă pentru că nu aveau ceva care nu am văzut în celelalte, dar totuși erau frumoase. 

Cum căutați insula perfectă în Grecia:

Răspundeți la întrebările următoare, ce doriți?

Să fie plaje spectaculoase?

Să fie perfecte pentru peisajul subacvatic?

Să fie mai cosmopolite?

Să fie ieftin?

Să se ajungă ușor din România?

Să fie mai exclusivistă?

Să fie raiul petrecăreților?

Să fie child friendly?

Să nu fie turistică?

Să fie loclanicii foarte ospitalieri?

Să faceți voluntariat la o fermă de ponei?

Să ofere cele mai frumoase imagini pentru Instagram?

În funcți de răspunsuri, alegeți locul perfect pentru voi

Pont: Cum economisești când îți organizezi singur vacanța

Călătorii frumoase!

6 thoughts on “Care este cea mai frumoasă insulă din Grecia?

  1. CELE mai frumoase sunt Cycladele! Si nu doar Santorini si Mykonos. Naxos, Ios, Folegandros si Milos sunt de neratat! Dar si unele mai putin cunoscute, ca, de exemplu Serifos, o superba si tipica Cyclada!
    Am 35 la activ si, da, nu pot desemna doar una ca fiind cea mai frumoasa! Si INCA mai vreau!

  2. Mentionand Skiathos si Skopelos, trebuie adaugata neaparat a treia perla: Alonissos. Este insula care mie si familiei ne-a ramas cel mai mult in suflet.

  3. Eu sunt fana Grecia. Am fost in Corfu, Thassos, Nea Vrasna, Atena, Salonic, Meteora, Kavala, Creta, Kos, Mykonos, Santorini si… Cred ca astea 🙂 Kos este o oaza de liniște, sau era prin 2010 cand am fost eu. Dar m-as muta si maine in Mykonos daca as avea bani. A fost cel mai frumos concediu de pana acum in Mykonos. Santorini este over rated. E haos, scump si ospitalitate zero.

    1. Toate destinațiile cu foarte multi turisti pierd puncte la capitolul ospitalitate, farmec local, serenitate. Mai mult, este greu si sa gasesti un loc unde sa poti manca preparate locale gustoase, in acea atmosfera tipic greceasca pe care o iubim. Insa peste tot exista locuri unde regasim toate aceste aspecte: sate din munti, plaje mai putin frecventate de turisti. Am devenit fan al insulelor si locurilor mai izolate din Grecia 🙂 Mykonos rămâne o destinație frumoasă, cu tot cu numărul mare de turiști pentru că este scumpă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.