varful victoria Hong Kong

TOP 10 lucruri de făcut în Hong Kong într-o zi

Asia Diverse Hong Kong TOPURI

Hong Kong1 655

Hong Kong este o regiune splendidă, cu foarte multe de oferit. Am scris și voi mai scrie multe articole cu recomandări, experiențe, sau doar cu câte un loc special din acest teritoriu format din peste 200 de insule și o mare parte continentală. Toate tocmai bune de explorat. Am colindat 12 zile prin această regiune superbă și tot aș fi avut multe de făcut.

TOP 10 Hong Kong

Daca aceți timp este frumos să mergeți la plajă pe insule, ca de pildă Cheung-Chau sau în Shek-O sau Repulse Bay, unde se ajunge cu ferry sau autobuz. Sau o vizită în una dintre Deltele superbe din zona continentală, unicitatea Hong Kong-ului fiind aceea că la aceste locuri incredibile se ajunge cu metroul.

Dar dacă nu este timp pentru plajă și drumeții în natura? Desigur experiența se limitează la câteva lucruri care reprezintă cât mai bine teritoriul. Mai jos am adunat aceste câteva lucruri care oferă o experiență cuprinzătoare mai ales din punct de vedere citadin. Este fezabil, este frumos și dacă aș fi în trecere prin HK, spre o altă destinație din Asia, deoarece în HK destul de multe companii aeriene fac promoții, aș aloca câte o zi aici și le-aș lua de la capăt iar și iar.

Cafea la Exchange Square – TOP Hong Kong

Hong Kong1 462
Expozitie de ursuleti panda de hartie in lobby

One Exchange Square, Two Exchange Square (a doua cea mai înaltă clădire din HK și prima din insula HK ) și Three Exchange Square, cele trei clădiri uriașe de birouri, conectate cu pasarele de sistemul de transport public. Din complex mai face parte și Mall-ul IFC, dar se poate ajunge tot prin pasarelele pietonale și la Hotelul Four Seasons Hong Kong, un zgârie nori care oferă camere cu vedere la Portul Victoria.

În cele trei clădiri de birouri își au sediul numeroase instituții, precum Bursa de Valori din HK și alte instituții financiare, mari companii dar și câteva consulate.

Aici este plăcut de venit în orice moment al zilei, dar cel mai ales dimineața, pentru a vedea chiar din interior ce înseamnă viața corporate la cel mai înalt nivel și luat un pic din energia debordantă, din aerul extrem de chic, al acestui loc care cu siguranță este cu totul o altă lume decât cea de acasă. Una SF. La etaj și la parter sunt cafenele și baruri, aici este un loc ideal pentru cafeaua de dimineață, numai să nu fie weekend.

După cappuccino o scurtă plimbare prin tunelele de la stația Central duce către alt punct de atracție și vedere frumoasă, care este și gratuit:

Bank of China Tower – o privire de sus

Hong Kong 286
In stanga Bank of China Tower

Una dintre cele mai frumoase clădiri din HK și probabil cea mai ușor de recunoscut. Veniți cu pașaportul în timpul orelor de program și gratuit puteți ajunge la Puntea de observare de la etajul 43 (din 70 ale clădirii de 367,4 m) oferă o bună priveliște chiar din mijlocul pădurii de zgârie nori din Central și Admiralty.
Stația de MRT Central, ieșirea J2.

Când intervine foamea poate fi potolită peste tot cu mâncare de pe stradă sau o scurtă gustare la nenumăratele restaurante express, favoritul meu fiind lanțul de Sushi care are multe puncte de vânzare inclusiv în stații MRT.

De aici repede spre terminalul de autobuz situat chiar la subsolul Exchange Square, de unde se ia autobuzul 15 care duce direct și foarte repede la Vârf:

Vârful Victoria: o priveliște emblematică a Hong Kong-ului

varful victoria 113

Așa cum se spune, dacă este numai un lucru de făcut în HK acesta trebuie să fie excursia la Vârful Victoria. De ce? Oferă cea mai uimitoare priveliște asupra orașului, cu linia de zgârie nori. Enclavă a coloniștilor, acum aici locuiesc tot oamenii cu stare, zona fiind în continuă dezvoltare. Casele vechi sunt cele mai spectaculoase, dar nu știu cine ar zice nu unui apartament în unul dintre blocurile luxoase de aici. Sunt multe căi de a ajunge la Vârful Victoria, acum aș recomanda autobuz la dus și faimosul tramvai la întors. Am scris despre Vârful Victoria mai multe aici.

Tramvaiul ne lasă aproape de Queen’s Road, o scurtă plimbare ne duce la faimoasele scări rulante până la Hollywood Road, o stradă faimoasă pentru antichități și pentru templul Man Mo:

Vizită la templul Man Mo

Hong Kong 2 172

Cel mai vechi templu din insula HK – construit de taoiști în cel de-al 27-lea an al împăratului Daoguang,1847 – și cel mai vizitat, asta și datorită poziționării favorabile. Cu toate acestea nu este foarte aglomerat, mai ales că turiștii nu poposesc prea mult. Aprindeți câteva bețișoare pentru noroc și admirați altarele, statuile și profitați de lumina prielnică pentru câteva fotografii spectaculoase. Mai multe despre templu aici.

Sau alt templu, ca de exemplu faimosul Templu al Celor 1000 de Budha din Kowloon, dar pentru asta se mai taie altceva de pe listă.

Central-Mid Level Escalator: cel mai lung sistem de scări rulante acoperite din lume: 800 m! Urcă 135 m

Hong Kong1 595

Încearcă Dim Sum: localnicii sunt înnebuniți după orice”mini”

Prânz! La un restaurant tradițional, străduțele din centru sunt pline de localuri, ar fi frumos chiar Dim Sum, în Hong Kong trebuie încercat. Este aceeași mâncare cum se găsește și în alte părți, dar prezentată într-un mod aparte și servită în porții mici. Dim sum este mic, este artă. Porțiile uriașe de orice nu sunt dim sum. Mi s-a explicat de mai multe ori, nu am înțeles în totalitate diferențele, așa că trebuie să mai perseverez.

Hong Kong 3 303
tot nu am inteles de ce servit asa este dim sum si de pe strada nu este

Hong Kong este raiul shopping-ului

Hong Kong1 389 Hong Kong este orașul cumpărăturilor. Nu este un loc mai bun pentru tot ce te poți gândi. Am găsit magazine fantastice pe străduțe, dar și în Malluri, arterele principale sau renumitele piețe cu suveniruri și de toate: Temple Market, Lady’s market pot fi luate în calcul, deși la acestea este ca la bazar. Indiferent unde vă învârtiți în acest oraș veți da peste un Mall, sau mici magazine încântătoare. Eu prefer cumpărăturile pe partea insulară, sau prin zonele adiacente Nathan Road, stația de MRT Tsim Tsa Tsui, din Kowloon, se ajunge imediat din centru.

Dacă alegeți Temple Street și Lady Market, care sunt în Kowloon, luați să luați MRT până la Yau Ma Tei, după la Tsim Tsa Tsui și o plimbare pe Nathan Road până la chei, pentru a admira promenada.

Plimbare pe Nathan Road

Hong Kong 3 317 Nathan Road este o poveste, extrem de aglomerat, plin de Malluri, magazine, un fluviu de oameni, vânzători ambulanți de de toate, este unul dintre cele mai aglomerate și colorate locuri din HK. Aici și pe străzile din jur se poate colinda zile întregi, dar măcar câteva ore se poate sta și admira toată circulația și agitația din zonă.

Plimbare pe ”Avenue of Stars” în Kowloon


varful victoria 242

Plimbarea de pe Nathan Road duce la Promenada din Kowloon, care se continuă cu Avenue of Stars, care duce cu gândul la celebra Walk of Fame din Holywood. Iar peisajul este iar magnific, cu zgârie norii care nu se mai sfârșesc. Magnific mai ales seara, o feerie construită de om.

Traversarea Portului Victoria cu Star Ferry

Hong Kong cheung 432

Cred că am mai spus că este unul dintre lucrurile care mi-au plăcut cel mai mult în HK. Și după lăsarea întunericului, cu zgârie nori într-o parte și în cealaltă, cu luminile reflactate în apă și vântul care bate din față. O joncă care traversează grăbit, ce poate încheia mai frumos o zi atât de plină? Încă o traversare și încă una, cursele sunt una după alta și costul călătoriei este infim: în jur de 0,2 euro/călătoria!

Dacă vă îmbarcați chiar înainte de ora 20:00 puteți vedea din mijlocul apelor Simfonia Luminilor: 44 zgârie nori care sunt poziționați pe malul apei atât în Hong Kong cât și în Kowloon, oferă un spectacol de lumini și lasere.

Seara în oraș: SoHo Honk Kong

Hong Kong1 714

Hong Kong este fascinant: mixul dintre nou și vechi, dintre moștenirea englezească și cea asiatică, care ușor-ușor o asimilează pe cea britanică: HK este un oraș din ce în ce mai chinezesc, dar atunci când ajungeți în SoHo – abrevierea de la South of Holywood Road situația se schimbă radical. Parcă ești în alt oraș, care mie mi-a adus aminte de Londra, atmosfera are ceva din celebrul cartier Londonez și este interesant acest fenomen, cum adună aici și în alte câteva zone parcă toți străinii din acest oraș. Puburile de pe Shelly Street sunt pline ochi la lăsarea serii. Dar și pe Jaffe Road (în altă zonă centrală) sau împrejur sunt puburi multe, iar atmosfera este mai internațională.

Dacă nu mai aveți putere să ajungeți în SoHo sau s-a făcut prea târziu, puteți să vă opriți în orice zonă animată, până spre ora 23 Hong Kong este un oraș foarte viu, are o energie pe care este păcat să o ratați, mai ales dacă petreceți puțin timp aici!

Citește mai multe lucruri despre Hong Kong: am stat două săptămâni aici, așa că l-am explorat pe îndelete:

Hong Kong la sud de zgârie nori: un contrast izbitor

Lamma de Hong Kong, o insulă-suburbie de viitor

Tărâmul contrastelor într-un paradis citadin #HongKong #Instagram

TOP 10 lucruri de făcut în Hong Kong într-o zi

Chungking Mansions, Hong Kong, locul unde poliția nu intră, că nu are loc de turiști

A treia oară-i cu noroc, cum am ajuns ÎN FINAL la Vârful Victoria Hong Kong

Repulse Bay, Hong Kong, plaja paradisiacă modernă, cu reprezentanţă Ferrari şi Zgârie Nori

Duminica centrul Hong Kong-ului este ocupat de dădace – o imagine care m-a luat total prin surprindere

Shek O: pomul lăudat, un tărâm de vis…. foarte populat în weekend

Cheung Chau – micuţa insulă halteră, un refugiu din aglomeraţia Hong Kong-ului

Cheung Chau, mica insulă halteră – o privire

Hollywood Road: Hong Kong-ul tradiţional la puterea Man Mo

Hong Kong 2 prin Centru, după ora 19:00 corporatiştii iau cu asalt străzile

Hong Kong: prima zi, primele impresii

Aberdeen, Hong Kong, ce a mai rămas din raiul piraților și al contrabandiștilor?

Pe curând!

varful victoria 236
Pe promenada din Kowloon

0 thoughts on “TOP 10 lucruri de făcut în Hong Kong într-o zi

  1. Mai raman multe obiective spectaculoase de mentionat… Statuia Big Bddha si Manastirea Buddhista Po Lin…templul taoist Wong Tai Sin, cel mai mare din oras, cu a lui Gradina a Bunelor Dorinte…Kowloon Walled City Park, un loc in care inca se mai traieste istoria unui cartier disparut in anii ’90… sau vederea panoramica din varful cladirii Sky100, la aproape 400 metri inaltime.
    As adauga si o plaja specfica locului, poate Repulse Bay Beach, si parcul Hong Kong Wetland Park, atat de original si diferit de parcurile pe care le stim…

    Hong Kong are intr-adevar multe locuri de descoperit si este un oras ce merita un numr mai mare de turisti decat cei pe care ii atrage.

    1. Multumesc, da, bune idei. Big Buddha de pe Lantau si Disneyland, Hong Kong are enorm de multe de oferit. Si mie mi-a placut Repulse Bay si Sheck O si Big Wave bay si Cheung-Chau sau Lantau, Aberdeen, Hong Kong este o regiune uriasa. Am stat aproape doua saptamani si mai am multe de explorat :). Dar imi este dor de Hong Kong… as merge si pentru o zi sau o zi si jumatate. Si aveti dreptate, merita mai multi turisti, mai ales ca este atat de sigur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *