hotel oaza siwa 33

Eco-hotel în Oaza Siwa: dormi într-o salină

Egipt Hoteluri Oaze Egipt

Am fost singura turistă din hotelul Siwa Relax Retreat, aflat pe malul lacului sărat Maraqi, unde poți pluti la fel ca în Marea Moartă. Desigur, nu era sezon, adică cine merge vara în deșert? Eu. Am ales acest loc deoarece m-a atras ideea de a dormi într-o salină practic și am sărit peste inconvenientul că este la câțiva kilometri de centrul orașului.

Am citit recenzii atât de entuziaste și știam că pot admira apusul de soare pe lac, din hotel! Să mă bucur de acest cadru de vis. A doua zi de dimineață m-am trezit devreme de tot, încărcată cu energie pozitivă, cu o stare euforică. Parcă pluteam. Lumina de la răsărit este minunată, locul fabulos și numai al meu. M-am simțit ca o prințesă într-un castel de nisip, într-o poveste.

hotel oaza siwa 1
Dimineața fără răcoare, dar cu o prospețime foarte plăcută în aer

hotel oaza siwa

hotel oaza siwa 2
Toată lumea este a mea, bună dimineața, Siwa!

Eco-hotel Oaza Siwa: dormi într-o salină

hotel oaza siwa 13

hotel oaza siwa 7

Sunt multe locuri de cazare frumoase în Siwa, dar și campuri pe malul lacului, sau pe diferite insulițe de pe acest lac. Cu siguranță dacă stai în oraș ai anumite avantaje. Dar transportul între hotelul Siwa Relax Retreat și oraș este foarte ieftin, doi dolari și jumătate cu taxiul.

După nebunia din Marsa Matruh și din Alexandria, doream puțină liniște. Să stau undeva magnific, în mijlocul naturii, să fac baie nestingherită de nicio privire curioasă, să plutesc la propriu, deoarece lacul este foarte sărat. Să mă trezesc în acest loc. Nu doream doar o cameră de hotel, oricât de confortabilă. Ci să încerc o experiență unică. Am ales bine!

Nefiind sezon am găsit disponibilitate aici. De fapt puteam alege orice cameră din hotel! Dar am ales un bungalow pe malul lacului, erau și camere mult mai mari, mai luxoase.  Însă prețul era triplu. Eu nu am plătit decât38 de dolari cu tot cu mic dejun și toate taxele! Mai erau câțiva turiști în Siwa, rătăciți, la fel ca și mine, dar stăteau în centru.

Mi-am făcut socoteala: una este să te îmbraci, să iei un taxi, să te duci la lac, să te întorci și altceva să faci baie dimineața la doi pași de cameră, după să faci duș, să te schimbi și să iei micul dejun. Sau să faci o baie pe înserat, înainte de a ieși seara în oraș, în centru. Mai multă relaxare, mai mult confort. Însă și mai mulți bani pentru taxi, dacă aveți un buget foarte limitat, mai bine alegeți o cazare în centru, puteți închiria biciclete și vizita toată oaza.

Locația

hotel oaza siwa 3

hotel oaza siwa 20

hotel oaza siwa 17
Aici se face focul atunci când sunt grupuri, sau mai mulți turiști

hotel oaza siwa 16

hotel oaza siwa 29

Retreatul Siwa Relax este situat în oaza Siwa, Egipt la 10 kilometri de centru, în drumul spre Marsa Matruh. Hotelul este chiar pe malul lacului Maraqi Lake, unul dintre lacurile sărate din oaza Siwa. Este de fapt lacul mai puțin sărat.

Lacul sărat din Siwa este o adevărată salină, o feerie, însă acolo nu poți să faci SPA, adică faci o baie, dar scurtă, salinitatea fiind de 100%. Lacul Maraqi nu are ”decât” o salinitate asemănătoare cu cea a Mării Moarte. Așa că poți să te bălăcești în voie, să absorbi toate proprietățile minunate ale tuturor sărurilor și mineralelor.

Este sărat, sărat. Adică și prosopul pe care l-am folosit să mă șterg era băț după ce s-a zvântat un pic! Stătea drept și era alb, dar s-a curățat foarte bine, nu a rămas pătat. Iar dacă vorbim despre piele, din fericire săpunurile și gelurile de duș de la hotel erau excelente. Combinația apă din lac/săpunuri organice de la hotel mi-a făcut pielea fină, fină de tot!

Facilități Siwa Relax Retreat (hotel numai pentru adulți)

hotel oaza siwa 30
Locul perfect pentru meditația de dimineață
hotel oaza siwa 32
Da, sunt în rai
hotel oaza siwa 11
Am plutit și am tot plutit
hotel oaza siwa 6
Sare multă și pe jos, nu este brumă

hotel oaza siwa 10

hotel oaza siwa 15
Pe lângă piscină

Hotelul Siwa Relax Retreat este demn de numele său. Este ideal pentru relaxare. Totul este construit cu materiale naturale. Nu este decât mobilier din bambus sau trestie, lemn, stuf. Nu există altceva pe jos decât sare, sau nisip. Grădina este plină de palmieri, este și o piscină cu vedere la lac. Se pot face masaje și diferite terapii.

Însă terapia cea mai bună este aceea că faci baie în lac și dormi în salină, pentru că în fiecare cameră podelele sunt acoperite într-un strat gros de tot de sare. Simți efectul calmant, binefăcător.

Sunt multe șezlonguri și umbrele de soare (gratuit), iar contra cost băuturi de tot felul. Nu știu dacă și alcool, pentru că nu am simțit nevoia să beau altceva decât cafea, limonade, sucuri naturale. Posibil să fie, posibil să nu, așa că ori întrebați, ori veniți pregătiți.

În afară de oaspeții care se cazează aici, mulți turiști vin pentru a lua cina pe maul lacului și a admira apusul de soare. De fapt, costă mai mult să iei cina aici decât să te cazezi într-o cameră ”economy”, așa cum am ales eu. Mi-a plăcut să fiu singură aici, dar așa, o noapte.

Cred că este altceva atunci când sunt mulți oaspeți și se face foc de tabără, să fac grătare afară, este muzică ”live”. Efectiv toată proprietatea este construită astfel încât să favorizeze socializarea. Mi-ar plăcea să revin aici, cred că este o atmosferă magică seara, cu ”casa plină”. Doar pentru atmosferă, că de cazat mă tentează și alte locuri.

Camerele

hotel oaza siwa 9

hotel oaza siwa 31
Pe jos în cameră numai sare
hotel oaza siwa 14
Noapte bună!

hotel oaza siwa 25

Eu am stat în cea mai ”economică” variantă. Bungalow, camere micuțe, de nouă metri pătrați, cu baie comună. Având în vedere că nu era nimeni altcineva în hotel, nu am împărțit baia cu nimeni, dar chiar și dacă ar fi fost, nu aș fi avut vreo problemă. Însă dacă sunteți două persoane și aveți două trollere mari, posibil să nu aveți loc în cameră. Al meu a avut loc, un suport special pentru bagaj, dar atât!

Mai sunt camere mari, cu baie ”ensuite”, cu suprafețe mari, 54 sau 60 de metri pătrați, unele au chiar și electricitate. Însă sunt desigur mai scumpe.

Nu am avut probleme cu țânțarii! Pe lângă faptul că adia un pic vântul, la întrarea în cameră sunt plase împotriva țânțarilor, la fel în jurul fiecărui pat. Mai mult, ei pun în camere niște lumânărele (nu cele mari, albe) ci altele, care tocmai asta fac, țin țânțarii deoparte! Am făcut și un video imediat ce am ajuns, se vede mai bine camera și proprietatea, este aici pe Facebook. 

hotel oaza siwa 27

hotel oaza siwa 26

WiFi și electricitate

Nu toate camerele au electricitate (cele luxury da), dar se pot încărca aparatele în spațiile comune. Tot acolo este și WiFi. Eu aveam cartelă locală cu internet, nu am avut probleme, cumpărasem 20+35 de GB. Și desigur aveam baterii externe. A mers internetul în Oază, pe drumul dintre Marsa Matruh și Siwa deloc, dar cum am intrat în Siwa, EVRIKA!

Am remarcat că pe booking este specificat faptul că nu este WiFi. Cred că proprietarii au dorit să evite situațiile în care au reclamații din cauza acestui fapt. În multe descrieri de hoteluri scrie clar că WiFi există numai în anumite zone și cu toate acestea mulți se plâng că nu merge bine în camere. Sau că la un moment dat nu a mers. Așa că mai bine scrii că nu este și când oferi un pic, toată lumea este fericită.

Micul dejun

hotel oaza siwa 5
Mic dejun excepțional
hotel oaza siwa 4
Am avut și dulceață, un fel de magiun bun de tot!

Delicios, variat, totul organic. Măslinele erau de vis, mi-a plăcut și omleta, pâinea: pâine adevărată, densă, bună de tot. După ce nu mă dau în vânt, după fasole, care face parte din micul dejun tradițional egiptean. Dar uleiul de măsline era delicios, la fel fructele uscate și mai ales curmalele. Mulți spun că cele din Siwa sunt cele mai bune din lume! Nu știu dacă sunt de acord, îmi plac și cele din Jerico la fel de mult!

Acest mic dejun nu costă decât 5 dolari! Desigur, am lăsat bacșiș dublu pentru cei trei angajați.

Personal

hotel oaza siwa 22

Extraordinar. Oamenii sunt calmi, nu te împing să cumperi, să rezervi cu ei. Se oferă să te ajute dacă ai nevoie și atât. De altfel și datorită personalului hotelul are atâtea recenzii pozitive. Multe persoane de diferite naționalități i-au dat 10, la fel ca și mine!

hotel oaza siwa 28

Aș mai sta aici? Nu știu, sunt multe alte locuri fantastice în Oaza Siwa

Mi-a plăcut enorm aici! Am făcut baie, m-am bucurat de razele blânde ale soarelui pe înserat și dis de dimineață, am dormit fantastic de bine! Noaptea era atâta liniște! Am stat cu felinarul electric (da, mi-au dat unul) afară, până târziu, cu laptopul în brațe și am scris.

Și m-am trezit total revigorată, înainte de răsărit. Mie asta nu mi se întâmplă, mai ales atunci când sunt foarte obosită și mă culc târziu. Mi-a plăcut atât de mult locul acesta că nu mă dădeam dusă de acolo, am stat până la 12 noaptea trează! Ba am fost tentată să mai fac o baie în lac, noaptea, dar mi-a fost lene. Numai gândul că iar trebuie să fac duș și să dau toată sarea aceea jos după mine m-a făcut să mă sucesc.

Aș mai sta la Siwa Relax Retreat? Nu știu, pentru că sunt multe alte locuri care mi-au stârnit curiozitatea. Aș vrea să diversific. Dar dacă aș veni cu o gașcă de prieteni, m-aș mai gândi. Dar singură nu cred, îmi place schimbarea. Oricum, sunt foarte fericită că am ales acest hotel, a fost tot ce am sperat și mult mai mult!

hotel oaza siwa 33
Nu m-am săturat de acest loc, bine m-am trezit devreme și am avut câteva ore pentru a mă bucura de toate aceste minunății. Nu mă despart de gențile Longchamps le Pliage,  Pe aceasta o am de peste 7 ani, merge la orice! Chiar merită investiția, la plajă, pe drumuri, peste tot este ideală în călătorii. Iar dacă folosiți codul SOLE725 veți avea o reducere de 5%, aplicată peste orice altă reducere existentă. 

Toate articolele despre expediția solo în Egipt sunt în categoria dedicată, aici. Selectate, câteva:

Oaza Siwa Egipt: comoara neatinsă din trecut

Când ești singura femeie în microbuzul spre Oaza Siwa, Egipt, aproape de granița cu Libia

Marsa Matruh paradisul egiptean de la malul Mării Mediterane

Impresii Egipt singură: siguranta, ponturi utile

Vizitează Piramidele singur si independent

Dahab: TOP 12 atracții și mini ghid

Top 15 obiective turistice Alexandria Egipt și impresii de călătorie

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *